Liesbreuk binnen één dag behandelen
Ongeveer drie tot vijf procent van alle mannen krijgt te maken met een liesbreuk. Bij vrouwen komt deze aandoening veel minder vaak voor. Als je een liesbreuk hebt, voel je tijdens het staan, tillen of persen. Heb jij ook last van die klachten? Laat je liesbreuk zo snel mogelijk behandelen!
Wat is een liesbreuk?
Een liesbreuk is een uitstulping van het buikvlies in de liesstreek. De liesstreek is de overgang tussen de buik en de benen. De uitstulping ontstaat doordat er een zwakke plek of een opening in de buikwand zit. Het buikvlies en een deel van de buikinhoud kan hierdoor naar buiten komen. Dit veroorzaakt een zwelling in de lies en kan tot pijnklachten lijden. Vooral bij staan, tillen of persen wordt een dergelijke zwelling vaak zichtbaar.
Je kunt, als je dat wilt en voldoet aan bepaalde criteria, in één dag behandeld worden
Behandelen met een operatie
Als de liesbreuk niet behandeld wordt, gaat de pijn niet over en heeft de breuk de neiging om te groeien en te leiden tot (meer) klachten. Daarom is er zeer vaak een reden om de liesbreuk te laten behandelen met een operatie.
Behandeling in één dag
In het Spijkenisse Medisch Centrum kun je op korte termijn terecht voor deze behandeling. Je kunt, als je dat wilt en voldoet aan bepaalde criteria, hiervoor in één dag behandeld worden. Je begint dan op de dag van de behandeling met een poliklinisch consult. Als je inderdaad in aanmerking komt voor een operatie, ga je gelijk door naar het pre-operatieve spreekuur om vervolgens geopereerd te worden. Dezelfde middag kun je weer naar huis. Dit kan heel handig zijn voor werkende mensen.
Kijkbuisoperatie
In het Spijkenisse Medisch Centrum werken zeer ervaren liesbreukchirurgen die je met een kijkbuisoperatietechniek behandelen. Het voordeel hiervan is dat je relatief weinig klachten hebt na de operatie en dat je dus snel weer op de been bent. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 0181-658421, of neem een kijkje op de website.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.