tattoo

‘Iedere tattoo heeft zijn eigen verhaal’

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door kunst, en als kind was ik al de hele tijd aan het tekenen. Ook wilde ik al toen ik puber was een tatoeage. Na drie jaar zeuren bij m’n ouders mocht ik er op mijn 19e eindelijk één… Ik kreeg hem voor mijn verjaardag, en toen die gezet was, wist ik het: ik wilde een tattoo artist worden!

Mihaila Krasimirova Mihaylova (oftewel ‘Mimz’)

Tattoos zetten

In 2010 ging in werken in een tattoostudio in Sunny Beach in Bulgarije, waar ik henna-tatoeages zette. En ik leerde er steeds meer over het vak van tatoeages zetten. Nog in hetzelfde jaar werd ik stagiaire in dezelfde tattoostudio in mijn geboortestad waar ik ook mijn eerste tatoeage had laten zetten.

Eigen studio

Twee jaar later, in 2012, kreeg ik een uitnodiging om full-time te gaan werken in een tattoostudio in Sunny Beach, en later dat jaar vertrok ik naar Nederland. Hier werd ik moeder van een prachtige tweeling, allebei meisjes, en heb ik gewerkt in verschillende studio’s met geweldige collega’s, maar ik had een droom: ik wilde mijn eigen studio!

Droomstudio

In september 2015, toen ik 26 was, veranderde ik een kleine garage in Oudehaske in mijn droomstudio: Mimz BG Tattoo. Datzelfde jaar won ik een derde prijs met een kleurige tatoeage tijdens de Tattoo Conventie in Leeuwarden.

Ik lach en huil soms ook mee met mijn klanten

Eigen verhaal

Elke klant komt bij mij langs met zijn eigen wensen en zijn eigen verhaal, en dat kan een vrolijk verhaal zijn, maar ook een droevig verhaal. Iemand is een dierbare kwijtgeraakt, of is gelukkig geworden met iemand, of iemand heeft iets anders bijzonders meegemaakt. Soms heeft iemand ooit in een dronken bui een tatoeage laten zetten waar die nu spijt van heeft… Iedereen heeft weer een andere smaak en een ander verhaal. Daarom lach ik en huil ik soms ook mee met mijn klanten.

Kunstopvatting

Als iemand me vraagt in welke stijl ik gespecialiseerd ben, zeg ik dat ik alles kan zetten wat de klant wil, gecombineerd met mijn fantasie en kunstopvatting. Een tatoeage is een manier om jezelf mee uit te drukken; een manier om een kunstwerk te hebben dat niet stof zit te vergaren aan de muur, maar dat je trots op je lichaam kunt dragen. Een tatoeage blijft langer bestaan dan jezelf, en daarom ben ik trots op wat ik doe als tattoo artist, ik ben trots op mezelf als ondernemer, en ik ben trots op mezelf omdat ik mijn droom niet heb laten varen!

Datum: 18 oktober 2018