kapsels

Trendy kapsels voor een warme herfst!

Dit najaar kun je je weer heerlijk uitleven met een mooie, nieuwe coupe volgens de laatste trends in de leukste kleuren. Want met de tinten die gedurende de donkerste maanden van het jaar de boventoon voeren, krijg jij het vanzelf weer warm. Als je haar maar goed zit!

Warm en kleurrijke kapsels

De warme haarkleuren die we dit najaar zien, belooft het een kleurrijke winter te worden. Wat dacht van oranje, bruin of licht perzikroze? Als dat voor jou net een tikkeltje te gewaagd is, kun je ook voor een chocoladebruin of een warme blonde gloed kiezen. Kopertinten zijn ook erg populair deze winter, al dan niet gecombineerd met lok in een ondeugende contrastkleur. Of kies voor een ‘hidden color’ waarbij aan de onderkant van je kapsel een gloed in een andere kleur tevoorschijn komt. Waar je ook voor kiest, één ding staat vast: jij gaat beslist kleur bekennen deze winter!

Back to the seventies

Dé trend dit najaar is de look uit de jaren 70. ‘Shag’ kapsels zijn het weer helemaal: warrige kapsels met laagjes en plukjes. De haren worden in laagjes geknipt of gesneden waardoor het kapsel meer volume en textuur krijgen. Het hoeft allemaal niet zo strak maar mag lekker nonchalant. Het voordeel is dat het ‘s morgens ook weer veel tijd scheelt, want dit model is lekker makkelijk in onderhoud. Krullen en de pony, het liefst de ‘gordijnpony’ à la Brigitte Bardot, zijn ook helemaal terug van weggeweest.

Al 5 jaar dé kleurspecialist

Traditions Boxtel bestaat 5 jaar en dat liet eigenaresse Maud Bouman niet ongemerkt voorbij gaan. ‘Tijdens de herfstfair op 6 oktober hebben we hier uitgebreid bij stilgestaan. Er was champagne en elke klant kreeg een bloemetje mee naar huis’, vertelt Maud enthousiast. Al vroeg wist de onderneemster dat ze kapster wilde worden. ‘In groep 3 stond dat voor mij al vast. Ik deed sindsdien mijn eigen haar en dat kun je ook wel zien op mijn pasfoto’s uit die tijd’, grinnikt ze. ‘Vooral het creatieve aspect en de omgang met klanten vind ik geweldig, maar daarnaast geniet ik er ook van om als zelfstandig ondernemer mijn eigen beslissingen te nemen. Wij staan als kleurenspecialist op de kaart en zeggen niet gauw ‘nee’. Zo wilde een goede vriendin van mij laatst allemaal vlechtjes en daar ben ik een volle dag mee bezig geweest. Zoiets vind ik gewoon leuk om tussendoor te doen. Ik kan nog elke dag blij worden van mijn vak. Zo vind ik het ook altijd geweldig als ik helemaal de vrije hand krijg en de klant zoiets heeft van: ‘Doe maar een kapseltje’. Het enige wat ik dan vraag, is wat ze beslist niet willen en hoeveel tijd ze er thuis aan willen besteden. Ik krijg er echt een kick van als zo’n klant daarna dan helemaal blij en verrast de salon uitloopt. Vorige week hadden we hier nog een meisje die al bij veel kappers was geweest. Ze wilde haar haren graag grijs, maar dat was nergens gelukt. Ze heeft hier bijna de hele dag gezeten, maar ze ging uiteindelijk tóch met grijs haar de deur uit. Heel gaaf!’ De toekomst ziet Maud vol vertrouwen tegemoet. ‘Over 5 jaar hoop ik er nog een zaak bij te hebben. En het liefst dan ook nog in combinatie met een schoonheidsspecialiste zodat ik mijn klanten een totaalplaatje kan bieden!’

De herfst is hét seizoen om te kiezen voor een nieuwe coupe mét een warme kleur

Meer tips en inspiratie nodig?

Heb jij advies nodig over hoe je het beste jouw haar kunt verzorgen? Of ben je benieuwd welke kleur of welk kapsel de hairstylist jou aanraadt? Loop dan eens binnen bij Traditions Boxtel. De dames in de zaak zijn dé kleurspecialisten van de regio, en voorzien jouw lokken op deskundige wijze van een nieuwe tint. Daarnaast hebben zij de juiste kennis om jou een kapsel aan te raden dat past bij jouw haartype, oogkleur en huidskleur. En ja, dat kan betekenen dat je de zaak verlaat met een ander kapsel of andere kleur die je voor ogen had. Maar dan weet je wel dat je een kapsel hebt dat al jouw goede punten benadrukt, en dat écht bij je past!

Haartips statisch haar

Zodra het buiten kouder wordt, staat je haar in no time alle kanten uit. Statisch haar komt vooral voor bij droog haar. Kou droogt je haar uit en daarom is het belangrijk dat je vochtinbrengende producten gebruikt. Verwen je huid elke week met een vochtinbrengend masker en na elke wasbeurt met een conditioner. Je zult zien dat je dan veel minder last hebt van statisch haar!

Datum: 24 oktober 2019