kraamtijd

Een onvergetelijke kraamtijd: het kan écht!

De tijd na je bevalling is heftig. Je maakt kennis met je nieuwe baby en komt bij van je bevalling. En zeker wanneer dit je eerste kindje is, komen er veel nieuwe dingen op je af. En doordat de hormonen nog door je lichaam razen, zullen de kraamtranen regelmatig vloeien. In de turbulente kraamtijd is het belangrijk dat jij kunt rekenen op fijne kraamverzorging.

Kraamtijd

De kraamverzorger staat voor jou en je gezin klaar tijdens de kraamtijd. Op welke manieren ondersteunt zij je precies? Haar belangrijkste taak is om de gezondheid van jou en je kindje in de gaten te houden. Om dit te doen, voert ze een aantal controles bij jou en je kindje uit. Zo weegt ze je baby, houdt ze de temperatuur in de gaten, en kijkt ze of je kindje goed drinkt, poept en plast. Is dat nodig, dan neemt ze meteen contact op met de verloskundige of huisarts. Ook is ze een belangrijke ondersteuning bij de verzorging van je (eerste) kindje. Ze laat je zien hoe je je kindje kunt wassen, verschonen en (borst)voeding geeft. Ook vertelt ze je alles over belangrijke zaken als veiligheid in huis, allergieën en het bijkomen van de zwangerschap.

Kraamtranen

Je kunt ál je vragen op haar afvuren! Verder heeft ze de volle aandacht voor jou, en kun je je ei bij haar kwijt. Je hoeft je bij haar niet in te houden of te schamen, ze is bekend met de hevige emoties na de bevalling en de kraamtranen. Omdat de kraamweek dus best heftig kan zijn, is het belangrijk dat je je op gemak voelt bij je kraamverzorgster. In het eerste intakegesprek kun je daarom jouw wensen omtrent de kraamverzorging aangeven en nagaan of jullie een klik hebben.

Omdat de kraamweek best heftig kan zijn, is het belangrijk dat je je op gemak voelt

Maak kennis met kraamverzorgster Yvon

Yvon Huijser: ‘Als freelance kraamverzorger bied ik persoonlijke kraamzorg, die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Jouw gezin aandacht geven, vertroetelen én aanwijzingen en tips geven vormen mijn grootste passie. Omdat ik niet meerdere gezinnen tegelijk kraam, heb ik alle tijd voor jou en je gezin. Heb jij een eerdere bevalling meegemaakt die niet leuk was, of zelfs traumatisch? Of zie je om andere reden tegen je bevalling op? Dan is bevallingscoaching iets voor jou. In alle gevallen is het mijn missie om jou een onvergetelijke en ontspannen kraamtijd te bezorgen, zodat jullie volop kunnen genieten van jullie pasgeboren baby. En als alles lekker loopt, laat ik jullie na 8 dagen kraamzorg met een goed gevoel achter, zodat jullie zelfverzekerd en met veel vergaarde kennis verder kunnen. Zo kunnen jullie genieten van jullie nieuwe gezin. Natuurlijk kun je me ook ná de kraamtijd bellen of appen met vragen. Goed om te weten: de kraamzorg door een freelance kraamverzorgster wordt door alle zorgverzekeraars vergoed.’

Wegwijs in ons nieuwe leven

Ilona: ‘Voor het eerst moeder zijn. Allerlei twijfels en vragen kwamen op me af. ‘Doe ik het allemaal wel goed? Gaat het allemaal wel goed met de baby?’ Yvon gaf tips, informatie en antwoord op al mijn vragen. Mijn man ik hebben zóveel veel van haar geleerd, en zo de weg in ons nieuwe leven kunnen vinden. Eén ding weet ik wel. Zonder Yvon hadden wij dit niet gekund!’

Datum: 02 januari 2019