Verbeter je huid met orthomoleculaire voeding
Wanneer je je socialmediakanalen doorscrollt, zie je waarschijnlijk talloze jaloersmakende gezichten voorbij komen. Iedereen lijkt een gladde, perfecte huid te hebben en je raakt gefrustreerd omdat dat bij jou niet het geval is. Natuurlijk is niet altijd alles wat je online ziet realistisch. Maar stiekem wens je wel zo’n stralende huid. Gelukkig is het mogelijk om aan een gezonde huid te werken met orthomoleculaire voeding.
Verstoringen van je huid
Wat men verstaat onder een gezonde huid, is voor iedereen weer anders. Over het algemeen zien we het als een huid zonder oneffenheden en een gezonde gloed. Wanneer je huid verstoord wordt, kan dit daarom ook invloed hebben op je zelfvertrouwen. Misschien kamp jij met puistjes? Of is je huid erg gevoelig, wat zich uit in rode vlekken? Heb je een droge huid met een doffe uitstraling? Om je huid weer in balans te krijgen, speelt voeding een grote rol.
Orthomoleculaire voeding
Er moet weer gewerkt worden naar een goede huidconditie. En om deze conditie op te bouwen, is orthomoleculaire voeding een goede ‘training’ voor je huid. Orthomoleculaire voeding is een behandelwijze waarbij gefocust wordt om je huid van binnenuit te verbeteren. Huidproblemen ontstaan onder andere doordat je lichaam een tekort aan bepaalde voedingsstoffen heeft. Het voedingsadvies op basis van orthomoleculen is dan ook het optimaal binnenkrijgen, opnemen en gebruiken van voedingsstoffen.
Vitaminebommen
Maar welke voedingsstoffen? De stoffen die een verbeterende werking hebben op je huid zijn:
- Vitamines A, B, C, D en E
- Vetzuren, zoals Omega 3
- Mineralen, zoals magnesium en zink
- Bio-actieve stoffen, zoals kruiden en probiotica
Om je huid weer in balans te krijgen, speelt voeding een grote rol
Aanvulling
Om jezelf een stralende huid te geven, is het nodig om zoveel mogelijk van deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Uiteraard zorg je hiervoor wanneer je in je maaltijden varieert met groente, fruit, zeegroente, vis, schelp- en schaaldieren, noten en zaden. Maar dit is niet altijd voldoende. Daarom hoort bij orthomolucelaire voeding ook een aanvulling, ook wel supplementen genoemd. De supplementen ondersteunen je reguliere voedingspatroon. Het is dus geen vervanging! Door de combinatie van gezonde voeding en supplementen ontstaat er een krachtige werking.
Slow-detox
Met orthomoleculaire voeding en de ondersteunende voeding krijg je de juiste voedingsstoffen weer binnen. Maar gedurende dag komen er ook ongewenste afval- of gifstoffen in je lichaam. Denk aan alcohol, slechte lucht, suiker en eventuele medicatie. Detoxen is dan een manier om je lichaam hiervan te reinigen. Een zware detox-kuur is dat je gaat vasten met groente- en fruitsappen en water. Dit is niet altijd even goed voor je lichaam. Slow-detoxen is ook mogelijk. Je eet hierbij meer groente en drinkt veel water, maar houdt een gezond eetpatroon vast. Orthomoleculaire voeding is daarom ook goed te combineren met detoxen.
Orthomoleculaire voeding op maat
Om je huid te verbeteren is er een persoonlijke aanpak nodig. Niet alle voedingsproducten zijn bijvoorbeeld voor je weggelegd. Of wanneer je je niet fit voelt, moet een detox-kuur worden aangepast. Bij Huidsalon Goes geven we je graag advies op maat. Wij zijn gespecialiseerd op gebied van orthomoleculaire voeding, supplementen en detox-kuren. Samen met passende verzorgingsproducten zorgen we ervoor dat we een huid creëren waar je trots op kan zijn. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.