Mediation
Nieuw binnen
 • echtscheidingEchtscheiding: het einde of een nieuw begin?
  Echtscheiding: het einde of een nieuw begin?
  Haastig veegt Merel een paar tranen weg. Het blijft toch elke keer lastig als ze de kinderen heeft weggebracht. Ook al weet ze dat ze de kinderen naar hun vertrouwde vader brengt, tóch doet het nog steeds zeer om de kinderen te moeten missen.
 • arbeidsconflicten
  Arbeidsconflicten op de werkvloer
  Arbeidsmediation kan op vele fronten ingezet worden, namelijk bij conflicten tussen een werkgever en werknemer, bij conflicten tussen een eigenaar en het management, en bij conflicten tussen werknemers onderling.
 • ouders
  'Tijd doorbrengen bij beide ouders is belangrijk'
  Vince zit vanaf een afstandje naar de voetballende kinderen te kijken. Ze hebben wel gevraagd of hij mee wilde doen, maar hij heeft geen zin. Hij heeft buikpijn. En soms, als hij ‘s avonds in bed ligt, moet hij huilen.
 • uit-elkaar
  Uit elkaar na de vakantie?!
  Nu de vakantie ten einde is, kijkt menigeen terug op een niet-geslaagde vakantie. De verwachte liefdesvonk bleef uit: de relatie is echt over.
 • mediation
  Mediation: goede afspraken bij scheiding
  Als jullie besloten hebben om te gaan scheiden, komen daar allerlei emoties bij kijken, zoals teleurstelling, frustratie, verdriet, verwarring, boosheid en onzekerheid. Er moet van alles geregeld worden.
 • scheiding
  Orde in de chaos van je scheiding
  Een scheiding kan een chaotische periode in je leven zijn. Of je nu samen met je partner hebt besloten dat jullie uit elkaar gaan of dat één van jullie deze wens heeft uitgesproken: er komt vanaf dat moment veel op je af. Je krijgt te maken met vraagstukken en processen waar je misschien nog niet eerder over hebt nagedacht.
 • scheiding
  Goede regelingen na een scheiding
  Jullie huwelijk leek lange tijd een sprookje. Jullie waren dat stel waar iedereen stiekem een beetje jaloers op was, maar je voelt al tijden dat er iets niet goed zit. Jullie hebben geprobeerd eraan te werken, maar er is iets kapot gegaan dat niet meer te redden lijkt. Al tijden speel je daarom met die ene vraag: uit elkaar gaan of niet?
 • scheiding
  De scheiding: luisteren en praten is enorm belangrijk
  Het besluit tot een scheiding zorgt voor allerlei emoties. Teleurstelling, frustratie, verwarring, verdriet, onzekerheid en misschien ook boosheid. Niet alleen voor jou en je partner is het een heftige periode.
 • mediation
  'Mediation geeft rust in een moeilijke situatie'
  Teleurstelling, verdriet, verwarring, boosheid en onzekerheid: allemaal mogelijke emoties als het besluit tot een scheiding is genomen. Niet alleen voor jou en je partner is het een heftige periode.
 • scheiding
  'Tijdens een scheiding er samen uitkomen'
  Een goede scheiding is van groot belang voor aanstaande ex-echtelieden; zeker als er (kleine) kinderen in het spel zijn. Vaak besteedt men veel tijd en geld aan de trouwdag en alles wat daarbij komt kijken.
 • scheiding
  Scheiding en kinderen: waar gaat je kind wonen?
  ‘Vanaf 12 jaar mag mijn kind kiezen!’ Deze uitspraak hoor ik vaak, maar het is een wijdverbreid misverstand.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
 • wennen
  Geef iedereen de tijd om te wennen
  Ik kom ze steeds meer tegen: de succesvolle, werkende vrouwen met 1 of meerdere (jonge) kinderen. Ze hebben een bewuste keuze gemaakt rond hun studie, een mooie carrière, super bruiloft, kinderen en zelfs de scheiding verliep netjes.
 • arbeidsconflict
  Laat een arbeidsconflict niet escaleren
  Het is belangrijk dat je plezier hebt en houdt in je werk en dat je goed kunt opschieten met collega’s.
 • scheiding
  Het regelwerk van je scheiding
  Verdriet, teleurstelling, en soms een sprankje opluchting. De liefde is over en de scheidingspapieren liggen op tafel.
 • uit-elkaar
  Uit elkaar na de vakantie?!
  Nu de vakantie ten einde is, kijkt menigeen terug op een niet-geslaagde vakantie. De verwachte liefdesvonk bleef uit: de relatie is echt over.
 • mediator
  3 x familiemediation
  In mijn praktijk komt het steeds vaker voorbij: de invloed van een ernstige ziekte op je relatie, op de familieverhoudingen’, aldus Patries Baijer-Jakubka, mediator & stiefplancoach bij Baijer Mediation. Bij conflicten binnen een familie is familiemediation een goede oplossing!
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl