vrouwenproblemen

Een bereikbare oplossing voor vrouwenproblemen

Praten over de ongemakken van een vrouw na doorgemaakte zwangerschappen en de gevolgen van de overgang lijken nog steeds een taboe. Daar waar we overal in en aan ons lichaam onderhoud plegen, is dit nog immer een onderbelicht aspect. Tijd om het taboe te doorbreken.

Klachten

We nemen het voor lief dat we niet meer op de trampoline kunnen zonder (mild) urineverlies, het vrijen is niet meer zoals vroeger en dus laten we het misschien wel achterwege. Er zullen nog meer voorbeelden te noemen zijn, maar duidelijk is dat de moderne vrouw ruwweg na het veertigste levensjaar en soms al eerder met dit soort problemen te maken krijgt. Vaak weet men niet dat aan veel van dit soort klachten iets kan worden gedaan.

Volop leven

In tegenstelling tot vroegere generaties staat de hedendaagse vrouw ook na de gezinsfase nog steeds volop in het leven. Ze wil kunnen blijven meedoen in de actieve wereld om haar heen, zonder beperkingen en met plezier.

Poliklinische behandelingen

Wat veel vrouwen niet weten, is dat er een bereikbare oplossing is voor veel van hun ongemakken. In de laatste jaren zijn er belangrijke ontwikkelingen geweest op dit gebied. Ingewikkelde operaties om bijvoorbeeld stressincontinentie te behandelen zijn vaak niet meer nodig. Poliklinische behandelingen waarbij niet eens verdoving nodig is, worden steeds gebruikelijker.

De beste, niet-chirurgische behandeling

Kliniek Alphen is de eerste kliniek in de Benelux die de ThermiVa behandeling aanbiedt. Deze in Amerika ontwikkelde techniek is de beste, niet-chirurgische behandeling van bekkenbodem- en vaginale klachten. Met zogenaamde ‘radiofrequente energie’ kan een versteviging van de bekkenbodem zeer veel klachten verminderen of verhelpen. De behandeling zelf duurt minder dan een half uur en er zijn geen bijwerkingen bekend. Hiermee biedt Kliniek Alphen als eerste in de Benelux een gemakkelijke en simpele oplossing voor een heel scala aan vrouwelijke ongemakken of problemen.

Uniek

De intake is laagdrempelig en niet ingewikkeld. Met de nodige zorg wordt geluisterd en gekeken naar de wensen en problemen. Na een kort onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en de gevolgen hiervan besproken met de vrouw in kwestie. Gemiddeld genomen zijn drie sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

‘Getting graciously older’

Geen nabehandeling

Er is geen speciale nabehandeling nodig: cliënten lopen gewoon naar buiten en hervatten hun dagelijkse bezigheden. Dat maakt de ThermiVa behandeling zo uniek: er is geen voorbereiding of nabehandeling nodig om toch een tevreden patiënte te krijgen. Hoewel Kliniek Alphen liever spreekt over ‘gast’, want ‘patiënt’ heeft zo’n medische lading en dat wil de kliniek juist voorkomen.

Voorzien in een behoefte

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 80.000 behandelingen uitgevoerd zonder enige complicatie; een bewijs dat de techniek veilig is. Volgens professor Jim Dornan uit Belfast, die onlangs in Kliniek Alphen een workshop gaf over ThermiVa, heeft hij eigenlijk geen ontevreden patiëntes.

Professionele sfeer

‘They are all so happy to have had this treatment, they all wished they would have done this many years earlier.’ Overigens was deze professor onder de indruk van de faciliteiten van Kliniek Alphen en de professionele sfeer die daar heerst; iets wat de medewerkers alleen maar kunnen beamen.

Vrouwen-issues

Sinds de opening in maart 2015 heeft deze kliniek bewezen te voorzien in een behoefte in de regio Alphen en het Groene Hart. Niet alleen plastische chirurgie en huidtherapie, maar sinds een tijdje dus ook specifieke vrouwen-issues worden daar zeer serieus en vakkundig benaderd. Zonder wachttijden en met zeer veel gevoel voor service voor de klant is het een meer dan prima alternatief voor het ziekenhuis. Bij Kliniek Alphen ervaren ze wat het is om als mens serieus genomen te worden. Persoonlijk zouden zij ervoor omrijden. ‘Getting graciously older’ heeft bij Kliniek Alphen een heel prettige betekenis!

Datum: 05 juni 2018