Bedrijfsnaam: Marion van Zijl
Adres: Ida Gerhardtstraat 76,
1822 MH Alkmaar
Telefoonnummer: 06-24780956
 • Coaching
 • Alternatieve genezing

Over ons

Met bewustwording leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen, en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven. Ik inspireer je om meer uit jezelf te halen, en je dromen en verlangens in vervulling te brengen. Ik maak overigens niet alleen gebruik van bewustwording, maar ook van technieken als hypnotherapie, NLP en healing.

Neem contact op via:

Artikelen van Marion van Zijl

 • gedachten
  Ontdek de kracht van je gedachten
  Weet je dat jouw lichaam over een zelfgenezend vermogen beschikt? Dit waardevolle proces heb je ongetwijfeld, bewust of onbewust, al vaak mogen aanschouwen. Denk maar eens aan een wondje dat ‘gewoon’ dichtgroeit of een botbreuk die heelt.
 • ongewenst-gedrag
  Verander ongewenst gedrag met NLP en hypnose
  Eigenlijk was je altijd al een flapuit. Toen je nog klein was, vond iedereen dat wel grappig. Er werd gelachen om jouw malle uitspraken. Later, toen je op school zat, werd dit overigens niet altijd meer door iedereen gewaardeerd.
 • therapie
  'De therapie heeft ons sterker gemaakt'
  Soms zit je op een dood spoor en heb je geen idee hoe je verder moet. Dan kan het zó fijn zijn als iemand naar je luistert, je aan de hand neemt en je weer op de goede weg brengt. Het overkwam Marieke, Sandra en Marcel.
 • stress
  Een leven zonder stress: het kan écht!
  Het overvalt je regelmatig: je hartslag gaat omhoog, je ademt sneller en het zweet staat in je handen. Je spieren spannen zich aan, je hersenen maken overuren en het liefst zou je toegeven aan je eerste impuls om hard weg te rennen van dát wat jou zoveel stress geeft. Wat zou het mooi zijn als je al die stress uit je leven kon bannen.
 • angsten
  Angsten: durf ze onder ogen te zien
  Je handen beginnen te trillen. Het klamme zweet breekt je uit. Je hart klopt als een bezetene en je ademhaling versnelt. Je maag knijpt zich samen en je proeft het maagzuur in je keel.
 • hooggevoelig
  Ben jij hooggevoelig? Zó ga je ermee om!
  Het is net of alles bij jou net iets harder binnenkomt. Het zijn niet alleen de geluiden en het licht die ongefilterd je lichaam in lijken te stromen, maar je bent ook supergevoelig voor sferen en energie. Op negatieve energie reageer je soms zó heftig, dat je er letterlijk misselijk van wordt of hoofdpijn door krijgt.
 • overleven
  Moe van het overleven en weer willen genieten van het leven?
  Soms zit je om bepaalde redenen totaal niet lekker in je vel. Bijvoorbeeld problemen in relatie(s) of je worstelt met een verslaving, bepaalde angsten, somberheid, een depressie of burn-out. Wellicht ga je door een periode van hevige stress, of heb je te maken met een ziekte. Omdat het al een lange tijd niet lekker loopt in je leven, ben je in een ‘overlevingsmodus’ geraakt.
 • jezelf
  Investeren in jezelf
  ‘Goed voor anderen willen zorgen zit in me. Voordat ik mijn eigen praktijk opende, werkte ik in de gezondheidszorg, later in het toerisme, en in mijn eigen praktijk als schoonheidsspecialiste. Goed voor mezelf zorgen, deed ik wel, alleen stonden de anderen meestal voorop.
 • bewustwording
  Wat kan bewustwording voor jou betekenen?
  Zit jij niet lekker in je vel? Heb je last van bepaalde mentale of lichamelijke klachten die jouw levensgeluk en energie dwarsbomen? Zijn deze klachten misschien inmiddels uitgemond in een ziekte? Natuurlijk moet je bij acute problemen altijd naar de dokter stappen om jezelf te laten checken of te laten behandelen, zoals bij een botbreuk.
 • healing
  Ervaar de werking van healing
  Als je ‘s ochtends vroeg in de sportschool bent, neem je niet de rust om een oefening goed uit te voeren, maar ga je gehaast aan de slag. Immers: straks wachten er weer vele werktaken op je, die alleen jij kan uitvoeren.
 • NLP
  Met NLP zul je de obstakels en hobbels herkennen én ook jouw éigen pad herontdekken!
  Voortdurend word je geconfronteerd met obstakels en hobbels op je weg. Je blijft bijvoorbeeld hangen in een weinig uitdagende maar zekerheid biedende baan, je relatie loopt niet lekker, die verbouwing schiet niet op of je hebt ruzie met een vriend(in). Geef toe: deze problemen zie je als beren op de weg.
 • angsten
  Overwin je angsten met hypnotherapie en NLP!
  Het liefst zou jij de hele dag in je bed willen blijven liggen, veilig weggestopt onder je dekens. Je hebt geprobeerd ervoor weg te rennen, het te negeren, het weg te stoppen in je gedachten. Maar je angst heeft je sneller ingehaald dan je voor mogelijk had. Je bent er zelfs al voor naar de huisarts of naar de psycholoog geweest, maar daar kon je niet vinden wat je zocht.
 • vastlopen-in-je-leven
  Loop jij vast in je leven?
  Een bijzonder gesprek met bewustzijnscoach Marion van Zijl, specialist in bewustzijns-/ NLP-coaching, hypnotherapie en healing. ‘Ik geloof dat iedereen het vermogen heeft om te leven zonder angst, stress of het gevoel heeft te falen. Om de prachtige ‘diamant’ die wij allemaal in essentie zijn en vaak diep verscholen in ons zit, weer te laten stralen.
 • eetprobleem
  Doorbreek je eetprobleem met de virtuele maagband
  Zie je haar daar?’ Een slanke, goed uitziende vrouw stoot haar vriendin aan en wijst naar een stevige vrouw die van haar ijsje geniet. ‘Ze weegt al mínstens 100 kilo en toch gaat ze dat ijsje opeten. Dat snáp je toch niet?
 • hypnose
  Met hypnose op zoek naar de oorzaak
  Veel mensen zitten vast in de beperkende overtuigingen, zoals ‘dat kan ik niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben dom’, et cetera. Als je dat maar vaak genoeg hoort of denkt, ga je dat als vanzelf geloven en ernaar handelen en leven.
Toon meer >
Toon minder >