huidproblemen

Jouw huidproblemen in de hoofdrol

In de winterperiode kunnen sommige huidproblemen meer op gaan spelen. Kou en wind spelen een wreed spel met je huid die het toch al te verduren had. Aan die weersomstandigheden kun je weinig veranderen, maar aan de conditie van je huid wél. Daarom is het nu dé perfecte tijd om je huid eens goed onder de loep te nemen of een behandeling te ondergaan die je goed voorbereidt op de zomer.

Huidverbetering

Je kunt je rimpels, acnelittekens, chirurgische littekens en striae bestrijden met een peeling of microneedling, maar er is een manier die dieper werkt en de huidvernieuwing nóg beter activeert: de fractional laserbehandeling met de ‘Ellipse Frax 1550’. Door de laser kan je lichaam het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen, waardoor de fijne lijntjes minder worden en je huid er frisser uitziet. Tegelijkertijd wordt het huidoppervlak vernieuwd, waardoor het huidpigment en de grootte van de poriën verbetert.

Fractional laser

Bij een fractional laser wordt de laser in heel kleine stukjes verdeeld. Vergelijk het maar met de druppels water uit de douchekop. Op die manier wordt er slechts een fractie van de huid geraakt: effectief, gericht en heel gecontroleerd. Daardoor kun je heel specifieke plekken op je huid aangepakt worden. Niet alleen kan je gezicht worden behandeld, ook is het mogelijk om huidschade op je hals, decolleté en armen te behandelen.

Behandeling

De behandeling kan een licht brandend gevoel geven, maar omdat er meestal een verkoelende en verdovende crème wordt gebruikt, valt het heel erg mee. Afhankelijk van het te behandelen oppervlak duurt de behandeling 15 tot 45 minuten. Het herstel is minimaal. Op de dag van de behandeling is er roodheid. Deze neemt met de uren af. De volgende dag kun je weer gewoon op je werk verschijnen.

Laserontharing

Wist je dat de winter dé perfecte periode is om van ongewenste haargroei af te komen? Je doet er namelijk goed aan om je huid na de behandeling een poosje niet bloot te stellen aan de zon. Apollo Beauty maakt gebruik van de beste lasers tegen definitief ontharen: een Alexandriet en een Nd:YAG laser. Het bijzondere is dat ze ook geschikt zijn voor het definitief ontharen van een donkere huid. De laser geeft precies de golflengte af die door het pigment in de haar wordt opgenomen. Hierdoor raken het haartje en het haarzakje oververhit en wordt het haartje vernietigd. Omdat niet iedere haar zich in dezelfde groeifase bevindt, zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig.

Bij een fractional laser wordt de laser in heel kleine stukjes verdeeld

Elektrisch ontharen


Omdat witte of blonde haren geen of nauwelijks pigment bevatten, kunnen ze niet met de laser behandeld worden en alleen definitief verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen.

Vergoeding


Behalve voor ontharen, zijn de lasers ook geschikt om pigmentvlekken te behandelen. Wist je dat de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorg een gedeelte van de behandelingen in het gezicht vergoeden? Wanneer een praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie (NVH) en een AGB-code heeft, kunnen patienten na de behandeling de factuur bij de zorgverzekeraar declareren.

Pigmentvlekken


Je kent ze wel: pigmentvlekken. Deze onregelmatige, bruine vlekken komen veel voor op de rug van de handen en het gezicht. Ze zijn vaak het gevolg van overmatige blootstelling aan de zon, hormoonschommelingen, verwondingen aan je huid of van allergische reacties en infecties. Daarnaast kunnen ze ook ontstaan door bepaald medicijngebruik of tijdens de zwangerschap. Je kunt ze camoufleren met make-up, maar daarmee bestrijd je alleen de symptomen.

Cosmelan


Apollo Beauty gaat de pigmentvlekken op een andere manier te lijf, namelijk met de Cosmelan Pak, dé nummer 1 in depigmentatiebehandelingen wereldwijd. Het is een doeltreffende combinatie van een professionele behandeling en een opvolgende verzorging voor thuis. Hierdoor worden de pigmentvlekken zachter van kleur en word je huidskleur weer mooi egaal. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorg. Wil je weten of jij hiervoor in aanmerking komt, informeer dan bij jouw eigen zorgverzekeraar.

Datum: 15 maart 2018