interieurstylist

De voordelen van het inhuren van een interieurstylist

Wanneer jou wordt gevraagd hoe jou droominterieur eruit ziet, heb je daar waarschijnlijk allerlei ideeën over. Je weet wat je mooi vindt, hebt een Pinterest-bord vol plaatjes voor inspiratie en ook qua sfeer of stijl kom je een heel eind. Zoals met zoveel dingen is het de uitvoering die het lastig maakt. Een interieurstylist kan je helpen jouw wensen te vertalen naar een droominterieur in je eigen huis.

Meubelindeling loslaten

Als je zelf aan de slag gaat zijn er een aantal problemen waar je tegenaan kunt lopen. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om een ingerichte ruimte aan te passen. Als je deze ruimte zelf goed kent, ben je geneigd vast te houden aan de bestaande meubelindeling. Als interieurstyliste heb ik vaak creatieve oplossingen voor alledaagse interieurproblemen. Hierdoor kan ik je ook helpen om eens helemaal anders naar de ruimte te kijken en nieuwe mogelijkheden te zien.

Evenwichtig en sfeervol

Ook kan het moeilijk zijn om de juiste kleurencombinaties te kiezen en te beslissen welke stijlen bij elkaar passen. Je vindt waarschijnlijk veel dingen mooi en de sleutel zit hem dan in het vinden van de balans. Ik luister goed naar jullie wensen en verwachtingen en vertaal dit naar een nieuw, evenwichtig en sfeervol interieur. Hierbij houd ik niet alleen rekening met een balans tussen de verschillende kleuren, maar ook tussen materialen, meubels en de indeling én functie van de ruimte.

Onverwachte combinaties

Als je meubels hebt die niet aan vervanging toe zijn, maar van je interieur graag een geheel wilt maken, kan ik daarover ook adviseren. Ik heb veel kennis van materialen en structuren en vind onverwachte combinaties waar je misschien zelf nooit aan had gedacht. Ook over een goed lichtplan, de stoffering en kunst kan ik advies geven. Met name deze details kunnen er voor zorgen dat je interieur samenkomt tot een inspirerend geheel.

Een interieurstylist kan je helpen jouw wensen te vertalen naar een droominterieur in je eigen huis

Kosten- én tijdmanagement


Daarnaast kan het veranderen van je interieur een tijdrovend project lijken waarbij je al snel het overzicht kwijtraakt. Als je het aan mij over laat, hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Ik behoud het overzicht op het totaalproject en help bij de planning volgens je budget én het tijdschema.

Wat kost het?


Klinkt interessant, maar is interieuradvies niet enorm duur? Dat is een misvatting die ik nog vaak hoor. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van je wensen en vraag, maar voor de prijs van een salontafel heb je bij mij een kant en klaar interieurontwerp. Daarnaast kan ik je er misschien voor behoeden om onnodige uitgaven te doen. Aan de hand van moodboards, plattegronden, sfeerbeelden, tekeningen en kleurstalen kan ik de ideeën tot leven laten komen en je laten zien wat er mogelijk is in een ruimte. Op die manier kun je je beter een beeld vormen van de opties en voorkom je dat je spullen in huis haalt waarvan later toch blijkt dat je er niet helemaal tevreden over bent. Ik durf daarom te zeggen dat interieuradvies meer oplevert dan dat het kost!

Meer weten?


Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens vrijblijvend contact op en ontdek wat ik voor jou en je interieur kan betekenen.

Datum: 26 maart 2020