maagzuur

Het verband tussen maagzuur en je schoonheid!

Je schoonheid wordt bepaald door zowel je uiterlijk als je innerlijk. Maar voor je uiterlijk zijn er zoveel verschillende delen van je lichaam die invloed hebben. Denk aan je haren, nagels en je huid. Wanneer deze delen stralen, glanzen en egaal zijn, stijgt je zelfvertrouwen. En voor je gevoel ook je schoonheid. Maar wist je dat maagzuurproblemen je nagels, haren en huid kunnen beïnvloeden? In dit blogartikel vertellen we je alles erover!

Vreemd goedje

Maagzuur is eigenlijk een vreemd goedje. Het werkt als een soort desinfectiemiddel op je eten en geeft je een voorsprong op de eiwitvertering. Hoewel de zuurgraad tussen de 1 en 2 PH ligt (heel erg zuur), kunnen we het met ons meedragen alsof het niets is. Maagzuurprobleem zijn veelal de basis voor veel klachten zoals spijsverteringsproblemen, darmontstekingen en zelfs de ziekte van Parkinson. Bij deze ziekte produceren ongewenste bacteriën schadelijke stoffen, die overal in het lichaam problemen kunnen geven.

Schoonheidsmineraal

Maar wat minder bekend is, is dat je uiterlijk sterk afhankelijk is van een goede maagzuurwerking. Dat heeft met silicium te maken. Silicium wordt, samen met zwavel, een ‘schoonheidsmineraal’ genoemd. Dit komt doordat het een grote rol speelt bij een mooie huid, sterke nagels en glanzend en sterk haar. Je nagels bestaan namelijk voor 20% uit het schoonheidsmineraal. Veel nagelproblemen ontstaan door een siliciumtekort, waardoor schimmels (kalknagels) kunnen ontstaan. Ook splijten en brokkelen je nagels sneller zonder silicium.

Invloed op je haar en huid

Daarnaast heeft silicium ook invloed op je haar. Dit mineraal stimuleert namelijk
je haarfollikels en je haar bestaat voor 6% uit silicium. Bovendien zorgt het ervoor dat je tanden, botten en huid langer sterk en jong blijven. Dit komt doordat het je collageenvezels fixeert. Ook kraakbeencellen zijn afhankelijk van silicium om te kunnen werken. Botten en tanden bestaan uit calcium, maar silicium is een van de nutriënten die het calcium daar inbrengt.

Maagzuur is eigenlijk een vreemd goedje

Maagzuur en silicium

Maar wat heeft maagzuur te maken met silicium? Om te profiteren van silicium, moet het herkenbaar zijn voor je lichaam. Daarvoor moet de stof omgezet worden in een actieve vorm. Deze actieve vorm wordt ook wel ‘kiezelzuur’ genoemd. Zonder maagzuur wordt dit belangrijke kiezelzuur dus niet geproduceerd. In sommige gevallen wordt de productie van maagzuur tegengehouden, zoals bij maagzuurremmers of een maagverkleining. Dan is het wellicht goed om op een andere manier de nodige stoffen binnen te krijgen.

Middeltjes

Als je een maagverkleining hebt ondergaan en je nagels beginnen brozer te worden, overweeg dan supplementen met kiezelzuur. Deze worden doorgaans gemaakt uit brandnetelextract of bamboe. Vaak wordt een supplement van kiezelzuur gecombineerd met Celzout nummer 11. Dit is vergelijkbaar met een homeopathisch product. Het bevat geen silicium, maar verhoogt de opname van cellen. Je kunt het zien als een soort verkeersleider voor silicium. Je kunt meer silicium binnenkrijgen door brandnetelthee te drinken, bamboe te eten (bij de Aziatische toko verkrijgbaar) of natuurlijk een multi te gebruiken. Ook bananen, koriander, aalbessen en cacao zijn rijk aan silicium.

Wil je meer weten over de verzorging voor je huid, haar en nagels? Je kunt altijd terecht bij Drogisterij de Rode Pilaren of onze schoonheidssalon. Ons enthousiaste team staat voor je klaar!

Datum: 11 september 2023