Bedrijfsnaam: Praktijk voor integratieve psychotherapie Sypke Visser
Adres: De Sluiskampen 48,
9422AP Smilde
Telefoonnummer: 06-50603407
 • Psychosociale therapie

Over ons

Sypke Visser is werkzaam als psycholoog, psychosociaal therapeut en arbeidscoach. Hij kan je helpen om angsten en fobieën te overwinnen, maar ook wanneer je worstelt met relatie-, identiteits-, assertiviteits- en ouderdomsproblemen of klachten hebt die verergeren onder psychische of sociale druk. Je kunt zelf contact met hem opnemen of je laten verwijzen door je huis-, school-, studenten- of Arbo-arts, psycholoog, specialist, (buurt)hulpverlener of via een GGZ.

Neem contact op via:

Artikelen van Praktijk voor integratieve psychotherapie Sypke Visser

 • paniek
  'Op mijn vrije avond sloeg de paniek toe'
  Bianca (30): ‘Het gebeurde op een zaterdagavond. Voor het eerst was ik in mijn nieuwe huis alleen, en daar had ik me erg op verheugd. Lekker een ontspannen avond in mijn mooi ingerichte appartement. Een avond waarop ik helemaal zelf kon bepalen waar ik behoefte aan had.
 • conflict
  ‘Ik kwam keer op keer in conflictsituaties terecht’
  We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Voor de één vormen ze echter een groter probleem dan voor de ander. Marten (47) ondervond hier veel last van. ‘Wanneer ik boos was, kon ik nauwelijks met anderen praten of me verbonden voelen.
 • gevoelens
  ‘Ik word regelmatig overvallen door onbestemde gevoelens’
  Remi (45) ‘Ik ben altijd van het slag ‘harde werker’ geweest. Na mijn hbo ben ik doorgegaan met studeren. Daarna vond ik snel een baan in de ICT. Samen met mijn partner vond ik een appartement, die we helemaal hebben opgeknapt.
 • zelfbeeld
  'Mijn negatieve zelfbeeld beïnvloedt mijn leven'
  Liz (34): ‘Toen ik een paar jaar geleden dertig werd, had ik het idee dat ik alles voor elkaar had. Ik had een superleuke baan in een bibliotheek met fijne collega’s. Daarnaast heb ik een fijne vriendengroep en ben ik heel gelukkig met mijn vriendin.
 • eetproblematiek
  Wat heeft mijn eetproblematiek met mijn jeugd te maken?
  Thessa (36): ‘Wanneer zal het de eerste keer geweest zijn dat ik bewust met mijn eten bezig was? Ik kan het me niet eens precies herinneren, zo lang geleden is het. De eerste eetdagboekjes stammen uit mijn basisschooltijd.
 • zelfvertrouwen
  Waar komt mijn constante gebrek aan zelfvertrouwen vandaan?'
  Met twee broers en twee zussen ben ik opgegroeid in een groot gezin. Zij hadden allemaal één ding met elkaar gemeen: ze slaagden allemaal op het VWO, met nog allemaal mooie cijfers ook. En ik? Ik kreeg met moeite MBO-advies. Mijn ouders lieten me duidelijk weten dat ik minder goed presteerde. Tijdens familievisites maakten ze bijvoorbeeld zogenaamd grappig bedoelde opmerkingen over het feit dat ik het minst goed kon leren van de familie.
 • verwaarlozing
  Emotionele verwaarlozing is kindermishandeling
  Bij de term ‘kindermishandeling’ ben je al snel geneigd om aan fysiek misbruik te denken. Ouders met ‘losse handjes’ die hun kind op een ongeoorloofde manier denken te moeten straffen.
 • KOPP-kind
  Leren leven als KOPP-kind
  Naar schatting zijn er in Nederland zo’n 400.000 ouders met psychische problemen. De kinderen hiervan groeien op als KOPP-kind: Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen.
 • innerlijke-moeder
  'Ik had mijn innerlijke moeder meegenomen'
  KOPP-kind: misschien komt deze term je ergens bekend voor. Je bent een KOPP-kind (Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen) wanneer je bent opgegroeid met ouder(s) met een psychische stoornis, een depressie of bijvoorbeeld een verslaving. Als dit het geval is, ligt sociaal emotionele verwaarlozing op de loer.
 • KOPP-kind
  Ben jij een KOPP-kind?
  Wanneer jij bent opgegroeid met een vader of moeder met een psychische stoornis, een depressie of verslaving, of misschien hadden ze allebei een dergelijk probleem, heb je waarschijnlijk nooit echt ‘kind’ kunnen zijn. Je bent een zogenaamd ‘KOPP-kind’ (Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen) en de sociaal emotionele verwaarlozing uit je jeugd kan, zelfs nu je volwassen bent, een behoorlijke impact hebben op je leven van nu en je zelfbeeld.
Toon meer >
Toon minder >