
Welk huidtype heb jij?
Vaak komen vrouwen (én gelukkig ook steeds meer mannen) bij mij met een huidprobleem. Dit kan echt van alles zijn: van acne en roodheden tot een schilferige huid. Maar het komt ook heel vaak voor, dat mensen gedurende een lange tijd te veel verschillende soorten producten of medicatie gebruiken, die niet of nauwelijks het gewenste resultaat geven. Dan is het de kunst om de huid weer op peil te brengen én te houden. Ontdek welk huidtype je hebt en hoe je deze moet behandelen..
Huidtypes
Vaak is de oplossing heel voor de hand liggend, hoe complex het ook lijkt. Echter, je moet het maar nét even weten! We helpen je hier graag mee en pakken de huid ook altijd naar budget aan. Het is dus niet zo dat het je direct handenvol geld kost. Als een klant met een grote glimlach mijn instituut weer uitloopt, dan is onze dag geslaagd, want dat is precies waar we het voor doen. Wanneer je één van de huidtypes herkent, kun je altijd eens vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken voor een goed advies!
De rijpere huid
Dit huidtype is meestal normaal tot droog. Ook kan de huid kan wat doffer aandoen, er beginnen rimpeltjes te ontstaan en poriën kunnen groter en meer zichtbaar worden.
Vette en acnehuid
Deze huid heeft grovere poriën door het overtollige talg dat geproduceerd en dus afgevoerd wordt. De huid glimt en heeft snel mee-eters en puistjes.
Elk huidtype vraagt om een andere vorm van behandeling
Gevoelige huid
Een gevoelige huid reageert gemakkelijk met roodheid en jeuk. Vaak voelt dit huidtype trekkerig aan.
Pigment
Steeds meer mensen hebben last van pigmentvlekken. Dit zijn ophopingen van pigment en ze zorgen voor donkere vlekken op je huid.
Gemengde huid
Dit huidtype heeft twee verschillende huidbeelden. Het voorhoofd, de neus en kin zijn vet. Deze plekken hebben ook grove poriën en glimmen, en er kunnen gemakkelijk mee-eters en puistjes ontstaan. De rest van de huid kan normaal of droog zijn.
Droge huid
De droge huid heeft een fijne structuur en fijne poriën, is doorzichtig en kan vlekkerig zijn. Deze huid kan iets ruw aanvoelen en kan fijne lijntjes vertonen.
Marjan van Gemerden
-
Met het stijgen der jaren verschijnen de eerste lijntjes en fijne rimpels op je gezicht. Het proces van huidveroudering is nu eenmaal niet te stoppen.
-
Lichaamsgeurtjes, je kent ze wel. Steek je neus maar eens om de deur van een kleedkamer in een sporthal. Die kenmerkende zweetgeur herken je uit duizenden. Het wil overigens niet zeggen dat wie last heeft van onaangename geuren onder de oksels tekortschiet in zijn of haar lichamelijke hygiëne. Andere factoren spelen daarin ook een rol.
-
Scheren, epileren, waxen en ontharingscrème: er zijn verschillende manieren om van ongewenste haargroei af te komen.
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Bauwien van der Zwaag is pas 26 jaar, maar heeft al twee volledige opleidingen afgerond én al bijna drie jaar haar eigen huidtherapiepraktijk. Huidproblemen verminderen en verhelpen, en daarmee vaak ook een stuk onzekerheid en schaamte bij mensen wegnemen, is wat zij het liefste doet.
-
Daniëlle: ‘Ik ben altijd al dol op make-up geweest en ik had al wel eens nagedacht over permanente make-up. Dat leek me vooral erg handig tijdens het sporten, op vakanties en ‘s ochtends bij het opstaan, want dan zie je er gelijk verzorgd uit.
-
Aleida: ‘‘Wat zie je er goed uit!’ Dat hoor ik vaak tegenwoordig en ik zie het zelf ook als ik in de spiegel kijk. Ik zie niet meer die afgetobde vrouw met die vermoeide en treurige blik, maar een open gezicht dat weer blij de wereld inkijkt. Eigenlijk is het een heel subtiele verandering, maar het effect is enorm.
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.