Effectieve huidverbetering tijdens de overgang!
Droge, rode en ruwe plekjes, diepere lijntjes en ouderdomsvlekken. Tijdens en na de overgang verandert je huid zichtbaar en voelbaar. De ‘boosdoener’ is het tekort aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Volg het stappenplan van schoonheidsspecialiste Claudia Esser voor een mooie en gezonde huid in tijden van de overgang!
Huidverbetering in de overgang
Claudia: ‘Je huid verandert flink door de overgang. Door verslapping van het bindweefsel worden lijntjes en rimpels rondom de mond en de kaaklijn zichtbaarder. Dat geldt ook voor de ouderdomsvlekken in je gezicht en op je handen. In het algemeen voelt je huid droger en gevoeliger aan. Kortom: je huid verliest haar glans en oogt vermoeider. Deze veranderingen confronteren je met vroegtijdige huidveroudering. Om dit proces te kunnen vertragen, heeft je huid extra stimulatie, de juiste producten en voeding nodig. Zo blijft je huid er stralend en gezond uitzien!’
Stappenplan: welke maatregelen zijn voor jou belangrijk?
Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je je voelt tijdens en na de overgang! Volg het stappenplan van Claudia!:
- Zorg voor voldoende beweging. Dat wil zeggen: minstens een half uur per dag actief bewegen.
- Bouw ook voldoende rustmomenten en schoonheidsslaapjes in.
- Denk aan een gezonde voeding: zo weinig mogelijk suiker en dierlijke vetten. Deze twee belasten je lichaam namelijk enorm, waardoor je overgangsverschijnselen erger worden.
- Beperk de inname van pittig eten. Dit kan zorgen voor meer en intensere opvliegers.
- Drink zo veel mogelijk (stil) water. Tijdens de overgang heeft je lichaam veel vocht nodig. Zo wordt voorkomen dat je slijmvliezen en huid uitdrogen. Kies voor stil water. Je lichaam kan water zonder prik het beste opnemen, en koolzuur bezit veel negatieve eigenschappen.
- Vermijd alcohol en een teveel aan koffie. Cafeïne en alcohol verergeren nachtelijk zweten en de opvliegers. Mijn nachtrust is enorm verbeterd sinds ik ben gestopt met het drinken van alcohol en koffie met cafeïne. Ook zijn de frequentie en de intensiteit van mijn opvliegers aanzienlijk verminderd.
- Stop met roken.
- Verzorg je huid met de juiste producten en behandelingen
Tijdens en na de overgang verandert je huid zichtbaar en voelbaar.
De juiste producten en behandelingen: wat zijn dat dan?
Claudia: ‘Om rimpels te reduceren, huidcellen te stimuleren, collageen op te bouwen en ouderdomsvlekken te verminderen, heb je hoogwaardige en geconcentreerde ingrediënten op medisch-cosmetisch niveau nodig voor thuis. Deze producten (ook wel: dermaceuticals), in combinatie met medische beautybehandelingen, geven je de béste resultaten die te behalen zijn. Bovendien kunnen producten en voedingssupplementen die oestrogeen bevatten, helpen om je overgangsverschijnselen te verminderen. ‘
Een uitnodiging voor jou!
Claudia: ‘Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen met huidverbetering tijdens of na je overgang? Dan nodig ik je graag uit om voor jouw persoonlijke advies en een uitgebreide huidcheck bij mij langs te komen. Bel voor je afspraak: 06-15619721. Ik verheug mij op jouw bezoek!’
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Bauwien van der Zwaag is pas 26 jaar, maar heeft al twee volledige opleidingen afgerond én al bijna drie jaar haar eigen huidtherapiepraktijk. Huidproblemen verminderen en verhelpen, en daarmee vaak ook een stuk onzekerheid en schaamte bij mensen wegnemen, is wat zij het liefste doet.
-
Daniëlle: ‘Ik ben altijd al dol op make-up geweest en ik had al wel eens nagedacht over permanente make-up. Dat leek me vooral erg handig tijdens het sporten, op vakanties en ‘s ochtends bij het opstaan, want dan zie je er gelijk verzorgd uit.
-
Aleida: ‘‘Wat zie je er goed uit!’ Dat hoor ik vaak tegenwoordig en ik zie het zelf ook als ik in de spiegel kijk. Ik zie niet meer die afgetobde vrouw met die vermoeide en treurige blik, maar een open gezicht dat weer blij de wereld inkijkt. Eigenlijk is het een heel subtiele verandering, maar het effect is enorm.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Kun je je er ook zo op verheugen? ’s Ochtends je zomerkledij aantrekken, je spulletjes verzamelen en je tas inpakken om een heerlijke dag in de zon te vertoeven; of je nou in het park gaat liggen, naar het strand vertrekt of de hele dag mensen gaat kijken op het terras. Je checkt je tas.