Breng je futloze huid in balans met deze tips!
Soms heb je van die dagen dat even niets lijkt mee te werken. Je make-up krijg je niet perfect, je haar wil niet in model en je ziet er vermoeid uit. Een heel vervelend gevoel. Als je nu langere tijd een futloze, vermoeide uitstraling hebt, helpt dat nou niet echt uit die neerwaartse spiraal te komen. Je huid is uit balans, en daar wil je natuurlijk graag verandering in brengen. Er is een aantal pijlers waarop je kunt letten om letterlijk weer beter in je vel te zitten.
Gebrek aan uitstraling
Een huid met een frisse, fitte uitstraling, dat willen we allemaal wel. Een mooie huid is immers vaak een belangrijke voorwaarde voor een gevoel van zelfvertrouwen. Maar wanneer je het langere periode druk hebt gehad, veel spanningen hebt ervaren of je vaak gestrest voelt, kan dat zijn weerslag hebben op de huid. De huid is futloos, oogt dof en heeft weinig uitstraling.
Kenmerken
Kenmerken futloze huid:
- Weinig glans in je gezicht.
- Een grauwe kleur
- Droge plekjes op je huid
- Meer onzuiverheden, zoals pukkeltjes en mee-eters.
- Rimpels en fijne lijntjes zijn duidelijker zichtbaar.
Een gezonde leefstijl
De eerste stap naar een gebalanceerde huid is het werken aan een gezonde en gebalanceerde leefstijl. Immers, de huid is de spiegel van je algehele gezondheid. Meer balans in het leven betekent ook meer balans in de huid. Probeer de stress of druk die je ervaart te beperken door bijvoorbeeld meer rustmomentjes in te plannen. Kun je bijvoorbeeld meer tijd inruimen voor jezelf, zonder dat je gestoord wordt? Daarnaast is een gezonde voeding van fundamenteel belang. Genoeg vitaminen en bouwstoffen zijn essentieel voor een gezonde en zuivere huid. Ook het drinken van voldoende water is belangrijk.
Een huid met een frisse, fitte uitstraling, dat willen we allemaal wel
Exfoliëren
Naast gezondere leefstijlkeuzes is ook de externe verzorging belangrijk. De dofheid die op de huid is ontstaan, komt doordat dode huidcellen zich ophopen op de huid. Niet alleen gaat de huid er grauw en dof uitzien, ook kunnen er onzuiverheden ontstaan. Exfoliëren is een mooi middel om deze onnodige cellen te laten verdwijnen. Dit kan aan de hand van een scrub, maar een peeling is hierbij ook een effectief middel. Met een peeling verwijder je het laagje dode huidcellen zonder dat je de huid kan beschadigen met ruwe, harde deeltjes zoals in een scrub.
Gebruik kwalitatieve producten
Gebruik jij dagelijks een moisturizer en reiniger? Dat is natuurlijk hartstikke goed. Maar weet jij wel of deze producten goed bij jouw huidtype passen? Het is belangrijk goed te kijken naar jouw unieke huidstructuur, welke problemen je ervaart en welke schoonheidsproducten daarbij aansluiten. Het kan ingewikkeld te zijn om te ontdekken wat er nu echt voor jou werkt. Vraag gerust om advies bij de huidspecialist van Beauty Balance Apeldoorn.
Beauty Balance Apeldoorn
Beauty Balance Apeldoorn voorziet jou graag van advies. Wij hebben verschillende producten tot onze beschikking tegen een futloze huid. Maar daarnaast kun je hier ook terecht voor een effectieve behandeling. Zo is Cell Repair de ideale behandeling voor een betere opbouw van je huid. Je huid krijgt hier de nodige, intensieve werkstoffen binnen in combinatie met een speciale massage. Op die manier weet je zeker dat je weer een stralende huid krijgt. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Kun je je er ook zo op verheugen? ’s Ochtends je zomerkledij aantrekken, je spulletjes verzamelen en je tas inpakken om een heerlijke dag in de zon te vertoeven; of je nou in het park gaat liggen, naar het strand vertrekt of de hele dag mensen gaat kijken op het terras. Je checkt je tas.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Vaak zeggen mensen dat je er gezond uitziet als je kleur op de wangen hebt, maar is dit wel zo als je huid rondom de wangen enorm rood is? Die roodheid staat ook wel bekend als couperose, een veelvoorkomende aandoening die niet schadelijk is maar wel irritaties oplevert.
-
Als je aan deodorant denkt, denk je aan een spray, roller of stick. Maar wist je dat de poeder- en crèmedeodoranten steeds populairder worden? Deze varianten kennen verschillende voordelen, zoals minder kans op vlekken in je kleding en een betere geurbestrijding.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
Bultjes en roodheid in je gezicht, opeens blozen en zichtbare bloedvaatjes: rosacea is een lastige huidaandoening. Het komt voor bij mannen en vrouwen en ontstaat meestal tussen het 30ste en 50ste levensjaar. In sommige families komt het meer voor, maar over de exacte oorzaak is nog weinig bekend.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!