jeukende-hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid: dit doe je eraan!

Onopvallend probeer je even snel aan je hoofd te krabben, maar weg gaat de jeuk niet. Donkere kleding mijdt je liever, want wat als je de schilfers ziet zitten? Wat je ook doet, je hoofdhuid blijft kriebelen. Geen mooi gezicht. Wat kun je doen aan een jeukende hoofdhuid?

Hoe ontstaat een jeukende hoofdhuid?

Er kunnen heel veel oorzaken zijn voor een jeukende hoofdhuid. Gelukkig zijn deze meestal heel goed te behandelen. Veelvoorkomende oorzaken zijn huidproblemen, stress of het gebruiken van de verkeerde producten. Ook is de manier waarop je je haar wast en hoe vaak relevant. Onder de douche wordt het aanbevolen om dubbel te wassen met shampoo. Zo reinig je je haar en hoofdhuid grondiger. Hoe je dit doet is ook enorm van belang. Veel mensen leggen hun shampoo gewoon op hun haar, maar het is van belang dat je het product goed inmasseert in de hoofdhuid. Gebruik hiervoor een milde shampoo zonder sulfaten. Je wil natuurlijk geen plastic deeltjes inmasseren. Hiermee was je oude producten uit je haar en voorkom je de opbouw van vet op je hoofdhuid, wat voor jeuk kan gaan zorgen. Ook het product is van belang. Mijd producten met parfums en probeer producten te vinden die de hoofdhuid verzorgen of kalmeren.

Directe aanleiding

Vaak is de oorzaak van een jeukende hoofdhuid niet direct duidelijk. Hierdoor is het lastig om precies te weten wat je ertegen kunt doen. In dat geval kunnen we met de Mediscope als met een bodyscan de oorzaak onderzoeken, waarbij de eerste naar de buitenkant, en de bodyscan naar de binnenkant kijkt. Naar aanleiding van deze resultaten stellen we een persoonlijk passend verzorgingsplan op. Hierbij krijg je onder andere adviezen voor producten en verzorgingstips.

Mijd producten met parfums en probeer producten te vinden die de hoofdhuid verzorgen of kalmeren

Wat kun je thuis doen?

Je zag ‘m waarschijnlijk al aankomen, maar ga niet krabben aan je hoofdhuid! Hierdoor kunnen wondjes ontstaan, die op hun beurt weer gaan jeuken. Was je haar niet te vaak, maar ook niet te weinig. Gemiddeld om de 2 à 3 dagen moet prima kunnen, maar kijk vooral wat prettig voelt voor jou. Masseer je hoofdhuid goed tijdens het wassen, om opgebouwd product van je hoofdhuid te verwijderen. De juiste stylingsproducten zijn hierbij zeer belangrijk. Zoek naar producten zonder plastics, parfums of sulfaten die je haar als een plastic zwembadje verstikken. We adviseren je bij Xanne’s Beautysalon hier graag in. Ook je voeding is belangrijk! Probeer genoeg vocht binnen te krijgen en let op je Omega-3’s om een droge hoofdhuid tegen te gaan!

Datum: 09 december 2022