schoonheidsspecialiste

Er valt altijd iets nieuws te leren’

In de jaren 80, toen ik op de arbeidsmarkt kwam, lagen de banen niet voor het oprapen. Ik kwam na de middelbare school al gauw in de accountancy terecht en heb daarin verschillende functies gehad. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik alleen maar aan het werken was en niet meer goed aan mezelf toe kwam. Ik ben ermee gestopt en ben eens goed gaan nadenken over wat ik écht wilde.

Schoonheidsspecialiste

Wat ik in ieder geval wilde, was eigen baas zijn. Dat was al langer een wens, maar nu wilde ik er echt voor gaan. Ik had jarenlang voor een baas gewerkt, en dat was wel een goede ervaring. Daardoor wist ik namelijk ook wat ik wél wilde en wat ik níét wilde in de toekomst. Ook wilde ik zelf mijn tijd kunnen indelen en meer met mensen werken. Toen kwam ik op het vak van schoonheidsspecialiste. Dát leek mij een goede keus!

Ik vind het heel leuk om op een totaal ander vlak anderen te helpen

Werken aan huidverbetering

Het mooie van het vak van schoonheidsspecialiste is dat je samen met de cliënt werkt aan huidverbetering. Je haalt de eigen schoonheid van de cliënt naar voren en dat is mooi om te doen. Je doet het ook echt samen, want de cliënt werkt thuis mee aan de behandeling door de juiste producten te gebruiken. Het is geweldig om te zien dat een huid erop vooruitgaat. Het is ook een heel breed vak, waarin altijd iets nieuws te leren valt. Je kunt je altijd laten bijscholen rond verschillende behandelingen.

Persoonlijke ontwikkeling

Na mijn opleiding ben ik al snel voor mezelf begonnen. Dat was in 2011. Een leuk aspect daarvan is dat ik helemaal zelf verantwoordelijk ben voor mijn bedrijf en dus ook zelf bepaal wat ik wanneer doe. Nu maak ik ook af en toe fouten daarin, en daar leer ik ook weer van. Daarom is het ondernemerschap ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Carrièreswitch

Ik vind het heel leuk om op een totaal ander vlak anderen te helpen. Mensen in mijn omgeving zijn dan ook niet heel verbaasd dat ik een carrièreswitch heb gemaakt. Ze vinden mijn nieuwe werk bij mij passen!

Christina Stolp, eigenares van Schoonheidssalon De Pareltuin

Datum: 17 december 2018