
Dit zijn de voordelen van ledverlichting
Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor het gebruik van ledverlichting. Dat is dan ook helemaal niet gek, want ledverlichting heeft veel te bieden. Maar wat is ledverlichting nu precies en welke voordelen kan het je opleveren? Wij vertellen je er alles over in dit artikel.
Wat is ledverlichting?
Ledverlichting is in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Tegenwoordig zien we het al heel veel voorbijkomen, zoals in bijvoorbeeld woningen en/of kantoren. Led is een afkorting voor light-emmiting diode. Wat een diode is? Een onderdeel van een lamp dat elektrische stroom uitzendt. Door elektriciteit door deze diode te leiden, komt er energie vrij dat wordt omgezet in licht. Dit licht is het licht dat de ledlamp uitstraalt.
Energiebesparend
Een groot voordeel aan ledverlichting is het feit dat het energiebesparend is. Een ledlamp is veel zuiniger dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. Een ledlamp gebruikt veel stroom voor het geven van licht. Dit in tegenstelling tot een ouderwetse gloeilamp, waar dit percentage aan stroom veel minder is. Hier wordt nog een heel groot gedeelte afgegeven als warmte. Ledlampen zijn daarom enorm energiebesparend. Mocht je ervoor kiezen om ledlampen te gebruiken in plaats van ‘traditionele lampen’, bespaar je veel geld op elektriciteitskosten. En dat ga je dan ook zeker terugzien bij jouw energierekening!
Ledlampen worden minder warm
Je hebt vast wel eens gemerkt dat een traditionele lamp heel warm kan worden. Bij ledlichten is dit niet het geval, deze worden nauwelijks warm. Dit betekent dat het een stuk veiliger is en je nooit meer je vingers hoeft te verbranden bij het vervangen van je lampen: ideaal!
Langere levensduur
Een groot voordeel van ledverlichting is dat het een lange levensduur heeft. Zeker in vergelijking met traditionele verlichting, dat nog vrij vaak vervangen moet worden. Zo gaat bijvoorbeeld een gloeilamp 1.000 uur mee, een halogeenlamp 3.000 uur mee en een spaarlamp tussen de 5.000 en 10.000 uur. Nu vraag je jezelf vast af hoelang ledlampen dan meegaan. Dat zit zo: een ledlamp gaat gemiddeld tussen de 20.000 en 30.000 uur mee. Een ledlamp gaat in dit geval zo’n vijf tot tien jaar mee. Dit is dus een stuk langer dan de traditionele lampen. Dit betekent dat je ledlampen veel minder vaak hoeft te vervangen. Dit is niet alleen fijn, maar bespaart ook nog eens flink wat kosten.
Ledlampen werken meteen op volle sterkte
Traditionele lampen, zoals bijvoorbeeld TL-buizen en spaarlampen, hebben tijd nodig om op te starten. Het kan best even duren voordat deze lampen vol licht geven. Bij een ledlamp is dit niet het geval, want deze lampen geven direct vol licht. Dit is fijn, want zo hoef je niet steeds te wachten totdat je vol licht hebt.
Ledlampen zijn er in verschillende varianten
Omdat tegenwoordig al heel veel mensen kiezen voor ledlampen, komen er steeds meer varianten op de markt. Ledverlichting is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en vormen, waardoor je veel keuze hebt.
Kortom, er zitten veel voordelen aan het gebruiken van ledverlichting. Mochten jouw lampen in huis dus aan vervanging toe zijn, kun je dit zeker in je achterhoofd houden!
-
Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
-
Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.
-
Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
-
Misschien ben je al een tijdje uitgekeken op je keuken en ben je toe aan iets nieuws. Of je hebt een nieuw huis gekocht, maar de keuken is jou een doorn in het oog.
-
Als huurder heb je recht op woongenot. Kort gezegd houdt dit in dat je in goede toestand kunt wonen en geen last hebt van overlast of andere huiselijk kwalen. Je verhuurder is verplicht om je woongenot te waarborgen.
-
Denk eens aan de perfecte zondagmiddag. Je hebt net een lekkere boswandeling gemaakt met je partner of gezin in het koude weer.
-
Op ieder potje past een dekseltje én om ieder plantje past een potje. Maar wat voor potje heeft jouw (buiten)plant nou eigenlijk nodig?
-
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar zwart in de badkamer is hot! Het mooie aan zwart in de badkamer is dat het bij ontzettend veel verschillende stijlen past. Dit is perfect als je jouw badkamer een kleine make-over wilt geven, maar geen zin hebt in een complete verbouwing.
-
Een traplift, die schaf je aan en laat je plaatsen op het moment dat je niet meer zelfstandig de trap op en af kan. Toch? Voor veel mensen klinkt dit zo logisch als wat. Zolang je de trap nog zelf op en af kan, dan doe je dat.
-
Steeds meer Nederlanders maken kennis met smart home-systemen. Ze hebben bijvoorbeeld een slimme thermostaat van de energieleverancier gekregen, of experimenteren met hun eerste bediening op afstand via de tablet. Door je huis slim te maken, kies je voor meer gemak en meer veiligheid.