Uitvaart
Nieuw binnen
 • uitvaartverzekeringenUitvaartverzekeringen: afsluiten of toch niet?
  Uitvaartverzekeringen: afsluiten of toch niet?
  We verzekeren ons voor van alles en nog wat en over de ene verzekering denken we liever net wat langer na dan de andere. Toch denken en praten we liever nog niet altijd over een uitvaartverzekering. Ook al praten we er niet veel over, zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten.
 • rouwauto
  Kies je een rouwauto of ander vervoer?
  Heb jij weleens nagedacht over rouwvervoer? Meestal wordt een rouwauto gebruikt om de overledene naar de laatste rustplaats te vervoeren, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.
 • uitvaart
  Een duurzame uitvaart: de mogelijkheden
  Een groene uitvaart: waarom zou je daar, wanneer je altijd milieubewust leeft en duurzame keuzes maakt, niet voor kiezen? Er zijn veel mogelijkheden om de impact van jouw afscheid op het milieu zo klein mogelijk te maken.
 • uitvaartverzekering
  De uitvaartverzekering: alle feiten op een rij
  Ooit heb je er eentje afgesloten: een uitvaartverzekering. Maar weet je eigenlijk (nog) wel voor welke soort verzekering je hebt gekozen?
 • uitvaart
  Een bijzondere uitvaart voor jou
  Ieder mens is uniek en waarom zou iedere uitvaart daarom ook niet uniek zijn? Waar vroeger ‘standaard’ nog de norm was, mag een uitvaart nu bijzonder zijn. Passend bij de persoon die is overleden.
 • afscheidsfotograaf
  Afscheidsfotograaf: de ervaring van nabestaanden
  Als afscheidsfotograaf kan ik jou heel goed vertellen waarom je als nabestaande een afscheid moet laten vastleggen, maar het is nog beter als je hoort wat andere nabestaanden hiervan vinden. De mensen die al eerder de keuze hebben moeten maken om het afscheid van hun dierbare te laten fotograferen. Want dat is het natuurlijk. Al krijg ik ook wel eens de vraag waarom je zoiets triests zou laten fotograferen.
 • kinderen
  Hoe ziet rouw er voor kinderen uit?
  Kinderen en rouw. Dat zijn twee begrippen die je het liefst niet naast elkaar ziet staan. Kinderen zouden een onbezorgde jeugd moeten hebben en daar hoort de dood, en dus ook rouw, niet in thuis.
 • overlijden
  Een nieuw begin
  Hoe vaak beginnen we in ons leven niet aan iets nieuws? We willen allemaal weleens iets anders of zijn toe aan iets nieuws. Soms is die drang zó sterk dat er echt iets móét veranderen en er een frisse wind door je leven moet waaien, omdat het plezier of de passie uit je leven verdwenen is.
 • natuurbegraafplaats
  Natuurbegraafplaats: een eeuwige rustplek
  Wanneer je de wens hebt om na je dood begraven te worden, kun je kiezen voor een algemene begraafplaats, maar ook voor een natuurbegraafplaats. Bij een algemene begraafplaats is er een bepaalde looptijd waarin je graf in stand wordt gehouden.
 • bloemwerk
  Een verhaal in bloemen
  Alarda krijgt als bloemist met zoveel verschillende mensen en verhalen te maken. Deze verhalen kunnen mooi zijn of inspirerend en soms raken ze haar persoonlijk.
 • afscheid
  Een uitvaart met kleur
  Een goede uitvaart kan helpen om afscheid te nemen en je verlies te verwerken.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
 • Kledingvoorschrift
  Kleding bij begrafenis of crematie
  Bij een begrafenis heb je natuurlijk wel andere dingen aan je hoofd dan je garderobe, maar toch is het fijn om te weten wat er gepast is om aan te doen. Het kan namelijk lastig zijn om te kiezen wat je gaat dragen. Wat is er allemaal acceptabel en wat wordt er van je verwacht?
 • uitvaart
  ‘Het is heel dankbaar werk’
  Wat beweegt iemand om een andere carrièrerichting in te slaan en uitvaartondernemer te worden?
 • uitvaart
  'Bij een uitvaart denken wij verder dan de aula'
  Als iemand overlijdt die je dierbaar is, komt er veel op je af. Emoties, vragen en veel geregel.
 • thuisopbaring
  Thuisopbaring: afscheid in vertrouwde omgeving
  Op je eigen moment afscheid kunnen nemen van een dierbare kan troostend zijn. Daarom kiezen mensen tegenwoordig steeds vaker voor een thuisopbaring. Dit is een persoonlijke manier van afscheid nemen, doordat het plaatsvindt in een thuisomgeving.
 • uitvaart
  'Ik wil dat jij de uitvaart doet.'
  Al jaren werk ik in de thuiszorg en sinds een jaar ben ik ook uitvaartverzorger. In mijn werk kreeg ik vaak te maken met mensen die ziek zijn. Vaak oudere mensen met bijbehorende kwalen, maar soms ook jongere mensen.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl