Met kinesiologie kun je de wereld aan!
Je zit niet lekker in je vel en hebt allemaal vage, lichamelijke klachten. Je bent er al eens voor naar de huisarts geweest, maar er kwam niets concreets uit. Aan de ene kant is het fijn dat je niets ergs onder de leden hebt, maar aan de andere kant zit je nog steeds met dat rotgevoel. Wat is er toch met je aan de hand?
Onverwerkte emoties
‘Als mensen klachten hebben, zitten daar vaak onverwerkte emoties achter’, weet therapeute Esther Leefmans. In haar Praktijk Esta Vida weet zij met een combinatie van coaching en kinesiologie de pijnpunten naar boven te halen en te behandelen. ‘Kinesiologie kun je inzetten bij zowel mentale klachten als een burn-out en relatieproblemen als bij lichamelijke klachten. Met een spiertest zoek ik uit waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en hoe die balans kan worden hersteld. Je spieren ‘vertellen’ als het ware wat er aan de hand is. De oorzaak van onverwerkte emoties ligt vaak in de relationele sfeer. Die zijn ooit diep weggestopt, maar komen er een keer uit.’
In balans
Tijdens de sessies geeft Esther het zelfgenezend vermogen van het lichaam een impuls om weer in balans te komen. ‘Na de behandeling kunnen je klachten een aantal dagen erger worden, maar daarna gaat het beter. Maar daarna ben je meer uitgerust, en beter in staat om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Ik had bijvoorbeeld een cliënte die er helemaal doorheen zat vanwege haar relatie. Na een aantal sessies besloot ze om toch weer 100% voor haar man te gaan. Ze zijn samen op vakantie gegaan en weer gelukkig met elkaar.’
Kinesiologie kun je inzetten bij zowel mentale klachten als lichamelijke klachten
Coaching
De kinesiologie kan eventueel worden gecombineerd met coaching. Esther: ‘In de coaching neem ik je mee op een ‘helende reis’. Deze reis is vooral heilzaam als je kampt met relatieproblemen. Dat kan een probleem in een liefdesrelatie zijn, maar ook een conflict met je zus of moeder, je werkgever of een goede vriendin. Of misschien heb jij nog een appeltje te schillen met iemand die er niet meer is, of met iemand die niet in staat is tot een gesprek door ziekte of geestelijke problemen. Het gaat erom dat je je bepaalde gevoelens door het relatieprobleem hebt die je niet durft of kúnt uiten.’Tijdens de reis word je uitgenodigd om alles wat je dwarszit tegen de desbetreffende persoon of personen te zeggen. En dat lucht op. Afhankelijk van je probleem voel je je na gemiddeld zes kinesiologiebehandelingen weer zoveel sterker.’
Ontspannen het najaar in!
Esther: ‘De herfst heeft zijn intrede gedaan. Naast veel mooie, warme dagen hebben we ook de eerste storm en regen al gehad. Wat is er dan niet lekkerder dan je te laten verwennen met een ontspanningsmassage, die aansluit bij het seizoen? Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van olie die ruikt naar hout, waardoor je een heerlijk warm gevoel krijgt. Nét wat je nodig hebt bij het gure herfstweer. En wanneer het winter wordt en de sneeuwvlokjes uit de lucht dwarrelen, worden de oliën aangepast aan het winterse winterweer. Ideaal om de kou én de kerststress te overleven!’
-
Wil je elke dag casual en sportief voor de dag komen? Zorg er dan voor dat je voldoende items in je kledingkast hebt hangen om die ambitie waar te maken. Combineren is daarbij het toverwoord.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.