wallen

Neem afscheid van je wallen, kringen en kraaienpootjes

Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen. Vooral in je gezicht, en dan met name rond je ogen, is dat zichtbaar: wallen, kringen en kraaienpootjes beginnen zich steeds duidelijker af te tekenen. Als je daarvan af wilt, en dan het liefst op een natuurlijke manier zonder op injectables aangewezen te zijn, is er goed nieuws voor je: manuele lymfedrainage is dé oplossing.

Gevoelige huid

De huid rond je ogen is sowieso al vier keer dunner dan de rest van je gezicht. Ze is daardoor veel gevoeliger en bevat ook nog eens weinig talgkliertjes. Met een gezonde leefstijl, het beschermen tegen de zon en een goede verzorging van je huid leg je de basis voor een goede conditie van je huid. Toch is het verouderingsproces niet tegen te houden. Dat geldt ook voor de genetische aanleg, die je mogelijk hebt voor het ontwikkelen van wallen, kringen en kraaienpootjes.

Erfelijke aanleg

Deze erfelijke aanleg speelt vooral een rol bij het ontstaan van wallen. Die verdikkingen onder je ogen zijn meestal gevuld met een combinatie van vet en vocht dat oorspronkelijk als stootkussentje rond je ogen zat. Door de het verouderingsproces en de zwaartekracht is dat naar beneden gezakt. Het vocht is het resultaat van een verstoorde vochtbalans door bijvoorbeeld structureel slaaptekort, te veel alcohol of roken.

Oorzaken kringen

Heb je donkere kringen onder je ogen? Hier kunnen meerdere oorzaken voor te vinden zijn:

  • De weerschijn van het bloed (in de kleine adertjes onder de dunne huid) dat niet goed wordt afgevoerd
  • IJzertekort
  • Slaapgebrek
  • Een teveel aan pigment

Lachrimpeltjes

Als je in je leven nog nooit gelachen zou hebben – en altijd een vlakke gezichtsuitdrukking had gehad (dus met weinig mimiek) – had je hoogstwaarschijnlijk geen kraaienpootjes. Niet voor niets worden ze immers ook wel ‘lachrimpels’ genoemd. Doordat je gezicht voortdurend in beweging is, ontstaan bij het ouder worden lijntjes en rimpels. Ook bij je ogen. Een ouder wordende huid is doorgaans ook wat droger, waardoor rimpels nóg sneller een kans krijgen.

Je huid raakt weer in balans

Oogcontourbehandeling pakt wallen aan

Met mijn oogcontourbehandelingen behaal ik goede resultaten bij dergelijke klachten. Een enkele behandeling biedt weinig effect, en daarom bied ik het altijd in een traject aan. Naast de juiste huidverzorging is het ‘geheim’ achter de oogcontourbehandelingen voornamelijk de manuele lymfedrainage.

Manuele lymfedrainage

Wist je dat je naast je bloedvatenstelsel nog een tweede vaatstelsel in je lichaam hebt: het lymfestelsel. Dit vaatstelsel begint in allerlei weefsels. De lymfevaten voeren lymfevocht en afvalstoffen, zoals eiwitten en bacteriën, af zodat het uiteindelijk door het lichaam kan worden opgeruimd en uitgescheiden. Soms verloopt dit proces echter niet goed en hopen het vocht en afvalstoffen zich op onder je huid. Dit kan in je gezicht wallen, kringen en kraaienpootjes veroorzaken.

Therapeutische massagetechniek

Manuele lymfedrainage is een therapeutische massagetechniek met zachte, ritmische en specifieke handbewegingen die het lymfestelsel stimuleert en de natuurlijke afvoer uit de weefsels bevordert. Je huid raakt weer in balans, wallen slinken en kringen en kraaienpootjes verminderen.

Maak vandaag nog een afspraak

Wil jij af van die lelijke wallen, kringen en kraaienpootjes? Maak dan een afspraak voor een behandeltraject. De mooiste look is een frisse blik!

Datum: 11 augustus 2023