fbpx
Selfmade Woman
Nieuw binnen
  • therese-boerThérèse Boer: 'Gastvrijheid is het allerbelangrijkst'
    Thérèse Boer: 'Gastvrijheid is het allerbelangrijkst'
    Ze maakte een indrukwekkende carrière door. Samen met echtgenoot Jonnie Boer maakte Thérèse een driesterrenrestaurant van De Librije in Zwolle. Met een hotel, kookschool, delicatessenwinkel, het restaurant Brass Boer op Bonaire en sinds 2019 de bistro-brasserie Brass Boer Thuis in Zwolle zetten zij een waar culinair imperium neer.
  • grytsje-dykstra
    Grytsje Dykstra: 'Ik heb eraan gewerkt overeind te blijven'
    Samen met echtgenoot Wybren startte Grytsje Dykstra in 1995 Werpsterhoeke Tuinmeubelen, een zaak in exclusieve tuinmeubelen in het Friese Wytgaard. Dit bleek een gouden greep, want het bedrijf was direct een enorm succes. Er brak echter een zware tijd aan toen Wybren plotseling overleed, maar Grytsje zette het bedrijf voort.
  • Annelies-Rulkens-Zielman
    Annelies Rulkens-Zielman: 'Leven is het meervoud van lef'
    Al vanaf haar 21ste had Annelies Rulkens-Zielman een leidinggevende functie in het bedrijfsleven. Toch bestond ook altijd de wens om een eigen organisatie op te bouwen. Na een hectische periode in haar leven was het tijd om de stap te wagen.
  • joke-kruijf
    Joke de Kruijf: 'Het theater heeft mij gekozen'
    Genietend kijkt Joke de Kruijf om zich heen in de intieme theaterzaal van het Apollo First Theater in Amsterdam, waar zij poseert voor de camera van ForYou. ‘Ik kom hier regelmatig om nieuwe producties te zien die op dit podium worden uitgeprobeerd. Het zou leuk zijn om zelf ook een keer in het Apollo First te staan.
  • marjolein-de-jong
    Marjolein de Jong: 'Zonder wrijving geen glans'
    Ze stond zeven jaar geleden aan de wieg van Breast Care Nederland om een nieuw rolmodel borstkankercentrum op te richten.
  • Janny-van-der-Heijden
    Janny van der Heijden: 'Met ratio beheers ik mijn vak'
    Ze heeft tientallen kookboeken op haar naam staan, is culinair publiciste, was in 2014 en 2015 samensteller en schrijver van de Nationale Eettest, ze had tot begin van dit jaar een dagelijkse kookrubriek in diverse grote dagbladen, is jurylid van het tv-programma ‘Heel Holland bakt’, boegbeeld van de Taskforce ‘Gezond eten met ouderen’ en adviseert ziekenhuizen over gezonde voeding.
  • Marion-Pauw
    Marion Pauw: 'klaar met het thrillergenre'
    In 2015 schokte ze haar trouwe fans met het nieuws dat ze ging stoppen met schrijven, maar intussen heeft de bestsellerauteur haar besluit herzien. ‘Ik was even klaar met fictie schrijven, klaar met het thrillergenre’, bekent Marion Pauw. ‘Ik had een enorme faalangst ontwikkeld.
  • Else-Hardadjawiro
    Else Hardadjawiro: 'Bringing out the beauty'
    Ze heeft het succes nooit nagestreefd, maar kreeg het ook beslist niet cadeau. Else Hardjopawiro behaalde tweemaal de top. De eerste keer was het puur uit overlevingsdrang en plichtsbesef, de tweede keer volgde ze haar passie.
  • Zakenvrouw
    Elske Doets: 'Carrière vs moederschap'
    Ze heeft een gezin en brengt veel tijd met haar twee zoons door, ze staat aan het hoofd van een succesvol bedrijf, bekleedt diverse vrijwilligersfuncties en is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017. De agenda van Elske Doets is overvol, maar toch lijkt ze alles moeiteloos te kunnen inpassen. ‘Je moet niet alles tegelijk willen doen, maar weten waar je prioriteiten liggen.
Toon meer >
Toon minder >
Meest gelezen
  • marjolein-de-jong
    Marjolein de Jong: 'Zonder wrijving geen glans'
    Ze stond zeven jaar geleden aan de wieg van Breast Care Nederland om een nieuw rolmodel borstkankercentrum op te richten.
  • Janny-van-der-Heijden
    Janny van der Heijden: 'Met ratio beheers ik mijn vak'
    Ze heeft tientallen kookboeken op haar naam staan, is culinair publiciste, was in 2014 en 2015 samensteller en schrijver van de Nationale Eettest, ze had tot begin van dit jaar een dagelijkse kookrubriek in diverse grote dagbladen, is jurylid van het tv-programma ‘Heel Holland bakt’, boegbeeld van de Taskforce ‘Gezond eten met ouderen’ en adviseert ziekenhuizen over gezonde voeding.
  • therese-boer
    Thérèse Boer: 'Gastvrijheid is het allerbelangrijkst'
    Ze maakte een indrukwekkende carrière door. Samen met echtgenoot Jonnie Boer maakte Thérèse een driesterrenrestaurant van De Librije in Zwolle. Met een hotel, kookschool, delicatessenwinkel, het restaurant Brass Boer op Bonaire en sinds 2019 de bistro-brasserie Brass Boer Thuis in Zwolle zetten zij een waar culinair imperium neer.
  • grytsje-dykstra
    Grytsje Dykstra: 'Ik heb eraan gewerkt overeind te blijven'
    Samen met echtgenoot Wybren startte Grytsje Dykstra in 1995 Werpsterhoeke Tuinmeubelen, een zaak in exclusieve tuinmeubelen in het Friese Wytgaard. Dit bleek een gouden greep, want het bedrijf was direct een enorm succes. Er brak echter een zware tijd aan toen Wybren plotseling overleed, maar Grytsje zette het bedrijf voort.
  • Annelies-Rulkens-Zielman
    Annelies Rulkens-Zielman: 'Leven is het meervoud van lef'
    Al vanaf haar 21ste had Annelies Rulkens-Zielman een leidinggevende functie in het bedrijfsleven. Toch bestond ook altijd de wens om een eigen organisatie op te bouwen. Na een hectische periode in haar leven was het tijd om de stap te wagen.
Toon meer >
Toon minder >