huid

Breng jouw huid in kaart met de Observ520!

Iedereen heeft er wel eens last van: een huid die er minder fris uitziet dan normaal. Misschien heb je wat ongezonder gegeten, heb je niet zo gelet op de juiste verzorging of zijn er ‘uit het niets’ onzuiverheden ontstaan. Daarnaast kunnen stress en spanning invloed hebben op de huid, doordat de doorbloeding verslechtert en afvalstoffen minder kunnen worden afgevoerd. Welk huidprobleem jij hebt, heeft vaak veel te maken met je huidtype en het gebrek aan passende verzorging daarvoor. Tijd voor wat extra aandacht voor je huid!

Wat heeft jouw huid nodig?

Wat jouw huid in deze periode het meest nodig heeft, is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw huidtype en -conditie. Maar wat is het verschil daartussen? Met je huidtype wordt je geboren en deze verandert niet gedurende je leven, of hooguit heel traag. Je huidconditie is altijd een momentopname en kan variëren door omstandigheden. Rook je veel, bevind je je veelvuldig onbeschermd in de zon of drink je onvoldoende water, dan kun je dit terugzien aan de huidconditie.

Huid in balans

De huidtypes kun je opdelen in vier categorieën: normaal, droog, vet en gemengd. De normale huid is een evenwichtige huid, dat wil zeggen dat deze niet te vet en ook niet te droog is. Deze huid vertoont weinig problemen, onzuiverheden of andere ontsieringen. Maar uiteraard is ook de normale huid gebaat bij een goede verzorging om de balans te behouden. Veel mensen zijn echter niet gezegend met zo’n gebalanceerde huid.

Benieuwd wat het type van jouw huid is?

Droge huid

Een droge huid kun je herkennen aan een trekkerig en soms ruw gevoel. Ook ziet de droge huid er vaak wat dof uit. Dat komt doordat dit huidtype minder talg produceert dan een ‘normale’ huid. Een droge huid vertoont sneller fijne lijntjes en kan daardoor wat ouder ogen. Ook behoren schilfertjes en in extreme gevallen kloofjes of rode vlekken tot de symptomen. Vaak kan de droge huid ook minder vocht vasthouden, maar let op! Een vochtarme huid is niet voorbehouden aan de droge huidtypes, vochtarm is namelijk een huidconditie en niet een huidtype.

Vette huid

Waar de droge huid minder talg produceert, is bij de vette huid precies het tegenovergestelde aan de hand. Door de verhoogde talgproductie voelt de huid ook daadwerkelijk vettiger aan, glanst die meer en zijn de poriën groter en zichtbaarder. De combinatie van een hoge talgproductie en grote poriën maakt dat de poriën snel kunnen verstoppen, wat resulteert in puistjes, ontstekingen en mee-eters.

Lastig te achterhalen

De gemengde huid, de naam zegt het al, is in feite meerdere huidtypes ineen. De huid van de T-zone is vet, terwijl de huid van de wangen doorgaans een stuk droger is. Ook kan er sprake zijn van een vochtarme huid of zones. Welk type verzorging voor jouw huid het meest geschikt is, kan best lastig zijn te achterhalen. Een huidspecialist kan je hierover adviseren.

Diepere huidlagen zichtbaar maken

Bij Allure Hair & Beauty werken de specialisten met de Observ 520 van Sqinno om de huid heel nauwkeurig in kaart te kunnen brengen. Hiermee kun je meer inzicht verkrijgen in de conditie van de huid. Veel huidaandoeningen ontstaan in de diepere huidlagen en zijn pas later zichtbaar. De scan brengt ook deze diepe huidlagen in beeld, en zodoende kun je achterhalen waar en waarom bepaalde problemen op de gezichtshuid ontstaan en de juiste behandeling bepalen.

Datum: 17 september 2020