Laat je huidprobleem aanpakken
Helaas: niet iedereen is gezegend met een perfecte huid. Als je last hebt van een huidprobleem, of er is iets in of aan je huid waar je graag van af zou willen, dan zijn daar gelukkig mogelijkheden voor met cosmetische behandelingen.
Ontharen
Heb je geen zin meer in de traditionele manieren van ontharen, zoals scheren, epileren, harsen of waxen, dan kun je ervoor kiezen om ongewenste haargroei te laten verwijderen met een ontharingslaser. Huid- en Oedeemtherapie H.M. Kempers beschikt over een LightSheer Desire 805 nm diode-ontharingslaser, waarmee de haargroei zo goed als permanent gestopt kan worden. Na een aantal laserbehandelingen hoef je je niet meer te ontharen en heb je geen last meer van alle ongemakken die daarbij komen kijken, zoals rode bultjes of andere irritaties. De LightSheer is momenteel het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er is voor het gezicht, de oksels, de armen, de benen, de bikinilijn, de rug en de borst. De laser heeft een golflente van 805 nanometer. Deze golflente heeft als eigenschap dat die goed wordt geabsorbeerd door het pigment van de haar. Doordat er veel warmte vrijkomt, wordt het haarzakje vernietigd. Omdat niet alle haren even goed in het haarzakje zitten, in verband met de verschillende haarfases, zijn er meerdere behandelingen nodig. De ontharingsbehandelingen worden bij voorkeur uitgevoerd van september tot juni in verband met de blootstelling van de huid aan de zon in de zomerperiode. De huid is tijdens de behandeling extra gevoelig voor zonlicht.
De LightSheer is momenteel het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er is
Couperose aanpakken
Heb je vaatjes in het gezicht die je storen? De zogenoemde ‘couperose’? Huidtherapie Kempers kan verschillende vaatafwijkingen behandelen door middel van de KTP QuadrostarPro laser. De KTP-laser heeft een golflengte van 532 nanometer. Het apparaat zendt een groene laserstraal uit. Deze golflengte heeft als eigenschap dat die goed wordt geabsorbeerd door zowel oxyhemoglobine (vaatjes) als melanine (pigment) in het (epi)dermale weefsel. De warmte komt slechts vrij in het weefsel waar dit gewenst is. In een paar behandelingen ben je van de vaatjes af!Dit laserapparaat is ook inzetbaar voor pigmentvlekken. Met de laser kunnen oppervlakkige vaatjes behandeld worden. De laser is niet geschikt voor dieper gelegen vaten. De laserstraal wordt geabsorbeerd in oxyhemoglobine. Deze stof bevindt zich in de rode bloedcellen. Door de hitte verschompelt het bloedvaatje direct en wordt het daarna door het lichaam afgebroken. De laserstraal bereikt alleen melanine in de bovenste huidlaag. De diepere huidlagen kunnen niet met de KTP-laser behandeld worden. De laserstraal wordt geabsorbeerd in melanine. Hoe donkerder de pigmentvlek, hoe beter het resultaat dat behaald kan worden, omdat er dan meer melanine aanwezig is.
Chemische peeling
Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met een chemische vloeistof verwijderd, bijvoorbeeld fruitzuren. Direct na de peeling begint de huid eerst met vervellen en zal ze zich daarna herstellen waardoor huidveroudering, acnelittekens of pigment verminderen. Uiteraard wordt hierbij de sterkte van de peeling aangepast aan het huidtype en de conditie van de huid.
Dermapen
De Dermapen is een vorm van micro-needling. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van kleine naaldjes die kanaaltjes in de bovenste huidlaag maken. Dit stimuleert de huid om zichzelf te herstellen en te verbeteren.
CryoPen
Met de CryoPen kunnen verschillende goedaardige huidaandoeningen verwijderd worden, bijvoorbeeld steelwratjes. Door middel van vloeibare stikstof wordt de huidafwijking bevroren en zal de huid zich weer herstellen.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.