fiets

Stap wat vaker op de fiets en geniet van je omgeving

Wanneer stapte jij voor het laatst op de fiets? Op de fiets zie je vaak veel meer, of in ieder geval tal van andere dingen in de omgeving dan vanuit de auto. Je komt op plekken waar je voorheen nooit kwam. Wie het fietsen zeker bij een harde herfstwind vermoeiend vindt, kan een elektrisch model overwegen. De vraag naar elektrische fietsen nam de laatste jaren fors toe. Niet alleen onder senioren; ook (jong)volwassenen en zelfs tieners kiezen voor een moderne e-bike. Kijk zelf eens bij een aanbieder als Qicq.nl, wanneer je wilt weten uit welke modellen elektrische fietsen je tegenwoordig kunt kiezen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het fietsen.

Fietsen door je omgeving heeft een ontspannende werking

Een van de belangrijkste voordelen van een rit op de elektrische fiets is de ontspannende werking hiervan. Je hebt tijdens het fietsen aandacht voor je omgeving, voor de mensen om je heen, de geluiden van dieren en de verfrissende wind door je haren. Het maakt dat je hersenen even geen tijd hebben om je te laten piekeren over zaken die minder voortvarend gaan in het werkzame- of gezinsleven. Ook na een lange werkdag profiteer je van de ontspannende werking van de fiets: het helpt je het hoofd leeg te maken als je van kantoor naar huis fietst. Zo lig je in de avond minder lang op bed te piekeren, wat een positief effect heeft op je nachtrust. Niet alleen val je sneller in slaap, ook zal je dieper slapen.

Besteed meer tijd aan je kinderen en partner

Thuis heb je al snel de neiging om je mobiele telefoon er eens bij te pakken, om je terug te trekken in je kamer of bijvoorbeeld nog even achter de laptop te duiken. Een bezoek aan een speelparadijs in de buurt maakt dat jij op het terras van een kop koffie geniet, terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Leuk, maar je hebt er weinig aandacht voor elkaar. Anders is dit, wanneer je met z’n allen op de fiets stapt. Je blijft voortdurend bij elkaar in de buurt, deelt de dingen die je onderweg ziet en stopt op leuke plekken voor een korte pauze. Geniet van een hapje en drankje op een terras of binnen een café dat je nog niet kende. Probeer bij iedere fietstocht een ander plekje te vinden!

Het zijn slechts voorbeelden van de aspecten die het (elektrisch) fietsen zo leuk maken. Wanneer stap jij weer op de fiets?

Datum: 23 oktober 2023