winterdip

Heeft je haar een winterdip? Zo krijg je weer stralende lokken

Winters weer kan van grote invloed zijn op de conditie van je haar. Koude lucht maakt haar een stuk breekbaarder en statischer. De lucht is droger, waardoor je hoofdhuid sneller uitdroogt. Hangt je haar er futloos bij, of heb je last van pluizig, statisch of droog haar? Volg dan onderstaande tips om weer gezonde en stralende lokken te krijgen.

Winterse invloeden

Haar is vatbaar voor schade bij koud weer. Gebrek aan vocht in de lucht maakt haar namelijk statisch. Gebruik daarom altijd een conditioner na het wassen. Een conditioner brengt de verzorging dieper in het haar en sluit de haarschubben af, wat voor extra bescherming zorgt. Weersinvloeden en vervuilende lucht kunnen hierdoor minder makkelijk in je haar trekken. Als je last hebt van statisch haar, kan een voedende olie hierbij helpen.

Droog en pluizig

Droge lucht kan de hoofdhuid uitdrogen. Voedende producten zonder al te veel toevoegingen werken hier het beste tegen. Sommige producten bevatten alcohol, wat de hoofdhuid juist uitdroogt. Een haarmasker eens per week voorkomt daarnaast verdere uitdroging. Deze breng je in na het wassen met shampoo en voor de conditioner. Pluizig haar kun je tegengaan door je haarborstel een tijdje te laten koelen, bijvoorbeeld in de koelkast. Dit zorgt voor gesloten haarschubben. Ook kun je je haar beter niet borstelen als het nog nat is.

Die droge en pluizige punten ben je liever kwijt dan rijk

Vet haar

In de winter draag je vaak een muts, wat voor vetter haar kan zorgen. De wortels krijgen zo geen zuurstof, waardoor de hoofdhuid meer gaat zweten. Dit heeft talgophoping tot gevolg. Het best kun je een muts van gebreid katoen dragen. Synthetische stoffen maken het haar namelijk ook nog eens statisch en pluizig. Ook een goede haarborstel is belangrijk: ga voor een houten borstel met varkenshaar en vermijd borstels van plastic of metaal. De varkensharen verdelen het talg van je hoofdhuid over de haarlengtes. Zo krijg je weer een mooie glans over je haar.

Extreme temperaturen

Grote temperatuursveranderingen zijn schadelijk voor het haar. Als het buiten koud is, maar je neemt vervolgens een hete douche of gebruikt stylingapparaten als een föhn of stijltang, kan het haar zwakker worden. Douche daarom niet te warm, maar spoel je haar uit met lauwwarm water. Zet de temperatuur van je apparaten niet te hoog en gebruik eerst een spray die je haar tegen hitte beschermt. Ga ook beslist niet met nat haar naar buiten wanneer de temperaturen onder nul zijn. Haar kan bevriezen en zelfs afbreken.

Over Xpressive Kappers

Bij Xpressive Kappers kun je terecht voor de beste verzorging van je haar. Door hoogwaardige producten te gebruiken, brengen we het haar en de hoofdhuid in optimale conditie. Dit ondersteunt bij haaruitval en dunner wordend haar. Wij bieden daarnaast verschillende behandelmethoden voor haar- en hoofdhuidproblemen. Wil je je haar graag tot in de puntjes laten verzorgen? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten en je geniet binnenkort van zijdezacht haar.

Datum: 29 januari 2020