voetreflexbehandeling

Door voetreflex ontspannen door je zwangerschap

Als je zwanger bent, zijn je lichaam en geest daar volop mee bezig. Er groeit nieuw leven in jou en daar gaat veel energie naartoe. Bovendien ben je niet de enige moeder die regelmatig piekert. Zal de baby gezond zijn? Word ik wel een goede moeder? Hoe combineer ik gezin en werk?

Genieten?

Het is echt niet zo dat je tijdens je zwangerschap negen maanden lang op een roze wolk zit. De realiteit is dat het prachtig is om nieuw leven in je buik te voelen, maar het vraagt ook best veel van jou. Helemaal niet erg. Jij kan dat aan, want je bent een sterke vrouw en deze taak is jou vanuit de natuur gegeven. Toch kan het soms lastig zijn om lekker te ontspannen en te genieten van het zwanger zijn. Waarschijnlijk moet je gewoon werken, het huishouden doen en misschien heb je wel meer kinderen die aandacht vragen. Hoe kom je dan aan jezelf toe?

Voetreflexbehandeling

Als je even lekker tot jezelf wilt komen, dan is een voetreflexbehandeling ideaal. Doordat alle aandacht naar je voeten gaat, kom je tot ontspanning en voel je je steeds meer geaard. Veel mensen weten het niet, maar de voet weerspiegelt het gehele menselijk lichaam. De reflexzones liggen in en op de voet en corresponderen met de organen en weefsels in het lichaam.

Een voetreflextherapeut helpt je graag opnieuw ontspanning te vinden

Meer energie en ontspanning

Via massage van de reflexzones in en op de voeten en druk op de reflexpunten wordt het lichaam geactiveerd om blokkades elders in het lichaam op te heffen. Hierdoor gaat je energie beter stromen, verbetert de doorbloeding, neemt stress af en voel je je meer ontspannen. Het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam wordt bovendien gestimuleerd. Dat kun je goed gebruiken nu je lichaam zo’n topprestatie aan het leveren is!

Zwangerschapskwaaltjes

Ook voor specifieke kwaaltjes tijdens de zwangerschap kan een voetreflexbehandeling prettig zijn. Denk aan vocht in je benen of pijn in je bekkenstreek of rug. Je zal merken dat na een aantal behandelingen de kwaaltjes verminderen.

Stimulatie

Als je eenmaal de 40 weken bent gepasseerd en de baby nog geen aanstalten maakt om te komen, kan een voetreflexbehandeling de start van de bevalling stimuleren. Hierdoor heb je minder kans dat de bevalling moet worden ingeleid. Dat is fijn, want een natuurlijke bevalling is beter is voor jou en je baby.

Heb je recht op een vergoeding?

Esther van voetreflexpraktijk Walk of life is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. De behandeling is een Natuurgeneeskundig Consult en wordt (deels) vergoed via de meestevaanvullende zorgverzekeringen in de categorie alternatieve geneeswijzen. Controleer (zorgwijzer.nl – reflexzonetherapie) of jouw zorgverzekering de behandelingen vergoedt.

Datum: 08 maart 2018