Bedrijfsnaam: Baasis Kindercoach
Adres: Buitenvaart 1723,
7905SN Hoogeveen    5892 km
Telefoonnummer: 06-46720243
 • Kindercoaching

Over ons

Bij Baasis Kindercoach ben je aan het juiste adres voor kindercoaching, rouw- en verliesverwerking en E.F.T. De kindercoachpraktijk is er voor kinderen tussen de 7 - 18 jaar en (jong) volwassenen.

Neem contact op via:

Artikelen van Baasis Kindercoach

 • bewust-omgaan-met-de-dood
  Leer je kind bewust omgaan met de dood
  De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven. Vroeg of laat krijgen kinderen ermee te maken, hoe graag je ze er ook tegen wilt beschermen. Een goudvis die roerloos in zijn kom drijft, een hond die bij de dierenarts een spuitje krijgt, een overreden egel op de weg of een familielid dat komt te overlijden.
 • verdergaan-na-zelfdoding
  Verdergaan na zelfdoding van een kind
  Wanneer iemand uit het leven besluit te stappen, is dat enorm heftig. Maar wanneer het een kind betreft, maakt dit vaak nog meer ingewikkelde emoties los. Vaak valt niet te bevatten dat iemand die zo jong is en nog een heel leven voor zich heeft, geen andere uitweg ziet.
 • rouwen
  Rouwen op verschillende leeftijden: hoe help je je kind?
  Het rouwproces na een zelfdoding steekt complex in elkaar. Vanwege de schokkende en veelal onbegrijpelijke gebeurtenissen en gevoelens kunnen kinderen al snel vastlopen in het verwerkingsproces. Als ouder wil je je kind natuurlijk zo goed mogelijk helpen om hiermee om te gaan.
 • zelfdoding-van-een-ouder
  Rouwverwerking na zelfdoding van een ouder
  Hoe de pijn na het verlies van een dierbare voelt, is bijna niet in woorden te vatten. Een zelfdoding maakt het nog moeilijker om over te praten. Het maakt dat veel mensen het onderwerp liever vermijden dan dat zij het bespreekbaar willen maken.
 • EFT
  EFT: een manier om trauma af te zwakken
  Als kind kun je dingen meemaken waar je nog lang de gevolgen van merkt. Het trauma dat hierdoor ontstaat kan snel terugkomen.
 • huiselijk-geweld
  Emotioneel opkrabbelen na huiselijk geweld
  Wist je dat ongeveer achttien procent van de kinderen ooit fysieke mishandeling heeft ervaren? Van deze gevallen gaat het 96% van de keren om mishandeling door de biologische ouder.
 • zelfdoding
  Omgaan met het verlies van een broer of zus door zelfdoding
  Het overlijden van een naaste doet pijn. Omgaan met dat verlies en het werk dat bij rouwen komt kijken is niet gemakkelijk.
 • rouw
  Rouw zonder afscheid
  De eerste keer dat je kind te maken krijgt met rouw en verlies, is vaak wanneer een opa of oma komt te overlijden. Voor jonge kinderen is dit doorgaans een verwarrend, ingewikkeld en moeilijk te behappen concept.
 • spanningen
  Spanningen in gezin: wat kun je doen?
  Voor kinderen is voorspelbaarheid en regelmaat heel belangrijk. Binnen die veilige kaders kunnen ze de wereld ontdekken en zichzelf ontplooien. Maar wat nu als de wereld op zijn kop staat en het leven er voor iedereen opeens heel anders uitziet?
 • ziek
  Hoe steun je je kind bij een ziek broertje of zusje?
  Wanneer je kind ernstig ziek is, staat je wereld voor je gevoel even stil. Alles staat in het teken van je kind en het liefst wil je je volle aandacht richten op zijn of haar herstel. Maar dat is niet altijd mogelijk, zeker niet als je nog meer kinderen hebt die aandacht vragen.
 • school
  Op school viel Max buiten de groep'
  Niemand wil buiten de boot vallen, zeker kinderen niet. Voor een kind kan het erg lastig zijn om achter te lopen op klasgenootjes. Wanneer het niet lukt om de groep bij te benen door leerproblemen, kan dit leiden tot allerlei psychologische problemen.
 • boze-gevoelens
  Tips voor het omgaan met boze gevoelens van je kind
  Stressvolle omstandigheden of emotionele gebeurtenissen kunnen veel losmaken bij een kind. Er ontstaan nieuwe gevoelens waar het kind niet mee om weet te gaan. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld boosheid of driftbuien.
 • pesten
  Emotioneel opkrabbelen na pesten
  Iedere keer wanneer de gymles was afgelopen, blies Nadine met opluchting haar adem uit. Dat zat er weer op. Snel naar de kleedkamer, aankleden. Waar de andere meiden grapjes maken, lachen en kletsen, wil Nadine zich zo snel mogelijk naar de kantine haasten om daar haar lunch op te eten.
 • verlies
  Omgaan met het verlies van een beste vriend
  Naar de middelbare school gaan is voor ieder kind spannend, en ook Jonathan was erg zenuwachtig. De hele zomervakantie had hij er tegenop gezien. Als niemand hem maar zou pesten met zijn dyslexie, als hij maar vriendjes zou krijgen… Omdat hij de enige van zijn basisschool was die naar deze nieuwe school ging, was het extra spannend.
 • mama
  Wanneer mama er niet meer is...
  Soms gebeuren er dingen in het leven waardoor je kind uit balans raakt en niet meer de juiste energie kan vinden. Zeker in het geval van verlies of rouw kunnen deze gevoelens een grote impact hebben. Waar volwassenen bepaalde gebeurtenissen rationeel kunnen benaderen en kunnen plaatsen, is dat voor een kind vaak anders.
 • rouw
  Ze was ontroostbaar toen Witje dood ging'
  Als kleuter was Lynn al helemaal ‘paardengek’. Haar slaapkamertje stond vol met speelgoedpony’s en -paarden en ze had maar één wens: een eigen pony. Toen ze wat ouder werd, mocht ze één keer in de week naar de manege om pony te rijden.
 • rouwen
  Hoe help je je kind met rouwen?
  Het was de zomer van 2018. De negenjarige Thomas en Rachid waren onafscheidelijk. Grote lol met elkaar op school, en ook buiten school altijd samen spelen en lachen. In de zomer vóórdat beide jongens naar groep zes zouden gaan, sloeg het noodlot toe. Op vakantie raakten Rachid en zijn familie betrokken bij een auto-ongeluk. Hierbij kwam Rachid om het leven.
 • kindercoach
  Kindercoach Patricia: 'Elk kind moet geloven in zichzelf'
  Het werken met kinderen heeft Patricia Baas altijd geweldig gevonden. Inmiddels is zij de trotse eigenaar van de succesvolle kindercoachingspraktijk Baasis. Ondanks haar overvolle schema wist zij toch tijd vrij te maken voor een interview met ForYou, waarin zij vertelt over haar dromen en drijfveren.
 • zieke-ouder
  Een ernstig zieke ouder: geef rouw en verlies een plekje
  Je kind groeide op in relatieve zorgeloosheid, was vrolijk en had altijd een brede lach op zijn gezicht. Maar na het doormaken van een lastige, verdrietige en stressvolle periode waarin één van zijn ouders ernstig ziek werd, is hij zichzelf niet meer. Zijn brede glimlach heeft plaatsgemaakt voor een verdrietige gezichtsuitdrukking, en hij wil vaak het liefst alleen zijn in zijn eigen kamer.
 • hooggevoelig
  Is jouw kind hooggevoelig? De kindercoach helpt!
  De hele dag wordt je kind blootgesteld aan duizenden prikkels: het geroezemoes in de klas, toeterende auto’s van buiten, de uitleg van de meester. Als je kind hooggevoelig is, dan heeft het meer tijd nodig om al deze prikkels te verwerken. Na zo’n lange, drukke schooldag, trekt hij zich bijvoorbeeld terug in zijn kamer.
 • scheiden
  Scheiden doe je samen
  Samen met Mila, een doorgaans vrolijk zesjarig meisje, zit ik aan tafel. Sinds de scheiding van haar ouders heeft haar vrolijke humeur plaatsgemaakt voor stil en teruggetrokken gedrag. Op het tafelblad zijn verschillende Duplo-stukken verspreid. Mila heeft een aantal poppetjes uitgekozen: een poppetje met een donker, strak bobkapsel, en eentje met een geruit overhemd en een stoppelbaard.
 • faalangst
  Heeft je kind faalangst? EFT helpt!
  Natuurlijk is elk kind wel een keertje bang om iets niet te kunnen, en heeft het spanning bij het proberen van een nieuwe taak. Maar bij faalangst zorgt het gebrek aan zelfvertrouwen ervoor dat jouw kind deze angst en spanning in heel veel situaties ervaart. Je kind wordt bijvoorbeeld boos of verdrietig als een bepaalde opdracht niet lukt, of probeert onder situaties als een spreekbeurt of feestjes van klasgenootjes uit te komen.
 • rouw
  Als je kind te maken krijgt met rouw en verlies
  Hebben jij en je kind te maken met een pijnlijk verlies? Net als volwassenen rouwen kinderen ook. Alleen hebben zij andere manieren om hun gevoelens te uiten. Je kind lijkt bijvoorbeeld helemaal niet verdrietig.
 • rouw
  Als je kind in de rouw is
  Soms loopt je kind tegen dingen aan in het leven, waardoor het even niet meer zijn juiste energie kan vinden en dus uit balans is. Het meemaken van de dood van een dierbaar persoon of huisdier, of het ervaren van een andere ingrijpende gebeurtenis, kan het leven van je kind behoorlijk ontwrichten.
Toon meer >
Toon minder >