evenementen

Composiet loopschotten voor evenementen en feesten

Als we het hebben over loopschotten of rijplaten, denken we vaak aan de bouw. Daar zie je altijd van die stalen, houten of kunststof platen liggen waar bouwers overheen lopen. Waar machines overheen rijden. En waar zwaar materieel op staat. Ontzettend handig, want deze platen hebben een aantal belangrijke functies. Ze zorgen voor veiligheid en het behoud van milieu en/of ondergrond.


Waar je misschien minder snel aan denkt, is dat ze ook enorm handig zijn voor evenementen, festivals en feesten. Ga je binnenkort een tof event organiseren? Lees dan vooral even verder!

Waarom loopschotten?

Als je buiten een evenement organiseert, komt er nogal wat bij kijken. Eén van de belangrijkste zaken is de ondergrond. Laat je jouw gasten op het gras of straatstenen lopen, of wil je juist meer sfeer creëren? In het laatste geval, heb je rijplaten of loopschotten nodig. Ze bestaan in een stalen, houten en kunststof variant. Vooral bij events zie je meestal houten platen. Maar wist je dat kunststof loopschotten juist veel veiliger en milieuvriendelijker zijn?

Ga voor composiet

Frex verhuurt composiet rijplaten. Composiet is een glasvezelversterkt kunststof. Het materiaal is enorm sterk! Je kunt het met 400 ton/m2 belasten. Met een beetje snel rekenwerk zie je direct al dat je dit lang niet nodig hebt. Maar het duidt wel aan dat je zo een stevige ondergrond creëert voor je gasten. Composiet loopschotten worden niet voor niets zo veel ingezet. Zo werd er onlangs een veilige looproute van gemaakt op dance festival Intens. En is er van composiet rijplaten tijdens Koningsdag in Hengelo zelfs een drijvend podium op het water van gemaakt. Sterker nog, het biedt zelfs mogelijkheden voor een drijvend terras! Wat een toffe omgeving is dat voor je evenement.

Eén van de belangrijkste zaken is de ondergrond

Hoe kan dat dan?

De reden dat je composiet rijplaten op het water kunt leggen, is dat het een enorm drijvend vermogen heeft. Als zelfs een vrachtwagen op het water kan blijven staan, vallen jouw gasten al helemaal niet in het water. De composiet loopschotten zijn voorzien van een liplaskoppeling. Dit betekent dat de platen goed aan elkaar vast zitten, en dat er amper water tussendoor omhoog komt.

Veiligheid boven alles

Wat je met houten loopschotten nog weleens ziet, is dat het na wat geknoei nogal glad kan worden. Met composiet schotten valt dit reuze mee. Deze zijn namelijk voorzien van een antislipprofiel, wat het struikelgevaar enorm beperkt. Kortom, ga je een event organiseren? Neem dan de composiet loopschotten zeker in overweging!

Datum: 05 september 2022