Waar is osteopathie nou eigenlijk goed voor?
Ondanks dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar een osteopaat, blijft het bij de meeste mensen toch onduidelijk wat osteopathie nou precies is en bij welke klachten een behandeling kan helpen. Tijd voor wat duidelijkheid!
Osteopathie: dit houdt het in
Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel. Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam. Als een deel van het lichaam niet naar behoren beweegt, kan dat tot klachten leiden. Wist je dat bewegingsverlies ergens in het lichaam niet alleen een negatief effect heeft op het functioneren van het betreffende weefsel?
Ook op andere plekken
Doordat de verschillende delen van het lichaam onderling verbonden zijn via bindweefsel, kunnen er ook symptomen optreden op andere plekken in het lichaam. Bewegingsbeperking kan bijvoorbeeld ontstaan door littekens na een operatie, door verkleving van weefsels ten gevolge van een ontsteking of stress.
Herstelproces activeren
De osteopaat herstelt de oorspronkelijk beweeglijkheid door middel van handgrepen. Vandaaruit doet het natuurlijke genezingsproces de rest. Het herstelproces door het eigen lichaam wordt daardoor geactiveerd.
Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid van het lichaam
Bij welke klachten?
Osteopathie kan een grote diversiteit aan klachten behandelen, zoals migraine, problemen aan de rug, bekken, nek, schouder, enkel, heup, knie, darmen en buik. Ook voor topsporters of frequente sporters, waarbij er vaak veel gevraagd wordt van de rug, schouders, knieën en enkels, is het zinvol om bij blessures een osteopaat te bezoeken. Het behandelen van sporters is een vak apart, doordat het lichaam van een sporter een heel andere belasting ondergaat dan van niet-sporters.
Osteopathie ook voor baby’s
Baby’s kunnen al vroeg veel ongemakken en zelfs pijn ervaren zonder dat je dit als ouder kunt zien. Dit kan komen door de geboorte, waarbij de baby veel druk heeft gevoeld. Wat ouders wel terug zien in een onrustige, bovenmatig gespannen of zelfs ontroostbare baby. Klachten die goed behandeld kunnen worden, zijn overmatig spugen, darmkrampjes, een voorkeurshouding of een afgevlakt hoofdje. De osteopaat kan deze ongemakken verhelpen en zo kan een baby zich leren ontspannen en zal de stressrespons verminderen.
‘Balans in mijn lichaam en fitheid’
Kevin vertelt: ‘In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn wederkerende kuitklachten, waar ik de oorzaak niet van kon achterhalen, raadde de clubfysio van PEC Zwolle mij Ilona Laarman aan. Dankzij haar is er een balans in mijn lichaam en fitheid gekomen, waardoor ik mijn carrière verder kan voortzetten.’
Neem contact op
Het team van Osteopathie Laarman: ‘Mocht je twijfelen of jouw klacht behandeld kan worden door een osteopaat, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij hebben een praktijk in Zwolle en in Amsterdam. Al onze osteopaten hebben ruime ervaring en zijn zeer vakbekwaam. We werken nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere disciplines.’
Optimaal van dienst!
‘Wij geloven dat we, door samenwerking met andere disciplines en de reguliere zorg, onze patiënten optimaal van dienst kunnen zijn. Een behandeling wordt deels vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Osteopathie Laarman is in Zwolle gevestigd in Gezondheidscentrum De Fenix. Om een afspraak te maken, kun je bellen naar 020-2384982.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.