Breng jouw huid in kaart met de Observ520!
Iedereen heeft er wel eens last van: een huid die er minder fris uitziet dan normaal. Misschien heb je wat ongezonder gegeten, heb je niet zo gelet op de juiste verzorging of zijn er ‘uit het niets’ onzuiverheden ontstaan. Daarnaast kunnen stress en spanning invloed hebben op de huid, doordat de doorbloeding verslechtert en afvalstoffen minder kunnen worden afgevoerd. Welk huidprobleem jij hebt, heeft vaak veel te maken met je huidtype en het gebrek aan passende verzorging daarvoor. Tijd voor wat extra aandacht voor je huid!
Wat heeft jouw huid nodig?
Wat jouw huid in deze periode het meest nodig heeft, is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw huidtype en -conditie. Maar wat is het verschil daartussen? Met je huidtype wordt je geboren en deze verandert niet gedurende je leven, of hooguit heel traag. Je huidconditie is altijd een momentopname en kan variëren door omstandigheden. Rook je veel, bevind je je veelvuldig onbeschermd in de zon of drink je onvoldoende water, dan kun je dit terugzien aan de huidconditie.
Huid in balans
De huidtypes kun je opdelen in vier categorieën: normaal, droog, vet en gemengd. De normale huid is een evenwichtige huid, dat wil zeggen dat deze niet te vet en ook niet te droog is. Deze huid vertoont weinig problemen, onzuiverheden of andere ontsieringen. Maar uiteraard is ook de normale huid gebaat bij een goede verzorging om de balans te behouden. Veel mensen zijn echter niet gezegend met zo’n gebalanceerde huid.
Benieuwd wat het type van jouw huid is?
Droge huid
Een droge huid kun je herkennen aan een trekkerig en soms ruw gevoel. Ook ziet de droge huid er vaak wat dof uit. Dat komt doordat dit huidtype minder talg produceert dan een ‘normale’ huid. Een droge huid vertoont sneller fijne lijntjes en kan daardoor wat ouder ogen. Ook behoren schilfertjes en in extreme gevallen kloofjes of rode vlekken tot de symptomen. Vaak kan de droge huid ook minder vocht vasthouden, maar let op! Een vochtarme huid is niet voorbehouden aan de droge huidtypes, vochtarm is namelijk een huidconditie en niet een huidtype.
Vette huid
Waar de droge huid minder talg produceert, is bij de vette huid precies het tegenovergestelde aan de hand. Door de verhoogde talgproductie voelt de huid ook daadwerkelijk vettiger aan, glanst die meer en zijn de poriën groter en zichtbaarder. De combinatie van een hoge talgproductie en grote poriën maakt dat de poriën snel kunnen verstoppen, wat resulteert in puistjes, ontstekingen en mee-eters.
Lastig te achterhalen
De gemengde huid, de naam zegt het al, is in feite meerdere huidtypes ineen. De huid van de T-zone is vet, terwijl de huid van de wangen doorgaans een stuk droger is. Ook kan er sprake zijn van een vochtarme huid of zones. Welk type verzorging voor jouw huid het meest geschikt is, kan best lastig zijn te achterhalen. Een huidspecialist kan je hierover adviseren.
Diepere huidlagen zichtbaar maken
Bij Allure Hair & Beauty werken de specialisten met de Observ 520 van Sqinno om de huid heel nauwkeurig in kaart te kunnen brengen. Hiermee kun je meer inzicht verkrijgen in de conditie van de huid. Veel huidaandoeningen ontstaan in de diepere huidlagen en zijn pas later zichtbaar. De scan brengt ook deze diepe huidlagen in beeld, en zodoende kun je achterhalen waar en waarom bepaalde problemen op de gezichtshuid ontstaan en de juiste behandeling bepalen.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.