wassen

Tips om je was goed te wassen en te drogen

Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden. Dan is het ook verstandig om te kijken naar wat je anders kunt doen. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om je was goed te wassen en te drogen. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Kleding sorteren

Om te voorkomen dat bepaalde kledingstukken verkleuren, is het belangrijk om voordat je gaat wassen kleding te sorteren. Dit kun je bij de wasmachine zelf doen, maar een slimme tip is om hiervoor meerdere wasmanden te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een wasmand voor donkere was, gekleurde was en witte was. Als je jouw gebruikte kledingstukken gelijk in de juiste wasmand gooit, is het gesorteerd en kan je binnen no time beginnen met wassen.

Kleding binnenstebuiten wassen

Een goede tip om kleding langer mooi te houden is om kleding binnenstebuiten te wassen. Het is een kleine moeite, maar het kan er wel bij helpen om jouw kleding niet te beschadigen. Vooral bij kledingstukken met opdrukken of printjes is dit verstandig om te doen, want zo houd je dit langer mooi.

Lees het waslabel

Heb je iets nieuws gekocht? Vergeet dan niet om voor het wassen altijd het waslabel te lezen. Doe je dit niet, dan kan het gebeuren dat je het op de verkeerde manier wast. Te heet wassen kan bijvoorbeeld vervelende gevolgen hebben voor jouw gloednieuwe kledingstuk.

Vergeet niet om kleding binnenstebuiten te wassen, zo blijft het langer mooi!

Stop het niet in de droger

Als je jouw was wilt drogen is het een mogelijkheid om het in de droger te stoppen. Voor de kwaliteit van jouw kledingstukken is dit echter lang niet altijd goed. Ten eerste is het altijd van belang dat wanneer je de droger wilt gebruiken, je kijkt op het waslabel of het kledingstuk wel in de droger mag. Het is te allen tijde beter om je was aan de lucht te laten drogen. De droger kan er namelijk voor zorgen dat de kwaliteit van je kledingstukken sneller achteruitgaat. Je was aan de lucht laten drogen kun je doen met behulp van een waslijn of wasrek, zowel binnen als buiten. Ben je op zoek naar een waslijn of wasrek? Koop dan wel waslijnen en wasrekken van hoge kwaliteit.

Hang de was niet continu in de volle zon

Je hebt er vast wel eens eerder van gehoord: je was buiten niet in de volle zon hangen. Je was voor even in het zonnetje laten drogen is natuurlijk geen probleem, maar zorg ervoor dat het niet te lang in de volle zon hangt. Als je dit wel doet, bestaat de kans dat je kledingstukken verkleuren.

Deze tips hierboven helpen je erbij om je kleding goed te wassen en te drogen. Als je dit op de juiste manier doet, kun je er zo lang mogelijk van genieten en voorkom je dat jouw kleding binnen no time alweer vervangen moet worden!

Datum: 25 augustus 2022