zwangerschap

Een zwangerschap zonder pijn

Door hormoonveranderingen tijdens de zwangerschap ontstaan klachten zoals rug- en bekkenklachten. Je ervaart pijn rond het stuitje, schaambeen of je hebt uitstralende pijn naar de benen wanneer je zit en loopt. Na verloop van tijd kun je ook de pijnklachten ervaren als je ligt.

Zwangerschapsklachten

Deze klachten ontstaan doordat je spieren en banden door alle hormoonveranderingen wat meer uitrekken. Je wervelkolom en bekken zijn minder stabiel. Ook verplaatst het punt van zwaartekracht van het lichaam, waardoor er meer druk komt te staan op de wervelkolom en tussenwervelschijven.

Chiropractie

Chiropractie kan een uitkomst bieden. Ook wanneer je een grote buik hebt, kan de chiropractor je goed behandelen, zelfs tot vlak voor de uitgerekende datum. De meeste chiropractische behandeltafels zijn zo in te stellen dat ze geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Daarnaast krijg je ook oefeningen mee die je thuis kunt doen. De behandelingen zijn veilig voor de ongeboren baby.

Ook wanneer je een grote buik hebt, kan de chiropractor je goed behandelen

Bewegingsvrijheid

Chiropractoren corrigeren het bewegingsapparaat waardoor er optimale bewegingsvrijheid van het bekken en wervelkolom wordt gecreëerd. De pijnklachten worden minder. Omdat chiropractie een dusdanig effect heeft op het functioneren van het zenuwstelsel, kan chiropractie ook op andere vlakken uitkomst bieden, bijvoorbeeld bij extreme misselijkheid. Je zwangerschap is hierdoor minder belastend en je ongeboren baby kan zich optimaal ontwikkelen.

Chiropractie tijdens zwangerschap

De voordelen van chiropractie voor zwangeren:

  • Door het corrigeren van het bewegingsapparaat wordt er een symmetrische stand van het bekken gecreëerd. Daardoor zal er optimale ruimte voor de ontwikkeling van de ongeboren baby zijn.
  • Vermindert rug, nek- en gewrichtspijn tijdens de zwangerschap.
  • Zorgt voor een grotere kans op een juiste positie van de baby.
  • Is een goede voorbereiding op een vlotte bevalling.
Datum: 29 april 2019