
Het verband tussen maagzuur en je schoonheid!
Je schoonheid wordt bepaald door zowel je uiterlijk als je innerlijk. Maar voor je uiterlijk zijn er zoveel verschillende delen van je lichaam die invloed hebben. Denk aan je haren, nagels en je huid. Wanneer deze delen stralen, glanzen en egaal zijn, stijgt je zelfvertrouwen. En voor je gevoel ook je schoonheid. Maar wist je dat maagzuurproblemen je nagels, haren en huid kunnen beïnvloeden? In dit blogartikel vertellen we je alles erover!
Vreemd goedje
Maagzuur is eigenlijk een vreemd goedje. Het werkt als een soort desinfectiemiddel op je eten en geeft je een voorsprong op de eiwitvertering. Hoewel de zuurgraad tussen de 1 en 2 PH ligt (heel erg zuur), kunnen we het met ons meedragen alsof het niets is. Maagzuurprobleem zijn veelal de basis voor veel klachten zoals spijsverteringsproblemen, darmontstekingen en zelfs de ziekte van Parkinson. Bij deze ziekte produceren ongewenste bacteriën schadelijke stoffen, die overal in het lichaam problemen kunnen geven.
Schoonheidsmineraal
Maar wat minder bekend is, is dat je uiterlijk sterk afhankelijk is van een goede maagzuurwerking. Dat heeft met silicium te maken. Silicium wordt, samen met zwavel, een ‘schoonheidsmineraal’ genoemd. Dit komt doordat het een grote rol speelt bij een mooie huid, sterke nagels en glanzend en sterk haar. Je nagels bestaan namelijk voor 20% uit het schoonheidsmineraal. Veel nagelproblemen ontstaan door een siliciumtekort, waardoor schimmels (kalknagels) kunnen ontstaan. Ook splijten en brokkelen je nagels sneller zonder silicium.
Invloed op je haar en huid
Daarnaast heeft silicium ook invloed op je haar. Dit mineraal stimuleert namelijk
je haarfollikels en je haar bestaat voor 6% uit silicium. Bovendien zorgt het ervoor dat je tanden, botten en huid langer sterk en jong blijven. Dit komt doordat het je collageenvezels fixeert. Ook kraakbeencellen zijn afhankelijk van silicium om te kunnen werken. Botten en tanden bestaan uit calcium, maar silicium is een van de nutriënten die het calcium daar inbrengt.
Maagzuur is eigenlijk een vreemd goedje
Maagzuur en silicium
Maar wat heeft maagzuur te maken met silicium? Om te profiteren van silicium, moet het herkenbaar zijn voor je lichaam. Daarvoor moet de stof omgezet worden in een actieve vorm. Deze actieve vorm wordt ook wel ‘kiezelzuur’ genoemd. Zonder maagzuur wordt dit belangrijke kiezelzuur dus niet geproduceerd. In sommige gevallen wordt de productie van maagzuur tegengehouden, zoals bij maagzuurremmers of een maagverkleining. Dan is het wellicht goed om op een andere manier de nodige stoffen binnen te krijgen.
Middeltjes
Als je een maagverkleining hebt ondergaan en je nagels beginnen brozer te worden, overweeg dan supplementen met kiezelzuur. Deze worden doorgaans gemaakt uit brandnetelextract of bamboe. Vaak wordt een supplement van kiezelzuur gecombineerd met Celzout nummer 11. Dit is vergelijkbaar met een homeopathisch product. Het bevat geen silicium, maar verhoogt de opname van cellen. Je kunt het zien als een soort verkeersleider voor silicium. Je kunt meer silicium binnenkrijgen door brandnetelthee te drinken, bamboe te eten (bij de Aziatische toko verkrijgbaar) of natuurlijk een multi te gebruiken. Ook bananen, koriander, aalbessen en cacao zijn rijk aan silicium.
Wil je meer weten over de verzorging voor je huid, haar en nagels? Je kunt altijd terecht bij Drogisterij de Rode Pilaren of onze schoonheidssalon. Ons enthousiaste team staat voor je klaar!
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
Als je haar goed zit, voel je je lekkerder. Het is als het ware de kroon die je altijd draagt. Het geeft zelfvertrouwen.
-
Het stijgen der jaren, zonschade en de invloed van hormonale veranderingen doen wat met je huid. Langzaam maar zeker zie je pigmentvlekjes verschijnen. En zitten daar ook ineens haartjes op je bovenlip?
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
De neus staat letterlijk en figuurlijk centraal in je gezicht. Je wilt graag dat deze past bij de rest van je uiterlijk, dat het geheel in balans is.
-
Na een dag flink zonnen, bekijk je je huid eens goed in de badkamer. Er is zeker een gezond tintje tevoorschijn gekomen. Maar wat is dat daar op je arm en rug? Het lijken wel rode bultjes en ze beginnen ook nog eens te jeuken.
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
-
Een liquid facelift, mini facelift, MACS-lift, voorhoofdslift of toch face-slimming?