‘Ik schaamde me voor mijn steelwratjes’
Celine (34) vertelt: ‘Bij het zien van vrouwen met een stralende, smetteloze huid voelde ik een steek van jaloezie. Bij mij zijn de kaarten namelijk helaas anders geschud. In de loop der jaren kreeg ik te maken met allerlei oneffenheden. Het ergst stoorde ik mij aan de kleine wratjes rond mijn ogen en in mijn hals. Ik vond dat deze mij een stuk ouder deden leken. Iedere dag was ik lang bezig met het aanbrengen van make-up, zodat de plekjes minder zouden opvallen. Maar dit lange ritueel begon me op te breken. Ik wilde weer genieten van een mooie, jonge huid, die niet onder de steelwratjes zat. Ik wilde mijn gave huid weer terug!’
Zonder schaamte de deur uit
‘Op aanraden van een vriendin bezocht ik de specialisten van Derma Kliniek. Daar werd mijn huid goed bekeken. Ik kreeg het advies om een coagulatiebehandeling te volgen, waarmee mijn wratjes effectief zouden worden aangepakt. Omdat ik waarschijnlijk al genoeg zou hebben aan slechts twee sessies, én omdat ik er vertrouwen in had, besloot ik er voor te gaan. En daar ben ik nog steeds blij mee. Hoewel ik van tevoren wat huiverig was, heb ik totaal geen pijn geleden tijdens de behandeling. Ook stond ik beide keren weer snel buiten, en kon ik door de niet-aanwezige hersteltijd gewoon verder mijn plannen voor die dag. Maar het belangrijkste is natuurlijk het resultaat. En dat liegt er ook niet om. Mijn huid is weer heerlijk glad en egaal, en ik heb geen lagen make-up meer nodig om me weer zonder schaamte te kunnen vertonen.’
Steelwratjes: wat zijn het?
Deze steelwratjes worden ook wel ‘fibromen’ genoemd. De naam ‘steelwratje’ is te danken aan het feit dat een fibroom lijkt op een los stukje huid dat met een steeltje ‘vastzit’. Maar wat zijn die kleine wrat-achtige bolletjes nou precies? Om precies te zijn, zijn fibromen uitstulpingen van de huid. Meestal nemen ze de kleur van je huid aan, of hebben ze een bruine kleur. Ze komen vaak voor op de huid rondom de ogen, de hals, de oksels en de liezen, maar ze kunnen zich ook op andere plekken van je lichaam voordoen. De grootte varieert een beetje, maar vaak zijn ze 1 tot 2 millimeters groot. Uitschieters met fibromen van 2 à 3 centimeter komen af en toe echter ook voor. Het is niet duidelijk hoe de plekken precies ontstaan, maar zeker is dat ze vanwege hun goedaardige karakter niet kwaad kunnen voor je gezondheid.
Tijd voor een behandeling
Heb jij net als Celine last van fibromen? Hoewel ze misschien niet schadelijk voor je gezondheid zijn, kun je deze wel als behoorlijk ontsierend ervaren. Gelukkig zijn fibromen makkelijk te behandelen! Dit kan namelijk met coagulatie: een nauwkeurige, veilige, snelle én efficiënte manier van behandeling. Hoe zo’n behandeling verloopt? Hierbij wordt met een klein naaldje en een elektrisch stroompje het vaatje heel secuur vanaf de oppervlakte van de huid verhit. Hierdoor zal de fibroom ‘verschrompelen’. Na de behandeling zal er een donker korstje te zien zijn op je huid. Vrees niet: dit hoort erbij. Op die manier kan er namelijk nieuwe huid vormen. Het korstje zal na een aantal dagen gewoon loslaten. Daarna is er een nieuwe, egale roze huid zichtbaar, dat na de behandeling de kleur zal aannemen van je eigen huidskleur. Je houdt er geen littekens, bloedingen of blaren over.
Snel en efficiënt!
Over het algemeen is één behandeling al genoeg om de fibromen te behandelen. Zijn de fibromen wat groter, dan kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om ze te verwijderen. In elk geval heb jij binnen korte tijd weer een mooie en egale huid! Ook bij andere huidproblemen kan coagulatie een effectieve en snelle oplossing bieden. Zo wordt er bijvoorbeeld ook korte metten gemaakt met bijvoorbeeld ouderdomswratjes, kersenwratjes, gerstekorrels en andere kleine uitstulpingen van de huid. Natuurlijk krijg je van de specialist van Derma Kliniek een advies op maat. Goed om te weten: coagulatie is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren.
Coagulatie is geschikt voor alle huidtypen
Wist je dat…
… ruim 1 op de 4 mensen last heeft van fibromen?
Ook bij andere huidproblemen!
Heb jij last van bijvoorbeeld van:
- Acne
- Cellulite
- Pigmentvlekken
- Littekens
- Couperose
- Donkere kringen en wallen
- Fijne lijntjes en rimpeltjes
- Overbeharing
Dan ben jij in de juiste en deskundige handen van de specialisten van Derma Kliniek. Voor (bijna)
elk huidprobleem bieden zij een passende oplossing, zodat jij binnen mum van tijd weer tevreden in de spiegel kijkt.
Voor jou!
Wil jij ook weer kunnen genieten van een mooie, stralende en egale huid, die vrij is van huidproblemen? Dan kunnen de deskundige specialisten van Derma Kliniek jou helpen. Hier werken alleen ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen. Zij zijn op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen, en bieden een scala aan behandelingen aan. Denk hierbij onder andere aan diverse laserbehandelingen, intensieve peelings, microneedling en behandelingen met de DermaPen.
-
Oliën zijn ontzettend goed voor onze huid en ons haar. Ze helpen ons tot rust komen, helpen onze huid hydrateren en ons haar verzachten. Maar weet jij wat de werking is van de verschillende oliën, en hoe ze jou kunnen helpen?
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.