Bedrijfsnaam: De Kinderhoeksteen
Adres: Lijsterhof 17,
3893KB Zeewolde    5843 km
Telefoonnummer: 06-29557116
  • Kindercoaching

Over ons

Sabina Krijger is erkend rouw- en verliesbegeleider. Ze biedt ambulante medische rouwbegeleiding voor kind en gezin om hen te helpen rust orde en overzicht te krijgen in de chaos van emoties.

Neem contact op via:

Artikelen van De Kinderhoeksteen

  • dood-bewustwording-kinderen
    Hoe werkt bewustwording over de dood bij kinderen?
    Eigenlijk wil je dat kinderen zo min mogelijk met de dood te maken hebben. Toch krijgen mensen regelmatig op jonge leeftijd al te maken met de dood. Soms een ver familielid, soms iemand die heel dichtbij staat.
  • samenwerking-rouw--en-verliesbegeleiding
    Integrale samenwerking bij rouw en verliesverwerking in de regio
    Een jong gezin in de bloei van hun leven heeft net hun tweede kind gekregen, maar ze zitten op een donkere wolk. Wat een fijne tijd moet zijn met elkaar als jong gezin, is nu elke dag weer een gevecht en een grote uitdaging.
  • rouw-kinderen
    De fase van rouw bij kinderen: wanneer grijp je in?
    Een verlies is altijd ingrijpend. Op het moment zelf, waarop schok en onbegrip de boventoon kunnen voeren. Maar zeker ook achteraf: waarna een vaak lang verwerkingsproces van rouw en verlies begint.
  • levend-verlies
    Levend verlies maakt rouwen soms ingewikkeld. Rouwbegeleiding helpt
    Rouwen gebeurt niet altijd in geval van een overlijden. Bij levend verlies is er ook sprake van een rouwproces. Hierbij gaat het om een soort chronische rouw. Een levend verlies duidt op de terugkerende gevoelens van rouw die je ervaart wanneer iemand te maken krijgt met een chronische ziekte of beperking.
  • rouwproces
    Invloed van creatieve middelen op kinderen tijdens rouwproces
    Elk kind rouwt op zijn of haar eigen manier na een ingrijpende gebeurtenis zoals een overlijden. Hierbij komen heftige emoties kijken, die soms te overweldigend zijn om mee om te gaan. Niet elk kind is in staat om te praten over zijn gevoelens, zijn gevoelens te verwoorden of te uiten. Het kind kan bepaalde gevoelens nog niet plaatsen, bezit nog niet de nodige tools of heeft nog niet de woordenschat opgebouwd om hier woorden aan te geven.
  • rouwen
    Rouwen: hoe doe je dat? Rouwbegeleiding kan helpen
    Als het gaat om rouwen, is er geen routekaart die je klakkeloos kunt volgen. Voor volwassenen niet, en zeker niet voor kinderen. Rouwverwerking is een complex proces, dat bij ieder persoon anders verloopt.
  • rouw-en-verlies
    Rouw en verlies: EFT schiet te hulp!
    Er zijn verschillende manieren waarop mensen rouwen. Dat geldt voor volwassen, maar ook voor kinderen. De een wil van nature veel delen en is erg naar buiten gericht, de ander houdt gevoelens sneller voor zichzelf.
  • psychosociale-begeleiding
    Het belang van preventieve psychosociale begeleiding!
    Om je heen zie je altijd gelukkige gezinnen. Papa en mama zijn nog bij elkaar en iedereen is gezond. Maar wat als één van de ouders te maken krijgt met een ongeneeslijke ziekte? Omgaan met een ingrijpende gebeurtenis is niet makkelijk voor kinderen.
  • gezin-en-ziekte
    Gezin en ziekte: rust, orde en overzicht terugvinden
    Zodra er een ongeneeslijke ziekte een gezinslid treft, krijgt het hele gezin ermee te maken. Ziekte heeft een grote impact op de naasten. Door alle indrukken van de ziekte, kan er een periode van chaos en paniek ontstaan.
  • integrale-samenwerking
    Integrale begeleiding bij ziekte in gezin is gewenst
    Wanneer je werkt met zieke mensen, maak je van dichtbij mee hoeveel impact dat heeft op iemands leven. Het leven van de zieke zelf, maar ook zeker op dat van familieleden. Ouders zijn veel energie kwijt aan andere zaken dan gewoonlijk en maken zich zorgen, maar ook de kinderen zijn vaak bang of onrustig.
  • afscheid
    Het gezin betrekken bij het afscheid: hoe doe je dat en wie kan helpen?
    Als je werkzaam bent in de gezondheidszorg, hoop je dat je zieke patiënten beter worden. Natuurlijk is dat helaas lang niet altijd het geval. Wanneer iemand ziek is en gaat overlijden, heeft dat veel impact op de familie. Zeker wanneer er nog jonge kinderen in het spel zijn.
  • trauma
    Voorbereidende begeleiding op traumabehandeling bij kinderen
    Bepaalde gebeurtenissen kunnen littekens achterlaten. Fysieke, maar in andere gevallen ook emotionele littekens. Wanneer een heftige gebeurtenis niet goed verwerkt wordt, kan dat leiden tot trauma. Tot op latere leeftijd kan een trauma belemmeringen in het dagelijks leven veroorzaken.
  • ziekte
    Ziekte in gezin? EFT ondersteunt
    Grote of kleine gebeurtenissen kunnen littekens achterlaten. Letterlijk, na een val of door een ongelukje. Maar ook figuurlijk, na een nare ervaring of heftige gebeurtenis.
  • ziek-familielid
    Een ziek familielid: wat doet het met de naasten?
    Na de diagnose van een familielid breekt er een tijd van veranderingen aan, waar de hele familie mee te maken krijgt. Veruit de meeste aandacht gaat dan uit naar het zieke familielid, maar de ziekte hangt als een donkere wolk boven het hele gezin.
  • borstkanker
    Borstkanker: hoe pak je dat aan?
    Jaarlijks krijgen ongeveer 15.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Daarvan is de overlevingskans gelukkig groot. Toch overlijden er elk jaar meer dan 3.
  • ziek
    Een broer of zus die ziek is
    Wanneer een broer of zus ziek is, heeft dit veel impact op de andere kinderen in het gezin. Het gezinsleven ondergaat allerlei veranderingen. Papa en mama zijn verdrietig en er hangt een gespannen sfeer in huis.
  • nasleep
    Aandacht voor de psychosociale nasleep van ziekte
    Ziekte is een erg ingrijpende gebeurtenis. Natuurlijk voor degene die het overkomt, maar ook voor de gezinsleden die om de zieke heen staan. Aandacht voor de psychosociale effecten van ziekte is enorm belangrijk.
  • therapie
    Na de therapie: hoe gaat het verder?
    Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je een rouw- en verliesbegeleider hebt ingeschakeld. Het liep niet lekker in het gezin door een verlies, er is een dierbare komen te overlijden en je wist niet goed hoe daarmee om te gaan of er is sprake van langdurige ziekte. Extra hulp inschakelen is dan heel verstandig en vaak zeer helpend.
  • rouwproces
    Samen het rouwproces doorstaan
    Helaas krijgen jaarlijks ongeveer zesduizend minderjarige kinderen te maken met het overlijden van een ouder, volgens het CBS. In sommige gevallen gaat het om een zeer plotseling sterfgeval, soms is het na een lang ziekbed.
  • ziek
    Wat als papa of mama ziek wordt?
    Wat als je ineens het bericht krijgt dat een van jullie ziek is, misschien wel ongeneeslijk? Zelf kamp je met de grote schok, maar je kind heeft in het begin nog weinig door. Daar komt snel verandering in. Je kind begint door te krijgen dat er iets is veranderd in huis.
  • rouw-bij-kinderen
    De verschillende vormen van rouw bij kinderen
    Kinderen kunnen net als volwassenen verschillend reageren op een verlies in hun omgeving. Doordat kinderen vaak nog geen woorden hebben voor hun emoties of hier niet goed mee om kunnen gaan, zijn hun gevoelens vaak moeilijk te peilen.
  • veerkracht
    Stimuleer de veerkracht van jouw kind!
    Als ouder wil je je kind natuurlijk zoveel mogelijk beschermen. Je gaat om deze reden soms confrontatie met moeilijke emoties uit de weg. Toch is het juist goed om kinderen te betrekken bij emotionele situaties, ook als het angst of verdriet bij het kind kan oproepen.
  • kinderkanker
    Kinderkanker raakt het hele gezin
    Als je kind de diagnose ‘kanker’ krijgt, staat de wereld op zijn kop. Niet alleen die van jou, maar van het hele gezin. Je hebt te maken met een ingrijpende gebeurtenis die het hele gezin raakt. Elk gezinslid gaat hier op zijn eigen manier mee om.
  • psychosociale-begeleiding
    Psychosociale begeleiding verbinden met kinderpalliatieve zorg
    Als kinderverpleegkundige heb je veel te maken met verdriet, angst en allerlei andere emoties die spelen binnen een gezin rondom rouw- en verlies. Toch is de verbinding met psychosociale begeleiding op dit gebied vaak verre van optimaal.
  • sterk-zijn
    Sterk zijn ben je samen
    Geregeld vragen mensen mij wat ik doe om alle heftige, impactvolle verhalen en situaties, die ik via mijn werk als rouw- en verliesbegeleider en palliatief kinderverpleegkundige, te verwerken. Mensen vragen zich af of ik eraan wen en het los kan laten.
  • begeleiding
    Begeleiding van een bekend gezicht
    Wanneer een kind langdurig ziek is, is dat ontzettend zwaar voor het hele gezin. Een kind krijgt te maken met allerlei ervaringen, emoties en situaties die we het liefst zo ver mogelijk bij ze vandaan houden.
  • rouwbegeleiding
    Rouwbegeleiding in een veilige omgeving
    ‘Mijn auto is echt mijn tweede thuis,’ begint Sabina Krijger. Ze is erkend rouw- en verliesbegeleider en biedt medische rouwbegeleiding voor kind en gezin.
  • huisdier
    Hoe help je je kind wanneer er een huisdier overlijdt?
    Al jaren was er maar één cadeau wat Karlijn voor haar verjaardag wilde: een poesje. Toen ze 6 jaar werd, ging haar wens dan eindelijk in vervulling en sindsdien waren Karlijn en Karel onafscheidelijk. Het kleine, ondeugende kitten groeide uit tot een rustige ‘je-weet-wel-kater’ waar Karlijn stapelgek mee was.
  • palliatieve-zorg
    Palliatieve zorg: als je kind niet meer beter wordt
    Veel mensen denken dat palliatieve zorg het stukje zorg is dat mensen ontvangen in de laatste fase van hun leven. Als rouw- en verliesbegeleider en kinderverpleegkundige zie ik dat anders.
  • rouw
    Rouw en verlies: als mama er niet meer is
    ‘Vaak droom ik over mama. Het is dan alsof we echt samen een ijsje gaan halen, dat ik echt bij haar achterop de fiets zit, dat ze echt in de keuken staat en in een pan dampende tomatensoep aan het roeren is. Tijdens mijn droom ruik ik zelfs haar parfum. Zoet, zoals een bos met verse bloemen, of een bakje aardbeien.
  • emoties
    Rust en orde in de chaos van emoties
    Het boek ‘Achtstegroepers huilen niet’ bleek akelig van toepassing op de situatie van de elfjarige Chantal. Het zou hét jaar worden van de CITO-toets, de eindmusical, allerlei afscheidsfeestjes en het uitkiezen van een middelbare school. Een spannend jaar, dat Chantal intens beleefde met haar klasgenootjes Rachida en Marlous. Totdat Marlous drie maanden vóór het eind van het schooljaar ernstig ziek werd, en binnen korte tijd overleed aan de gevolgen van haar plotselinge ziekte.
  • juf
    Als de lievelingsjuf er niet meer is...
    De favoriete juf van Anna, een negenjarig meisje, was plotseling op veel te jonge leeftijd overleden. De juf had een noodlottig ongeluk op vakantie. Anna is een wat verlegen meisje, dat veel bevestiging nodig heeft van haar talenten en kwaliteiten. Die bevestiging kreeg ze van haar lerares.
  • verlies
    Hoe ga je verder na het verlies van je kind?
    Jolien (39 jaar) vertelt: ‘Peter en ik konden onze geluk niet op toen we ons prachtige dochtertje Kelly mochten verwelkomen in ons leven. Onze zoon Guus van vier kreeg er een ontzettend lief en mooi zusje bij. Maar na een tijdje werd het allerergste doemscenario werkelijkheid: Kelly bleek een ernstige hartafwijking te hebben. Na een tijd van zware behandelingen in het ziekenhuis overleed Kelly uiteindelijk.
  • rouw
    Rouw bij kinderen
    Als ‘rouw’ voor jou als volwassene al zo’n moeilijke fase is, hoe moet het dan wel niet voor een kind zijn? Jij kunt bepaalde gevoelens en emoties nog enigszins plaatsen. Voor jou zijn veel processen logisch en je kunt het rationeel benaderen, maar voor een kind is dat anders.
  • verlies
    Het verlies van een vriend is een ingrijpende gebeurtenis'
    Het zien van de dood vanuit de ogen van een tienjarig jongetje is en blijft een ontroerende ervaring voor mij. Na een lange strijd en uitputting gaven de artsen aan dat niet alle behandelingen meer mogelijk waren, waardoor het einde in zicht kwam.
  • rouwbegeleiding
    De stem van het kind vertalen tijdens rouwbegeleiding
    Het rode autootje botst tegen de gele vrachtauto aan. Het overstekende Playmobil-poppetje valt om. De ziekenauto komt snel aangereden om de nodige hulp te bieden. Helaas blijft ze roerloos liggen. ‘Help!
  • verlies
    Durf jij bij je verlies stil te staan?
    Je leven loopt op rolletjes. Je hebt een baan waarin je voldoende uitdaging en vervulling ervaart, en een fijn huis voor jou en je lieve partner. Tussendoor heb je ook nog tijd om je vriendinnen te zien en lekker te sporten én heb je ook altijd leuke kleren aan.
  • kanker
    Kanker raakt het hele gezin
    Sabina Krijger: ‘Wanneer je in jouw gezin geconfronteerd wordt met de diagnose ‘kanker’, gebeurt er heel veel. Het zet je wereld op zijn kop. Alles draait om de ziekte en de behandeling daarvan. Er is veel aandacht voor degene die ziek is, en daar is ook alle hulp op gericht.
  • verlies
    Een helpende hand bij rouw en verlies
    In je leven heb je dromen en doelen. Net als iedereen. Sommige doelen zijn binnen je gezichtsveld, andere lijken nog ver weg.
  • weerbaarheid
    Kies voor weerbaarheid!
    Merk je dat je kind het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen? Komt jouw zoon of dochter niet met eigen ideeën en doet hij of zij vooral wat de ander zegt?
  • burn-out
    Waarom doet papa zo raar?'
    Bij verlies en rouw denk je al snel aan heftige gebeurtenissen zoals een ernstige ziekte of een overlijden. Maar er is zoveel meer wat tot een verlieservaring kan leiden.
  • rouw-en-verlies
    Geef rouw en verlies een plekje
    Voor kinderen is het lastig om handen en voeten te geven aan gevoelens van rouw en verlies. Kinderen kunnen hun verdriet vaak niet onder woorden brengen, omdat het te groot is.
Toon meer >
Toon minder >