Omega-3

Goed voorbereid zwanger worden met Omega-3

Wil jij graag zwanger worden. Dan is het extra belangrijk om nú alvast op je voeding te gaan letten. Op die manier is je lichaam goed voorbereid zodra er een kindje in je gaat groeien. Omega-3 speelt hierbij een belangrijke rol.

Omega-3-vetzuren

De meeste onverzadigde vetten, zoals Omega-3-vetzuren, zijn goed voor je. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Dat klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het komt erop neer dat elke soort zijn specifieke eigenschappen heeft.

Omega-3-DHA is nu extra belangrijk!

Bij een zwangerschap, en ook bij het geven van borstvoeding, is vooral Omega-3-DHA erg belangrijk. De bouwstoffen voor DHA zitten in algen en vis, schaal- en schelpdieren. Met name vette vissoorten, zoals makreel, zalm, haring, sardine en forel, zijn rijke bronnen. Ben je vegetariër? Dan zou je je toevlucht kunnen nemen tot algenolie.

Jij levert de bouwstoffen

Het kindje in jouw buik betrekt zijn bouwstoffen uit jou, zoals de Omega-3-vetzuren. Je baby kan deze zelf nog niet (voldoende) aanmaken. Omega-3-vetzuren spelen een grote rol bij de groei en ontwikkeling van de hersenen, zenuwen en ogen van je kindje.

Zorg extra goed voor jezelf

In de laatste drie maanden van je zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte groeien de hersentjes van je kleintje in verhouding erg veel. Zolang je baby nog in jouw buik zit, onttrekt het Omega-3-vetzuren uit jouw lichaam. Na de bevalling krijgt het kindje deze stoffen via de moedermelk binnen. Het blijft dus, ook na je zwangerschap, van belang om te zorgen dat je voldoende Omega-3-vetzuren binnenkrijgt. Anders kan dit leiden tot een tekort bij jezelf en dat kan vervelende gevolgen hebben, zoals lichamelijke en soms zelfs psychische klachten, zoals vergeetachtigheid en postnatale depressie.

Zolang je baby nog in jouw buik zit, onttrekt het Omega-3-vetzuren uit jouw lichaam

Moedermelk of flessenmelk?

Als je baby te vroeg geboren wordt, kan hij zelf nog niet voldoende Omega-3-vetzuren aanmaken. DHA-vetzuren in de hersenen van de moeder worden afgebroken, waardoor het DHA aan de baby wordt gegeven voor de opbouw van de ogen, hersenen en zenuwstelsel van de baby. Daarom moet de moeder ervoor zorgen dat ze ruim voldoende Omega-3 binnenkrijgt.

Niet elke visoliecapsule levert goede Omega-3

De gezondheidseffecten voor je kindje gelden vooral voor het eten van vis. Nu is met vis het probleem dat er vaak ook zware metalen inzitten wegens vervuiling van de zee. Dan is gereinigde Omega-3 belangrijk. Goedkope visoliecapsules bevatten lang niet altijd schone, pure EPA en DHA. Ook is het slikken van visoliecapsules vaak minder effectief omdat er weinig tot geen antioxidanten in zitten die voorkomen dat de olie bederft. Dat maakt goedkoop duurkoop. Bij Body-Pitstop is olie verkrijgbaar die schoon is en werkt! Dat wordt bewezen met een labtest.

Laat je testen

Maar hoe weet je nu of je genoeg Omega-3 binnenkrijgt. Elvira Zwanikken van Body-Pitstop kan dit voor je testen. Meten is weten. Met een test net als een glucoseprikje, worden een paar druppels bloed geanalyseerd in het laboratorium. Dan weet je precies of je genoeg Omega 3 binnenkrijgt voor jou en je kindje. Je krijgt een advies op maat, gemaakt op basis van de uitslag van de test. Na 4 maanden word je opnieuw getest, zodat het resultaat te vergelijken is. Het is fijne is dat je niet alleen het resultaat ziet, maar je voelt het ook! Mensen voelen zich beter, slapen beter, hebben een betere concentratie en meer daadkracht en overzicht. Bovendien krijg je er een mooie huid van en houdt het de bloedvaten in goede conditie. Dat komt doordat EPA sluimerende ontstekingen oplost en DHA de hersenen, de ogen en het zenuwstelsel voedt met de juiste voedingsstoffen. Dat verschil is fantastisch om te ervaren! Je wist niet da je je zó goed zou kunnen voelen!

Doe de test

Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen te weinig Omega-3 binnenkrijgen. Hierdoor start de baby ook met een tekort van Omega-3, met alle mogelijke gezondheidsproblemen van dien. Deze zijn mogelijk te voorkomen. Door de test weet je waar je staat en wat je precies kunt doen. Na vier maanden kun je controleren of het werkt. Wil jij graag een optimale gezondheid voor jezelf en je kindje? Neem dan de test af bij de Body-Pitstop. Wetenschappelijk bewezen en vergoed in de aanvullende verzekering.

Datum: 30 januari 2019