tuin-zomeravond

Maak je tuin klaar voor een heerlijke zomeravond

Nu het zomer is, verplaatsen we onszelf massaal weer naar buiten. Overdag kan het soms erg heet zijn, maar het is heerlijk om in de avond tot in de late uurtjes buiten te kunnen zitten. Of je nou gewoon een hapje wil eten of een boekje wil lezen, wat vrienden vraagt om te komen borrelen of de hele buurt uitnodigt voor een BBQ; jouw tuin kan de ideale plek zijn voor een heerlijke zomeravond. Heb jij de juiste dingen al in huis? Wij vertellen je in dit artikel wat jij absoluut nodig hebt voor een zomeravond in jouw tuin.

Buitenverlichting

De avonden lijken in de zomer soms oneindig, maar de zon gaat uiteindelijk toch onder, al is het een stuk later dan we gewend zijn. Als je het laat wil maken in de tuin is wat goede en sfeervolle buitenverlichting een must. Ga voor wat mooie spots of lantaarntjes die je aan de buitenmuur kunt bevestigen of voor een staande lantaarn. Ook kun je een olielamp op de buitentafel zetten, dit ziet er erg gezellig uit, maar je moet daar wel ontzettend mee opletten. Het is ook een optie om een leuke waterbestendige lichtslinger aan de muur te hangen. Deze werken wel vaak op batterijen, dus die moet je dan eens in de zoveel tijd vervangen.

Muggenkaars

Zodra het begint te schemeren kun je in de zomer helaas vaak nogal last hebben van muggen, zeker wanneer je in de buurt van water woont. Dit kan een echte moodkiller zijn op wat tot dan toe een hele gezellige zomeravond was. Gelukkig bestaan er een hoop dingen om ook buiten de muggen op afstand te houden, een muggenkaars bijvoorbeeld. Deze kun je gewoon op de buitentafel zetten en aansteken. De geur die daarbij vrijkomt vinden de muggen onaangenaam en maakt dat ze op afstand blijven. Een muggenkaars ziet er gezellig uit en werkt vaak ook nog eens een stuk beter dan al die spuitbussen.

Buitenkachel

Wanneer het in de avond wat frisser begint te worden is het lekker warm en heel gezellig om een buitenkacheltje aan te steken. De meeste buitenkachels branden op hout, dat is extra leuk want: fikkie stoken! Je kunt naast een afgesloten buitenkachel ook kiezen voor een vuurkorf, dan kun je echt dat kampvuur effect creëren, leuk voor wanneer je veel mensen hebt uitgenodigd. Haal dan die gitaren en marshmallows maar uit de kast!

Datum: 16 juli 2023