Jouw huidproblemen serieus aanpakken
Je huid is een dierbaar bezit die voldoende verzorging nodig heeft. Natuurlijk heeft niemand een perfecte huid en huidproblemen liggen al snel op de loer. Merk jij dat je veel last hebt van je huid? Of wil je af van een ontsierend litteken, acne of huidveroudering? De huidtherapeut biedt een helpende hand!
Huidproblemen
Wanneer je last hebt van jeuk, pijn, een zwelling of bewegingsbeperkingen door een huidaandoening is het tijd om aan de bel te trekken. Zorg voor je huid! Je kunt terecht bij de huidtherapeut wanneer je last hebt van:
- Acne
- Ingegroeide haren
- Huidkleur verschillen
- Littekens
- Overbeharing
- Wratjes
- Droge huid
- Oedeem
- Rosacea
- Cystes
- Haaruitval
Bespreekbaar maken
Acne, littekens en kleurverschillen in je gezicht kunnen als erg storend worden ervaren. Sommige mensen ondervinden een gevoel van schaamte, angst of beperkingen door hun huidaandoening. Of men denkt dat het probleem niet behandelbaar is. Bij de huidtherapeut is veel meer mogelijk dan je denkt! Schroom dan niet om, bij klachten, advies te vragen aan een deskundige.
Behandelingen
Elk huidprobleem vraagt om een ander behandelplan. En daarom is huidtherapie altijd op maat. De volgende behandelingen zijn onder andere mogelijk bij de huidtherapeut:
- Camouflagetherapie: wanneer je storende huidkleurverschillen (pigmentvlekken) minder wilt maken is camouflagetherapie een mogelijkheid. De huidtherapeut zoekt de juiste camouflagekleur uit bij jouw huidteint en leert je vervolgens hoe je deze zelf kunt aanbrengen.
- Elektrocoagulatie: met deze techniek wordt er gebruik gemaakt van stroom om vaatjes dicht te schroeien. Dit werkt effectief tegen couperose, teleangiëctasieën, dermatosis papulosa nigra, fibromen en spider naevi.
- Glycolzuurpeeling: deze peelingen verbeteren de structuur van je huid, waardoor grove poriën en littekens minder zichtbaar zijn. Door een glycolzuurpeeling wordt je huid meer elastisch en kan het haar eigen vocht goed vasthouden.
Met een deskundige blik wordt er gekeken naar jouw klachten en risicofactoren
De huidtherapeut
‘Huidtherapeut’ is een paramedisch beroep met een beschermde titel. Het werk van een huidtherapeut bestaat uit het verminderen, oplossen en voorkomen van (klachten door) huidproblemen. De werkveld van de huidtherapeut is veelzijdig en met een deskundige blik wordt er gekeken naar jouw klachten en risicofactoren.
Voor jou!
Ben jij benieuwd wat huidtherapie voor jou kan betekenen? Bij Mauritskliniek kun je terecht voor verschillende behandelingen tegen huidproblemen. Daarnaast ben je bij deze kliniek aan het juiste adres voor dermatologie, spataderen en cosmetische zorg.
-
Je lichaam bestaat grotendeels uit vocht. Het is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vocht zorgt bijvoorbeeld voor het transport van voedingsstoffen en voor smering van gewrichten. Ook voor je huid is vocht onmisbaar.
-
De harde waarheid als je ouder wordt: je krijgt te maken met rimpels en een slapper wordende huid. Voor de meeste mensen is dit een verandering die ze liever tegen willen gaan. Je wil je stralende huid behouden en rimpels zo veel mogelijk voorkomen.
-
Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders!
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
De jaarwisseling komt er weer bijna aan (waar blijft de tijd?). Weet jij al hoe jij de show gaat stelen tijdens de feestdagen? Misschien breekt bij die vraag de stress al bij je uit.
-
Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.
-
Huidverbetering is niet meer weg te denken uit de schoonheidswereld. Waar men vroeger natuurlijke oliën en fijngestampte bessen gebruikte, gaat het tegenwoordig veel verder dan dat.