
Zit je kind in de knoop? De kindercoach biedt hulp!
Ook al doe je als ouder nog zo je best, het lukt je soms niet om je kind te helpen. Het zit niet lekker in zijn vel, is vaak boos of verdrietig, luistert slecht of het wordt steeds lastiger om met hem te praten. Eigenlijk heb je geen idee meer wat je kunt doen. Er is geen reden tot paniek: je staat er niet alleen voor!
Hulp
Als je kind niet lekker in zijn vel zit en jij niet goed weet hoe je kunt helpen, kan het fijn zijn om de hulp van een onafhankelijk persoon in te schakelen. Met haar tien jaar ervaring in het basisonderwijs als leerkracht en meerdere opleidingen en trainingen op het gebied van kindercoaching, weet therapeut Jaldhara Gerritzen hier alles van.
Te betrokken?
‘Als ouder ben je erg betrokken en sta je soms te dichtbij om je kind goed te kunnen helpen,‘ steekt Jaldhara van wal. ‘Soms zijn er duidelijke aanwijzingen wat er aan de hand kan zijn. Het kan zijn dat er iets is gebeurd met veel impact, zoals een scheiding of het overlijden van een familielid. Bij zulke dingen ben je als ouder logischerwijs ook meer bezig met je eigen emoties en lukt het je misschien even niet om er helemaal te zijn voor je kind.’
Minder duidelijke signalen
‘Soms zijn de signalen minder duidelijk dat het niet zo goed gaat met je kind,’ vertelt Jaldhara verder. ‘Hoe je dan kunt merken dat je kind niet zo lekker in zijn vel zit? Het ene kind laat dat op een andere manier merken dan het andere. Het kan zijn dat jouw kind stil wordt en zich terugtrekt, of dat het juist erg druk of onrustig wordt.’
‘Als ouder word je nauw bij het traject betrokken’
Niet meer naar school
‘Het kan ook zijn dat je kind wat minder vrolijk is en minder lacht dan normaal. Of het wil ineens niet meer naar school of heeft last van fysieke klachten, zoals buikpijn of hoofdpijn. Dit zijn allemaal manieren waarop je kind laat zien dat het niet zo happy is. Maak je je zorgen over het welzijn van je kind, dan kan het goed en krachtig zijn om hulp in te schakelen. Kindercoaching kan helpend zijn in verschillende situaties.’
Coaching
‘Ik zal je wat meer vertellen over hoe de coaching bij mij verloopt. Als ouder word je nauw bij het traject betrokken. We beginnen eerst met een intakegesprek. Hierin bespreken we welke begeleiding je kind nodig heeft en hoe we dat gaan aanpakken. Daarna starten we met de coaching. Door middel van gesprekjes, spel, tekenen en verschillende therapeutische oefeningen krijgt je kind gerichte en speelse hulp bij de problemen of klachten die het ervaart.’
Weer vrolijk en vrij
‘Samen zorgen we ervoor dat jouw kind zich weer snel vrolijk, vrij én sterk gaat voelen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf niet zo lekker in je vel zit. Ook in dat geval ben ik er graag voor je.’
Bij welke klachten kan kindercoaching onder andere helpen?
- bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
- bij het oplossen en verlichten van psychische, emotionele of fysieke klachten
- bij het weer opbouwen van zelfvertrouwen en weerbaarheid
- bij het beter leren omgaan met een ziekte of (fysieke) beperking
- bij het leren verwerken en filteren van vele binnenkomende prikkels en leren omgaan met een gevoeligheid (bij hooggevoeligheid)
-
Shapewear, ook wel corrigerend ondergoed genoemd, is een ideale manier om er altijd goed uit te zien, wat voor dag je ook hebt. Corrigerend ondergoed is een fijne manier om een strak silhouet te creëren onder je kleding, maar dan is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste soort en maat shapewear.
-
Een nieuw huis bouwen begint vaak met een idee. Misschien een schets op een servet of gewoon een droom in je hoofd. Maar wat je ook kiest, de prijs van zo’n project hangt af van veel factoren.
-
Thuis sporten is populairder dan ooit. Het bespaart reistijd, geeft flexibiliteit en je kunt trainen in je eigen comfortzone.
-
Heb je altijd al gedroomd van een eigen beautymerk? Dan is 2025 jouw moment. Met een groeiende vraag naar unieke, gepersonaliseerde producten en duurzame verpakkingen, biedt dit jaar meer kansen dan ooit om jouw ideeën tot leven te brengen.
-
Golf is niet meer het domein van mannen in V-halstruien en dure lidmaatschappen. De sport heeft in Nederland een fris imago gekregen: toegankelijker, speelser en verrassend laagdrempelig.
-
De tijd dat we tussen de middag allemaal zuur ons broodje kaas uit de broodtrommel peuterden, lijkt inmiddels een ander tijdperk. Lunchen is steeds minder een verplichte werkonderbreking en steeds meer een moment om echt even te ontsnappen. Wie nu rondkijkt in lunchrooms, ziet dat de Nederlandse lunchtafel is veranderd in een werelds buffet: falafel, pho, pokébowls, zuurdesembrood met burrata – het staat allemaal naast elkaar op de kaart.
-
Een degelijke wasdroger is tegenwoordig geen overbodige luxe meer, maar een vaste waarde in veel huishoudens. Zeker met drukke schema’s, kinderen in huis of weinig buitenruimte is snel en efficiënt drogen een uitkomst. De markt voor wasdrogers is breed, met veel merken en modellen die allemaal beweren de beste te zijn.
-
Een levensverzekering geeft rust. Jij weet dat nabestaanden geld ontvangen als jij er onverwacht niet meer bent. De premie hangt af van leeftijd, gezondheid, dekking en looptijd.
-
Stel je voor: je hebt een uitnodiging ontvangen voor een exclusief gala. Je jurk hangt al klaar, maar nu komt het belangrijkste deel – de hakken.
-
Wandelen is een prachtige manier om de natuur te verkennen en tegelijkertijd aan je conditie te werken. Of je nu een ervaren wandelaar bent of net begint, het is belangrijk om de juiste verzorgingsproducten mee te nemen tijdens je wandelvakantie.