vermoeide-huid

Breng je futloze huid in balans met deze tips!

Soms heb je van die dagen dat even niets lijkt mee te werken. Je make-up krijg je niet perfect, je haar wil niet in model en je ziet er vermoeid uit. Een heel vervelend gevoel. Als je nu langere tijd een futloze, vermoeide uitstraling hebt, helpt dat nou niet echt uit die neerwaartse spiraal te komen. Je huid is uit balans, en daar wil je natuurlijk graag verandering in brengen. Er is een aantal pijlers waarop je kunt letten om letterlijk weer beter in je vel te zitten.

Gebrek aan uitstraling

Een huid met een frisse, fitte uitstraling, dat willen we allemaal wel. Een mooie huid is immers vaak een belangrijke voorwaarde voor een gevoel van zelfvertrouwen. Maar wanneer je het langere periode druk hebt gehad, veel spanningen hebt ervaren of je vaak gestrest voelt, kan dat zijn weerslag hebben op de huid. De huid is futloos, oogt dof en heeft weinig uitstraling.

Kenmerken

Kenmerken futloze huid:

  • Weinig glans in je gezicht.
  • Een grauwe kleur
  • Droge plekjes op je huid
  • Meer onzuiverheden, zoals pukkeltjes en mee-eters.
  • Rimpels en fijne lijntjes zijn duidelijker zichtbaar.

Een gezonde leefstijl

De eerste stap naar een gebalanceerde huid is het werken aan een gezonde en gebalanceerde leefstijl. Immers, de huid is de spiegel van je algehele gezondheid. Meer balans in het leven betekent ook meer balans in de huid. Probeer de stress of druk die je ervaart te beperken door bijvoorbeeld meer rustmomentjes in te plannen. Kun je bijvoorbeeld meer tijd inruimen voor jezelf, zonder dat je gestoord wordt? Daarnaast is een gezonde voeding van fundamenteel belang. Genoeg vitaminen en bouwstoffen zijn essentieel voor een gezonde en zuivere huid. Ook het drinken van voldoende water is belangrijk.

Een huid met een frisse, fitte uitstraling, dat willen we allemaal wel

Exfoliëren

Naast gezondere leefstijlkeuzes is ook de externe verzorging belangrijk. De dofheid die op de huid is ontstaan, komt doordat dode huidcellen zich ophopen op de huid. Niet alleen gaat de huid er grauw en dof uitzien, ook kunnen er onzuiverheden ontstaan. Exfoliëren is een mooi middel om deze onnodige cellen te laten verdwijnen. Dit kan aan de hand van een scrub, maar een peeling is hierbij ook een effectief middel. Met een peeling verwijder je het laagje dode huidcellen zonder dat je de huid kan beschadigen met ruwe, harde deeltjes zoals in een scrub.

Gebruik kwalitatieve producten

Gebruik jij dagelijks een moisturizer en reiniger? Dat is natuurlijk hartstikke goed. Maar weet jij wel of deze producten goed bij jouw huidtype passen? Het is belangrijk goed te kijken naar jouw unieke huidstructuur, welke problemen je ervaart en welke schoonheidsproducten daarbij aansluiten. Het kan ingewikkeld te zijn om te ontdekken wat er nu echt voor jou werkt. Vraag gerust om advies bij de huidspecialist van Beauty Balance Apeldoorn.

Beauty Balance Apeldoorn

Beauty Balance Apeldoorn voorziet jou graag van advies. Wij hebben verschillende producten tot onze beschikking tegen een futloze huid. Maar daarnaast kun je hier ook terecht voor een effectieve behandeling. Zo is Cell Repair de ideale behandeling voor een betere opbouw van je huid. Je huid krijgt hier de nodige, intensieve werkstoffen binnen in combinatie met een speciale massage. Op die manier weet je zeker dat je weer een stralende huid krijgt. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Datum: 04 maart 2021