leefstijl

Op naar een gezonde(re) leefstijl!

Je voelt je futloos, hebt maar weinig energie. Misschien heb je te maken met overgewicht, lichamelijke klachten of stress. Wat kun je daaraan doen? Kom in actie om jouw gezondheid een broodnodige boost te geven!

Inzicht

Het verbeteren van je gezondheid heeft voor een belangrijk deel te maken met het aanpassen van je leefstijl, waar voeding een onderdeel van is. BGN-gewichtsconsulent Mascha Koeman helpt je om inzicht te krijgen in jouw huidige leefstijl en laat je zien wat je kunt veranderen om beter in je vel te raken. Na een oriënterend gesprek stellen jullie realistische doelen op en werk je in kleine stapjes daarnaartoe. Mascha staat voor je klaar met ondersteuning, advies en soms een duw in de goede richting.

Naar een gezonde leefstijl

Met de Puur Gezond-methode, waar Mascha mee werkt, krijg je alle gezonde voedingsstoffen binnen, zonder dat er pakjes en zakjes aan te pas komen. Stap voor stap ga je werken naar een gezonde leefstijl, zodat jij je fit voelt. Lekker en gezond eten is het maken van de juiste keuzes en Mascha kan je daarbij ondersteunen. In de consulten wordt ook dieper ingegaan op stress, beweging en vocht; alle drie even belangrijk voor gezonde darmen.

Begeleiding van kinderen en volwassenen

Mascha: ‘Ik ben een erkend gewichtsconsulent en voedingscoach en heb sinds 2011 een eigen laagdrempelige praktijk in Heinkenszand. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om zowel mentaal als fysiek goed in je vel te zitten. Het is dan ook mijn passie om kinderen en volwassenen te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Ik ben voorstander van natuurlijke, onbewerkte voeding en geef geen standaardadviezen.’

‘Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om zowel mentaal als fysiek goed in je vel te zitten’

Groepsbegeleidingen

‘Naast de individuele begeleiding verzorg ik groepsbegeleidingen bij (sport)verenigingen. Ook geef ik lezingen en workshops voor bedrijven, verenigingen en scholen. Verder werk ik samen met de gemeente, een fysiotherapeut (met wie ik het gezamenlijke programma ‘Voeding & Bewegen’ aanbied), een osteopaat en een stresscounselor.’

Vergoeding

‘Doordat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland, worden mijn consulten door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Ook volg ik regelmatig bijscholing. Mijn motto is ‘Believe you can and you’re halfway there!”

Workshops en spellen

‘Mogelijke workshops en spellen die ik aanbied:

    – kookworkshop ‘Masterchef’ voor kinderen (naschoolse activiteit), rond gezond leren koken
    – kookworkshop ‘Smoothies’ voor kinderen (naschoolse activiteit)
    – kookworkshops ouder-kind
    – workshop ‘Healthy body + Healthy mind = Happy life’ (voor met name bedrijven)
    – spellen ‘Gezonde Dobbelspel’ en ‘Snap je hap’ rond gezonde voeding (voor basisscholen)
Datum: 19 oktober 2018