
‘Mijn rimpels en rokershuid zijn verleden tijd!’
Bernadette: ‘Ik heb altijd gerookt alsof het mijn laatste dag was. Heerlijk vond ik het. Bij het opstaan, op het terras met een drankje, na het eten, in de pauze: bij ieder moment paste wel een sigaretje. Ik wist natuurlijk wel dat roken hartstikke ongezond is, maar ik stond er niet te veel bij stil. Je leeft immers maar één keer!’
Gezondheid aanpakken
‘Een jaar of vier geleden begon ik me echter te realiseren dat mijn levensmotto niet klopte. Als ik maar één keer leef, zou ik dat leven dan niet zo gezond en prettig mogelijk moeten leven? Ik houd het er maar op dat de wijsheid met de jaren komt. Ik stopte met roken en heb daar geen moment spijt van gehad.’
Rokershuid
‘Als beloning liet ik mijn tanden bleken, want die waren behoorlijk geel geworden van al dat roken. Ik was op zich blij met het resultaat, maar ik moest bekennen dat mijn ex-rokershuid het mooie resultaat van mijn gebit teniet deed. De schadelijke stoffen die ik met iedere sigaret naar binnen had gezogen, hadden een onuitwisbare indruk op mijn huid achtergelaten.’
Huidveroudering
‘Rimpels, kraaienpootjes en plooien zorgden ervoor dat ik jaren ouder leek dan ik was. Ik besloot mezelf niet langer te kwellen met dit spiegelbeeld en besloot: deze zomer wil ik er eindelijk weer stralend uitzien! Daarom maakte ik een afspraak voor een intake bij vakman dokter André.’
Fillers
‘In het gesprek dat ik met hem had, gaf hij me de informatie die ik nodig had om mijn beslissing te maken. Bovendien nam hij alle tijd voor mij en dat voelde erg prettig. In mijn situatie waren fillers de beste keuze en vol vertrouwen ging ik twee weken later de behandeling in.’
Verbetering!
‘Voordat ik het wist, was André klaar en kon ik het pand verlaten. Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik gewoon mezelf, maar dan met een gladdere en mooiere huid. Een hele verbetering, maar nog steeds heel natuurlijk en met mijn eigen mimiek. Het beeld klopt met mijn ware leeftijd. Dat ik ooit een fanatiek roker was, is nog amper zichtbaar!
Als ik maar één keer leef, zou ik dat leven dan niet zo gezond en prettig mogelijk moeten leven?
Botox vs. fillers
Het grootste verschil tussen ‘botox’ en ‘fillers’ is dat fillers rimpels of lijntjes opvullen en botox ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Beide methoden zijn veilig en de resultaten natuurlijk, mits uitgevoerd door een gekwalificeerd arts.
Botox
Bij de behandeling van rimpels in het gelaat, maar ook voor de behandeling van migraine is botox erg effectief. Botox wordt toegepast bij fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdrimpels. Inspuitingen met botox zorgen ervoor dat de spieren zich ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen.
Fillers
Onder fillers verstaan we stoffen die in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien en zelfs littekens te laten verdwijnen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde onderdelen van het gelaat te accentueren, zoals de lippen of de jukbeenderen. De fillers die Dokter André gebruikt zijn heel veilig. Vrijwel alle fillers die hij gebruikt, bestaan uit hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt. Meteen na de behandeling is het resultaat zichtbaar. Afhankelijk van je leeftijd, huidconditie, levensstijl, spieractiviteit en injectietechniek heb je negen tot vijftien maanden plezier van de fillers. Daarna kun je ervoor kiezen om de behandeling te herhalen.
-
Jeuk, rode plekjes en zichtbare blaasjes kunnen wijzen op eczeem, een vervelend huidprobleem waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt.
-
Drs. Rose Bischoff is cosmetisch arts bij The Body Clinic. ‘Van oorsprong ben ik orthopedisch chirurg.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
Het stijgen der jaren, zonschade en de invloed van hormonale veranderingen doen wat met je huid. Langzaam maar zeker zie je pigmentvlekjes verschijnen. En zitten daar ook ineens haartjes op je bovenlip?
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.
-
Na een dag flink zonnen, bekijk je je huid eens goed in de badkamer. Er is zeker een gezond tintje tevoorschijn gekomen. Maar wat is dat daar op je arm en rug? Het lijken wel rode bultjes en ze beginnen ook nog eens te jeuken.
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
Geheel ten onrechte wordt nog steeds vaak gedacht dat een onzuivere huid te maken heeft met een slechte hygiëne. Dat is een hardnekkig misverstand, want dat is vrijwel nooit de oorzaak. Die moet eerder worden gezocht in een overproductie van talg. Door die overproductie, in combinatie met dode huidcellen, raken je poriën verstopt en mogelijk ontstoken.
-
Rode wangen krijgen is meestal een teken van emotie. Je wordt verlegen of schaamt je voor een bepaalde gebeurtenis of opmerking. Zodra de emotie weer afzwakt, verdwijnt de rode kleur ook weer uit je gezicht.
-
Je merkt ’t misschien niet, maar je huid heeft het tijdens de winter zwaar te verduren.