Hoe vind je de perfecte heren broek? 4 tips

Herenbroeken zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Toch is het niet altijd gemakkelijk om de perfecte broek te vinden. Misschien ken je het complete aanbod niet of heb je simpelweg nog geen pasvorm gevonden die goed werkt. Het is cruciaal dat je weet waar je op moet letten. Een broek is immers de absolute go-to bij het samenstellen van een fijne outfit. Gelukkig kom je met de juiste tips al een heel eind om niet alleen een stijlvolle broek te vinden, maar ook eentje die aansluit bij jouw lichaamstype en eigen smaak. Of je nu op zoek bent naar een formele broek voor naar het werk of een casual uitstraling op een alledaagse dag. In deze blog lichten we een aantal handige tips toe die kunnen helpen tijdens deze zoektocht.

1. Houd rekening met je lichaamstype

Ten eerste is het van belang om je lichaamstype te kennen. Het is belangrijk dat de broek flatterend is voor je figuur. Zo zal het figuur van een vollere man beter tot zijn recht komen in een lossere pasvorm met rechte pijpen en is een slanke man meer gebaat bij een aansluitende (skinny) jeans. Kies altijd voor een broek die niet alleen comfortabel is, maar ook de pluspunten van je figuur accentueert.

2. Bespaar niet op een goede broek

Broeken zijn onmisbaar in een mannengarderobe. Waar vrouwen nog kunnen variëren met rokken en jurken, is een broek voor mannen onmisbaar om een outfit compleet te maken. Daarom is het essentieel dat deze lekker zit en ook lang mee zal gaan. Probeer daarom niet te besparen op een goede herenbroek, maar kies voor echte kwaliteitskleding. Shop daarom bij winkels waar ze enkel broeken van hoogwaardige materialen verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Schulte Herenmode. Hier weet je dat de broeken niet alleen van de juiste kwaliteit zijn, maar ook dat er goed is nagedacht over de pasvorm.

3. Pas verschillende soorten broeken en stoffen

Voor mannen is het aanbod van broeken ongelooflijk groot. Ze zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Daarom is het belangrijk om het aanbod goed te bekijken en verschillende pasvormen en stoffen uit te proberen. Neem echt de tijd om diverse merken, materialen, kleuren en stoffen uit te proberen. Soms duurt het even voordat je de perfecte pasvorm hebt gevonden, maar uiteindelijk wordt de zoektocht hier op de lange termijn veel gemakkelijker door. Wees je er ook van bewust dat de perfecte broek er voor iedereen anders uit ziet. Wat voor de ene persoon werkt, werkt voor de andere persoon misschien juist helemaal niet.

4. Passend bij verschillende gelegenheden

Bedenk ook op welke momenten deze broek gedragen zal worden. Ben je op zoek naar een broek voor formele gelegenheden zoals op het werk of naar een chic feest? Of ben je op zoek naar een jeans om een casual look tijdens de weekenden compleet te maken? Let ook goed op het soort stof dat hiervoor geschikt is. De stof bepaalt immers voor een groot deel de uitstraling.

Datum: 03 april 2024