samsung

Dit zijn de 3 beste Samsung-telefoons van 2023

Samsung blijft een toonaangevende speler in de smartphone-industrie, hoewel men natuurlijk wel veel concurrentie heeft van andere producenten van Android-telefoons. Ook dit jaar hebben ze weer een aantal indrukwekkende toestellen uitgebracht waarvan de liefhebber gaat watertanden. In dit artikel bespreken we de topfavorieten die Samsung in 2023 op de markt heeft gebracht. Het zijn alle drie high-end smartphones die desalniettemin flink van elkaar verschillen, en allemaal dus hun eigen doelgroep zullen hebben.

Samsung Galaxy S23 Ultra

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het vlaggenschip van de S23-serie en is een superluxe smartphone die garant staat voor topprestaties op alle vlakken. Met zijn verbluffende 6,8 inch AMOLED-scherm met een indrukwekkende resolutie van 3080 x 1440 pixels, geniet je van een fantastische visuele ervaring, ongeacht de lichtomstandigheden van de omgeving. De soepele navigatie en kijkervaring wordt mogelijk gemaakt door de maximale verversingssnelheid van 120Hz. Daarnaast bieden de krachtige Snapdragon 8 Gen 2-processor en de efficiënte 5.000 mAh-batterij uitstekende prestaties en batterijduur. En laten we vooral niet de uitzonderlijke camera’s vergeten, met een 200-megapixel hoofdcamera en verschillende zoomlenzen voor onberispelijke foto’s. De Samsung Galaxy S23 Ultra wordt geleverd met Android 13 en belooft software-updates en beveiligingspatches tot en met Android 17, waardoor je verzekerd bent van een toekomstbestendige telefoon met een prachtig design, stylus-functionaliteit en diverse kleur- en opslagopties.

Samsung Galaxy Z Fold 5

De Samsung Galaxy Z Fold 5 komt op 11 augustus uit en is de nieuwste vouwbare smartphone met een compacte tablet aan de binnenkant. Het hybride apparaat biedt een smal 6,2-inch scherm aan de buitenkant en een groot, bijna vierkant 7,6-inch display aan de binnenkant, waardoor multitasken gemakkelijk wordt. Het ontwerp is dunner en platter dan zijn voorganger, met een vernieuwd scharnier dat een naadloze sluiting mogelijk maakt en stofophoping vermindert. De Fold 5 beschikt over topklasse hardware met de Snapdragon 8 Gen 2 chip en 12GB RAM, wat zorgt voor een soepele ervaring. Het OLED-display biedt prachtige kleuren en een hoog contrast, maar de vouw in het midden blijft wel altijd zichtbaar. De camera’s, met onder andere een groothoeklens en telelens, presteren goed. De Fold 5 wordt ondersteund met updates tot Android 17, waardoor het een toekomstbestendige keuze is. Meer weten? Lees de Samsung Fold 5 review.

Samsung Galaxy Z Flip 5

De Samsung Galaxy Z Flip 5 is geen tablet/telefoon-combinatie, maar wel een innovatieve en veelzijdige foldable die twee telefoons in één biedt: een kleine met zakformaat scherm van 3,4 inch en een groot 6,7 inch scherm voor entertainment en werk. Beide AMOLED-schermen zijn haarscherp en het geheel sluit netjes op elkaar aan in het geperfectioneerde ontwerp. Onder de motorkap schuilt high-end hardware met de Snapdragon 8 Gen 2 chipset en 8 GB intern geheugen, wat zorgt voor moeiteloos multitasken en het draaien van zware apps. De drie prima camera’s, waarvan twee aan de buitenzijde, bieden gezamenlijk scherpe details, levendige kleuren, groepsselfies, landschappen en portretfoto’s met scherptediepte-effect. Een echte zoomlens ontbreekt echter. Ook de Samsung Galaxy Z Flip 5 ontvangt vijf jaar updates ontvangt, waardoor je er lang plezier van hebt.

Dat waren ze, de drie beste Samsung-telefoons van 2023! Met deze high-end smartphones laat Samsung wederom zien waarom ze een toonaangevende speler zijn in de smartphone-industrie. Elk van deze toestellen heeft zijn eigen unieke kenmerken en doelgroep, dus er is voor ieder wat wils. Dus, welke van deze top Samsung-telefoons heeft jouw voorkeur?

Datum: 17 augustus 2023