
Voel je weer compleet door medische pigmentatie
Heel wat vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!
Medische pigmentatie
Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (de tepelhof), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.
Mogelijkheden & wensen
Tatoeagespecialist Sophie Timmer gebruikt tatoeageapparatuur en -inkt. Hierdoor blijft het resultaat langer behouden dan bij normale medische pigmentatie. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt. De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.
Behandelingen
De behandeling bestaat meestal uit 1 of 2 sessies. Na de intake worden de wensen uitvoerig besproken: welke kleur en welke vorm is het meest geschikt? De behandeling duurt gemiddeld een uur.
De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen
Kwaliteitskeurmerk
Sophie beschikt over een GGD-vergunning en is aangesloten bij de NSGP, de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente make-upspecialisten, wat functioneert als een kwaliteitskeurmerk. De specialisten die bij de NSGP zijn geregistreerd, zijn goed geschoold en hebben veel ervaring.
Tepeltatoeages
Sophie Timmer: ‘Als huidtherapeute heb ik 8 jaar bij Bergman Clinics gewerkt, en ik ben inmiddels gespecialiseerd in permanente make-up. Dit doe ik in mijn eigen praktijk aan huis. Ook ben ik ambulant werkzaam bij het Alexander Monro ziekenhuis, hét borstkankerziekenhuis van Nederland in Bilthoven. Verder worden er geregeld patiënten van het Zuiderzee Ziekenhuis Lelystad naar mij doorgestuurd voor tepeltatoeages.
-
Met het stijgen der jaren verschijnen de eerste lijntjes en fijne rimpels op je gezicht. Het proces van huidveroudering is nu eenmaal niet te stoppen.
-
Lichaamsgeurtjes, je kent ze wel. Steek je neus maar eens om de deur van een kleedkamer in een sporthal. Die kenmerkende zweetgeur herken je uit duizenden. Het wil overigens niet zeggen dat wie last heeft van onaangename geuren onder de oksels tekortschiet in zijn of haar lichamelijke hygiëne. Andere factoren spelen daarin ook een rol.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Bauwien van der Zwaag is pas 26 jaar, maar heeft al twee volledige opleidingen afgerond én al bijna drie jaar haar eigen huidtherapiepraktijk. Huidproblemen verminderen en verhelpen, en daarmee vaak ook een stuk onzekerheid en schaamte bij mensen wegnemen, is wat zij het liefste doet.
-
Daniëlle: ‘Ik ben altijd al dol op make-up geweest en ik had al wel eens nagedacht over permanente make-up. Dat leek me vooral erg handig tijdens het sporten, op vakanties en ‘s ochtends bij het opstaan, want dan zie je er gelijk verzorgd uit.
-
Aleida: ‘‘Wat zie je er goed uit!’ Dat hoor ik vaak tegenwoordig en ik zie het zelf ook als ik in de spiegel kijk. Ik zie niet meer die afgetobde vrouw met die vermoeide en treurige blik, maar een open gezicht dat weer blij de wereld inkijkt. Eigenlijk is het een heel subtiele verandering, maar het effect is enorm.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.