
Ouderwets aan de winter ontsnappen
Sluit je ogen en denk eens terug aan het moment dat je moeder of oma een zware, dampende pan op tafel zette. Vanaf het moment dat je de pan hoorde pruttelen ‘s ochtends, keek je hier al naar uit. Je maag rommelde, zeker na een koude dag buiten schaatsen op een slootje, of een middag wandelen in het bos. Eindelijk ging dan de deksel van de pan open. Je rook een samenspel van geuren: gebakken ui, gesmolten boter en gebraad vlees, samen met een kruidige vleug van laurier, tijm, en kruidnagel. Mmm…
Goede stoofschotel
Je verlangt nog vaak naar die keren dat je moeder of oma je een goede stoofschotel voorschotelde. Vooral nu, in de barre wintermaanden, met die gure wind en ijzige temperaturen. Niet te sentimenteel worden hoor. Voor een trip naar het verleden is heus geen tijdreis nodig. Met een tochtje naar het leukste lunchcafé in Alphen aan den Rijn ben je er ook al.
Gezelschap
Na het trotseren van de kou wacht daar namelijk hét perfecte gezelschap op je. Fijn plekje gevonden? Mooi. Eerst nog even genieten van het perfecte winterse aperitiefje: warme chocolademelk met een flinke dot slagroom.
Eet smakelijk!
Dan zie je vanuit je ooghoek een goed belegd bordje jouw kant opkomen. Nog even en je kan genieten van dat heerlijke malse rundervlees dat úren heeft staan sudderen, geserveerd op een stevige plak vers brood. De stoofklassieker doet het goed met puree en groenten, maar ook zéker op een broodje. Comfortfood zoals het hoort! Als je je ogen dichtdoet, waan je je weer in de keuken van je moeder of oma. Probeer maar. Enne, eet smakelijk natuurlijk!
Als je je ogen dichtdoet, waan je je weer in de keuken van je moeder of oma
Koken
Ben je een keukenprinses en wil je zelf aan de slag met lekkere wintergerechten? Hier vind je het recept voor hét stoofpotje in de winter. Een mengelmoes van ingrediënten die je gemakkelijk zelf kunt aanpassen!
Boodschappen
Dit heb je nodig:
- 1 kg rundvlees
- 2 pastinaken
- 3 rode uien
- 4 stengels bleekselderij
- 4 a 5 grote wortels
- 5 geschilde aardappels
- handje rozemarijn & tijm
- 200 ml fond (rund)
- 2 tabletten runderbouillon
- 4 tenen knoflook
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper naar smaak
- 1 bakje paddenstoelen melange
Aan de slag!
Ben je er klaar voor? Hier volgt het stappenplan voor het recept. Het kost even tijd, maar dan kun je ook heerlijk genieten van een winterse delicatesse.
- Snijd de pastinaak, aardappels, bleekselderij, wortels, paddenstoelen en uien in grove stukken. Snij ook het vlees, niet in te kleine stukken.
- Zet een braadpan op het vuur. Smeer met 1 teen knoflook de binnenzijde van de pan in zodat deze begint te glimmen. Een beetje boter of olie in de pan en laat deze een beetje heet worden. De overgebleven knoflook snijd je in plakjes.
- Doe ondertussen de bloem in een schaal. Wentel hier de stukken rundvlees in om, zodat alles bedekt is met een laagje bloem en doe ze in de hete pan. Gooi de knoflook erbij. Laat het goed aanbraden.
- Ondertussen zet je de fond in een pannetje op een laag vuur en los hierin de twee bouillonblokjes op.
- Wanneer het vlees lekker bruin is, kunnen alle groenten, de champignons en de aardappelen erbij. Gooi nu ook de kruiden in de pan en roer alles 1 keer goed om. Voeg nu de hete fond toe. Sluit de pan met een deksel en laat deze op een laag pitje 2,5 tot 3 uur pruttelen. Tussentijds roeren hoeft niet!
-
Een rustgevende woonkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het draait allemaal om sfeer, comfort en persoonlijke details.
-
De tijd dat we tussen de middag allemaal zuur ons broodje kaas uit de broodtrommel peuterden, lijkt inmiddels een ander tijdperk. Lunchen is steeds minder een verplichte werkonderbreking en steeds meer een moment om echt even te ontsnappen. Wie nu rondkijkt in lunchrooms, ziet dat de Nederlandse lunchtafel is veranderd in een werelds buffet: falafel, pho, pokébowls, zuurdesembrood met burrata – het staat allemaal naast elkaar op de kaart.
-
Een woonkamer is pas écht compleet als het middelpunt zowel stijlvol als functioneel is. In Utrechtse woningen, waar de ruimte vaak slim benut moet worden, kiezen steeds meer mensen voor meubels die comfort en design combineren. Het juiste meubel kan niet alleen de uitstraling van je interieur versterken, maar ook de manier waarop je de ruimte gebruikt volledig veranderen.
-
Steeds meer mensen stappen over op een scooter. Niet alleen jongeren, maar ook volwassenen kiezen voor dit handige vervoermiddel. En dat is helemaal niet zo gek.
-
Om je badkamer een goede make-over te geven, is het belangrijk dat je start met een goede basis. De basis van een luxe badkamer begint bij het kiezen van de juiste kleuren en materialen. Ga bijvoorbeeld voor rustgevende tinten zoals wit, beige, grijs en pasteltinten. Deze kleuren zorgen voor een kalme en ontspannen sfeer.
-
Het moment dat je begint met oriënteren op je trouwdag is vaak magisch. Plotseling komt alles tot leven: de locatie, het diner, de bloemen… en natuurlijk de jurk. Voor veel vrouwen is het uitzoeken van de juiste bruidsmode een belangrijk én spannend onderdeel van het proces.
-
Shapewear, ook wel corrigerend ondergoed genoemd, is een ideale manier om er altijd goed uit te zien, wat voor dag je ook hebt. Corrigerend ondergoed is een fijne manier om een strak silhouet te creëren onder je kleding, maar dan is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste soort en maat shapewear.
-
Een nieuw huis bouwen begint vaak met een idee. Misschien een schets op een servet of gewoon een droom in je hoofd. Maar wat je ook kiest, de prijs van zo’n project hangt af van veel factoren.
-
Thuis sporten is populairder dan ooit. Het bespaart reistijd, geeft flexibiliteit en je kunt trainen in je eigen comfortzone.
-
Heb je altijd al gedroomd van een eigen beautymerk? Dan is 2025 jouw moment. Met een groeiende vraag naar unieke, gepersonaliseerde producten en duurzame verpakkingen, biedt dit jaar meer kansen dan ooit om jouw ideeën tot leven te brengen.