Een peeling voor een mooie huid!
Als je last hebt van acne of andere huidproblemen, besteed je waarschijnlijk behoorlijk wat tijd aan het verbeteren van je huid. Misschien probeer je vaak nieuwe middeltjes of trucjes die je ergens tegenkomt of hoop je op een wondermiddel dat je eens en voor altijd van je klachten afhelpt. Helaas bestaan wondermiddelen niet. Een mooie huid komt altijd weer terug op dat ene basisprincipe: een goede reiniging. Peelings helpen daarbij.
Meerdere huidlagen
Wist je dat je huid uit meerdere lagen bestaat? De opperhuid is als het ware de buitenmuur van de huid, het beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het bestaat uit de hoornlaag en slijmlaag die samen zorgen voor een stevige, soepele huid waarin nieuwe cellen worden aangemaakt. De lederhuid verzorgt het transport van bouwstoffen en afvalstoffen. Het bestaat uit bindweefsel, zenuwen en talgklieren die de huid vettig houden en beschermen tegen uitdroging. Het onderhuids bindweefsel is het fundament van de huid, en bestaat vooral uit vet en bloedvaten.
Peeling met exfoliatie
In ieder van deze huidlagen kunnen bepaalde huidproblemen ontstaan. Wanneer de lederhuid te veel talg produceert, kun je last krijgen van acne. De droge huid houdt juist meer dode huidcellen vast in de opperhuid waardoor de huid doffer oogt en minder goed werkstoffen kan vasthouden. De mooie middeltjes die je tegen veroudering gebruikt, kunnen zo niet goed doordringen in de diepere huidlagen. Goede exfoliatie is dan erg belangrijk.
Een mooie huid komt altijd weer terug op een basisprincipe: de goede reiniging
Effectief en veilig
Exfoliatie klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het houdt in dat je middels een bepaalde stof de bovenste, dode huidlaag verwijdert. Een zeer effectieve maar veilige manier om dat te doen, is aan de hand van een peeling. Een peeling bevat bepaalde natuurlijke chemische stoffen die dode huidcellen van de huid doen verdwijnen, en tegelijkertijd de huid stimuleren weer nieuwe cellen aan te maken wat de huid verstevigt. Doordat de peeling de poriën ontstopt, kunnen oneffenheden daarnaast verminderen.
Goede naverzorging
Nadat je huid ‘gepeeld’ is, vormt het een prachtig blank canvas om verzorgende en verbeterende ingrediënten op aan te brengen. Veelal brengt de huidspecialist daarom na de peeling specifieke werkstoffen aan waar jouw huid baat bij heeft. Wel is het belangrijk te weten dat wanneer de huid geëxfolieerd is, deze ook wat gevoeliger is voor bijvoorbeeld zonlicht. Nu is goede bescherming altijd belangrijk, maar zeker na een peeling is het slim om de huid goed te beschermen middels een SPF.
Tip voor thuis
Een peeling is een goede ondersteuning van de droge, vette of rijpere huid. Je kunt dus overwegen om ook thuis te gaan exfoliëren. Je kunt natuurlijk een bepaald type peeling gebruiken, bijvoorbeeld het type dat je huidspecialist je aanraadt, of kiezen voor een scrub. Het risico bij scrubs is echter dat je al snel te ruw met de huid omspringt. Onthoud daarnaast: less is more. Twee á drie keer per week exfoliëren is doorgaans meer dan genoeg, en zeker bij de gevoelige huid is het opbouwen belangrijk.
Huidproblemen te lijf
Wil jij ook jouw huidproblemen te lijf gaan middels een peeling? Bij Huidinstituut Skins Only kun je terecht voor peelings van Babor, maar ook andere huidbehandelingen en verzorgingstips behoren tot de mogelijkheden. Geïnteresseerd? Neem gerust contact op!
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.