Het verband tussen maagzuur en je schoonheid!
Je schoonheid wordt bepaald door zowel je uiterlijk als je innerlijk. Maar voor je uiterlijk zijn er zoveel verschillende delen van je lichaam die invloed hebben. Denk aan je haren, nagels en je huid. Wanneer deze delen stralen, glanzen en egaal zijn, stijgt je zelfvertrouwen. En voor je gevoel ook je schoonheid. Maar wist je dat maagzuurproblemen je nagels, haren en huid kunnen beïnvloeden? In dit blogartikel vertellen we je alles erover!
Vreemd goedje
Maagzuur is eigenlijk een vreemd goedje. Het werkt als een soort desinfectiemiddel op je eten en geeft je een voorsprong op de eiwitvertering. Hoewel de zuurgraad tussen de 1 en 2 PH ligt (heel erg zuur), kunnen we het met ons meedragen alsof het niets is. Maagzuurprobleem zijn veelal de basis voor veel klachten zoals spijsverteringsproblemen, darmontstekingen en zelfs de ziekte van Parkinson. Bij deze ziekte produceren ongewenste bacteriën schadelijke stoffen, die overal in het lichaam problemen kunnen geven.
Schoonheidsmineraal
Maar wat minder bekend is, is dat je uiterlijk sterk afhankelijk is van een goede maagzuurwerking. Dat heeft met silicium te maken. Silicium wordt, samen met zwavel, een ‘schoonheidsmineraal’ genoemd. Dit komt doordat het een grote rol speelt bij een mooie huid, sterke nagels en glanzend en sterk haar. Je nagels bestaan namelijk voor 20% uit het schoonheidsmineraal. Veel nagelproblemen ontstaan door een siliciumtekort, waardoor schimmels (kalknagels) kunnen ontstaan. Ook splijten en brokkelen je nagels sneller zonder silicium.
Invloed op je haar en huid
Daarnaast heeft silicium ook invloed op je haar. Dit mineraal stimuleert namelijk
je haarfollikels en je haar bestaat voor 6% uit silicium. Bovendien zorgt het ervoor dat je tanden, botten en huid langer sterk en jong blijven. Dit komt doordat het je collageenvezels fixeert. Ook kraakbeencellen zijn afhankelijk van silicium om te kunnen werken. Botten en tanden bestaan uit calcium, maar silicium is een van de nutriënten die het calcium daar inbrengt.
Maagzuur is eigenlijk een vreemd goedje
Maagzuur en silicium
Maar wat heeft maagzuur te maken met silicium? Om te profiteren van silicium, moet het herkenbaar zijn voor je lichaam. Daarvoor moet de stof omgezet worden in een actieve vorm. Deze actieve vorm wordt ook wel ‘kiezelzuur’ genoemd. Zonder maagzuur wordt dit belangrijke kiezelzuur dus niet geproduceerd. In sommige gevallen wordt de productie van maagzuur tegengehouden, zoals bij maagzuurremmers of een maagverkleining. Dan is het wellicht goed om op een andere manier de nodige stoffen binnen te krijgen.
Middeltjes
Als je een maagverkleining hebt ondergaan en je nagels beginnen brozer te worden, overweeg dan supplementen met kiezelzuur. Deze worden doorgaans gemaakt uit brandnetelextract of bamboe. Vaak wordt een supplement van kiezelzuur gecombineerd met Celzout nummer 11. Dit is vergelijkbaar met een homeopathisch product. Het bevat geen silicium, maar verhoogt de opname van cellen. Je kunt het zien als een soort verkeersleider voor silicium. Je kunt meer silicium binnenkrijgen door brandnetelthee te drinken, bamboe te eten (bij de Aziatische toko verkrijgbaar) of natuurlijk een multi te gebruiken. Ook bananen, koriander, aalbessen en cacao zijn rijk aan silicium.
Wil je meer weten over de verzorging voor je huid, haar en nagels? Je kunt altijd terecht bij Drogisterij de Rode Pilaren of onze schoonheidssalon. Ons enthousiaste team staat voor je klaar!
-
De feestdagen staan voor de deur. En dat betekent glitterjurken, rode lippenstift én prachtig gestyled haar. Of je nu gaat voor een classy look tijdens het kerstdiner of een glamorous kapsel voor die Oud & Nieuw-party.
-
Met het stijgen der jaren verschijnen de eerste lijntjes en fijne rimpels op je gezicht. Het proces van huidveroudering is nu eenmaal niet te stoppen.
-
Haaruitval kan behoorlijk frustrerend zijn. Of het nu komt door genetica, stress of iets anders, het kan je onzeker maken en je zelfbeeld beïnvloeden.
-
Kalend worden is een uitdaging waar veel mannen en vrouwen mee te maken krijgen. Het kan je zelfbeeld flink beïnvloeden en je minder zeker over jezelf laten voelen. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om haaruitval aan te pakken en weer een volle bos haar te krijgen.
-
Een goede shampoo is onmisbaar voor gezond haar en een verzorgde hoofdhuid. Maar met zoveel verschillende opties op de markt kan het een flinke uitdaging zijn om de juiste te kiezen.
-
Lichaamsgeurtjes, je kent ze wel. Steek je neus maar eens om de deur van een kleedkamer in een sporthal. Die kenmerkende zweetgeur herken je uit duizenden. Het wil overigens niet zeggen dat wie last heeft van onaangename geuren onder de oksels tekortschiet in zijn of haar lichamelijke hygiëne. Andere factoren spelen daarin ook een rol.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Heb je net je haar prachtig laten verven en wil je die mooie kleur zo lang mogelijk behouden? Kleurshampoo kan je daarbij helpen!
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.