September-Me

Veilig genieten van live muziek op het driedaagse festival September Me 2020

Van 18 t/m 20 september vindt in Flint Amersfoort de vierde editie plaats van September Me, het frisse, gevarieerde en geliefde muziekfeest van en met het Ragazze Quartet. Thema van het driedaagse festival met concerten, voorstellingen, diners en een randprogramma voor jong en oud is In de Geheime Tuin.

Het Ragazze Quartet, de artistiek leider van het festival, heeft lang nagedacht of en, zo ja, hoe September Me in de huidige situatie moest doorgaan. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt. Van 18 t/m 20 september wordt Flint Amersfoort omgetoverd tot een weelderige en muzikale festivaltuin waar je op een veilige manier – op anderhalve meter – kunt genieten van livemuziek. Daarvoor heeft het kwartet wederom een vernieuwend en avontuurlijk programma samengesteld van hoge kwaliteit. Het thema is In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op actuele onderwerpen zoals de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid. Met frisse inzichten dragen ze bij aan bewustwording van een van de grootste uitdagingen van de 21ste eeuw.

Artist in residence is de New Yorkse zangeres, violist, componist en producent Caroline Shaw die speciaal voor het Ragazze Quartet een compositie heeft geschreven die tijdens het festival zijn wereldpremière beleeft. Caroline won al een Grammy Award en is de jongste winnaar van de Pulitzer Prize for Music. Op het openingsconcert spelen Caroline Shaw, het opwindende, funky Attacca Quartet uit New York en het Ragazze Quartet werken van Berio, Mozart en vijf stukken van Shaw.

Op het programma staan verder de Portugese singer-songwriter Magda Mendes en zanger, gitarist Neco Novellas & cellist Ernst Reijseger met eigen composities; in Voyagers van het rebelse collectief Pynarello ism Theater Rotterdam en de theatrale poëet Marjolijn van Heemstra wordt muziek van Bach, Beethoven en Mozart gespeeld; het Amersfoorts Jeugd Orkest en Tin Men & the Telephone spelen de Achtste Symfonie van Dvořák en verrassen met improvisaties; en in de muziektheatervoorstelling WAAI van SOIL zijn onder meer werken te horen van Ligeti, Walsh en Janaček. In een sfeervolle omgeving is het kortom genieten van de mooiste (klassieke) muziek, van vernieuwende klanken, van verrassende voorstellingen en van heerlijk eten en drinken.

September Me Pas

Met de September Me Pas, die je nu kunt bestellen via www.september-me.nl/tickets, heb je recht op vier vrijkaarten naar keuze. Alle combi’s zijn mogelijk, bijvoorbeeld vier kaarten voor vier verschillende concerten of twee keer twee kaarten voor twee concerten. Wanneer de losse kaartverkoop start, is nog niet bekend. Hou daarvoor de website van September Me in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief.

September Me

Website
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Datum: 20 augustus 2020