tips

Tips om er ’s ochtends snel, goed en verzorgd uit te zien

In de ochtend vroeg je bed uitgaan, het is vaak allesbehalve makkelijk. Grote kans dat het wel eens voorkomt dat je nog geen zin om op te staan omdat je nog lekker warm onder je dekens ligt. Toch heb je misschien wel je tijd hard nodig als je nog goed verzorgd voor de dag wilt komen. Wil jij er op een snelle manier goed en verzorgd uitzien? Lees dan vooral verder, want wij geven je de beste tips!

Bedenk voordat je gaat slapen wat je aan gaat doen

Als je ’s ochtends haast hebt, heb je natuurlijk geen tijd om een lange tijd voor je kledingkast te gaan staan. Daarom is het verstandig om voordat je gaat slapen alvast te bedenken wat je de volgende ochtend gaat trekken. Dit bespaart je ’s ochtends weer wat tijd. Zoek je nog wat leuke kledingitems voor in je kledingkast, zodat je nóg sneller je outfit hebt gevonden? Denk bijvoorbeeld aan een kledingitem als een mooie lange blouse, waarmee je altijd verzorgd voor de dag komt.

Neem een douche

Hoewel je denkt je tijd misschien beter te kunnen besteden, is het nemen van een douche ‘s ochtends vroeg ontzettend goed voor je. Vooral de ‘wissel-douche’ is hiervoor aan te raden. Wat een wisseldouche inhoudt? Dat je de warme en koude stralen met elkaar afwisselt. Dus bijvoorbeeld eerst douche je even warm, daarna even kort wat kouder. Door ook wat koude stralen op je lijf en gezicht te richten, worden de bloedvaten en spieren samengetrokken. Dit zorgt ervoor dat jouw huid er strak gaat uitzien. En zeg nou zelf, dat is toch precies wat je nodig hebt ’s ochtends?

Gebruik foundation of bronzer

Iets meer kleur op je gezicht brengen zorgt ervoor dat je er al direct een stuk verzorgder uitziet. Het is dan ook aan te raden om even wat foundation of bronzer aan te brengen. Dit is binnen no-time gebeurt en zorgt ervoor dat jij er ’s ochtends vroeg beter uitziet.

Oogmake-up

Als je net wakker bent, kan het zo zijn dat je nog wat kleine oogjes hebt. Dit kun je wegwerken door gebruik te maken van oogmake-up. Vooral het gebruik van mascara kan ervoor zorgen dat je er direct wat frisser uitziet. Mocht je nog genoeg tijd hebben, zou je ervoor kunnen kiezen om voordat je mascara opbrengt nog wat ogenschaduw of eyeliner aan te brengen.

Focus op lippen en wenkbrauwen

Heb je toch iets te vaak gebruik gemaakt van de snooze knop? Dan wordt het haasten en is de kans groot dat je geen tijd meer hebt om oogmake-up aan te brengen. Om toch verzorgd voor de dag te komen, is het een goed idee om de focus te leggen op jouw wenkbrauwen en op jouw lippen. Zorg dat je wenkbrauwen ‘on fleek’ zijn en doe wat lippenstift op. Zo kun je de andere make-up achterwege laten en kom je alsnog goed voor de dag.

Je haar

Als je ’s ochtends wakker wordt, is de kans groot dat jouw haar niet zit zoals je het wilt hebben. Hier moet dan vaak nog een hoop aan gebeuren. Als je ’s ochtends snel de deur uit wilt, is het echter niet verstandig om de tijd te nemen om bijvoorbeeld je haar te stijlen of te föhnen. Maak gebruik van snelle kapsels die je in een korte tijd kunt maken, zoals bijvoorbeeld een paardenstaart of een hoge knot.

Datum: 29 januari 2021