
Peelings en microdermabrasie: dit moet je weten
Oneffenheden: iedereen heeft ze. Een rimpeltje hier, een plekje daar… Zou je soms niet liever een compleet nieuwe huid willen? Dat kan met peelings en microdermabrasie!
Microdermabrasie
Het zit hem eigenlijk al in de betekenis van het woord: ‘microdermabrasie’ betekent letterlijk: het afslijpen (brasie) van de huid (derma). Op microniveau, natuurlijk. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een speciaal apparaat dat onder zeer hoge druk kleine kristallen op de huid blaast. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag, de laag met de meeste dode huidcellen, weggestuurd.
Waarom microdermabrasie?
Een jonge, gezonde huid vernieuwt zich iedere dertig dagen. Dit kun je beschouwen als een soort natuurlijke peeling van de huid. Maar wanneer je ouder wordt, vertraagt dit proces. Het resultaat? Een vermoeide huid die er futloos uitziet. Microdermabrasie biedt in dit geval vele voordelen. Het stimuleert de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen, versterkt de aanmaak van collageen en verbetert de huidstructuur.
Zo heb jij binnen no-time weer een strakke en egale huid!
Peelings
Een behandeling met een vergelijkbaar effect is een peeling. Hier komen geen kristalspuwende apparaten bij kijken, maar een hoge concentratie van een zuur. Er zijn verschillende soorten, zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur, ieder met een eigen unieke werking. Dit wordt op de huid aangebracht waardoor dode huidcellen makkelijker loslaten. Na de behandeling komt er weer een frisse huid tevoorschijn.
Waarom een peeling?
Peelings werken erg goed tegen oneffenheden. Littekens, puistjes of zonschade kunnen aanzienlijk verminderen. Bovendien wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De concentratie en het soort zuur wordt afgestemd op jouw huid en huidproblemen. Zo heb jij binnen no-time weer een strakke, egale huid!
Wat is beter?
Maar kies je nu voor microdermabrasie of een peeling? Dit hangt grotendeels van je huid en je huidprobleem af. Wil je alleen de bovenste laag van je huid aanpakken en de huidvernieuwing versnellen? Dan is microdermabrasie geschikt voor jou. Wil je ook de onderliggende huidlagen aanpakken? Dan is een peeling de beste keuze. Deze trekken dieper in de huid. Overigens is het ook mogelijk om beide methodes te combineren, voor een optimaal resultaat. Een schoonheidsspecialist kan je hier het beste in adviseren.
Over Ankie Willems
Heb je nog meer vragen over microdermabrasie en peelings, of ben je benieuwd wat het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder, zodat jij elke dag lekker in je vel zit. Zo zijn we naast huidbehandelingen ook gespecialiseerd in permanente make-up.
-
Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
-
Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.
-
Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
-
Geheel ten onrechte wordt nog steeds vaak gedacht dat een onzuivere huid te maken heeft met een slechte hygiëne. Dat is een hardnekkig misverstand, want dat is vrijwel nooit de oorzaak. Die moet eerder worden gezocht in een overproductie van talg. Door die overproductie, in combinatie met dode huidcellen, raken je poriën verstopt en mogelijk ontstoken.
-
Je merkt ’t misschien niet, maar je huid heeft het tijdens de winter zwaar te verduren.
-
Je huid kan behoorlijk te lijden hebben onder de behandeling tegen kanker. Een goede huidverzorging voor, tijdens en na deze ziekteperiode is dan ook extra belangrijk.
-
Je kijkt naar buiten en ziet regen, grauwe wolken en kale bomen. Des te lekkerder om warm binnen te blijven met een kop dampende thee of koffie.
-
Je huid kan zo nu en dan wat extra zorg gebruiken. Je huid ziet er bijvoorbeeld dof uit, is onzuiver of vertoont lijntjes en pigmentvlekjes.
-
Iedere huid is anders en vraagt om andere verzorgingsproducten. Overal lees je adviezen voor verschillende huidtypen, maar op elke site zijn die weer anders. In de drogist vind je honderden soorten crèmes, serums, maskers en peelings.
-
Je zou kunnen zeggen dat onze huid het grootste orgaan is, een rekbaar pantser dat zorgt dat vloeistoffen gecontroleerd ons lichaam kunnen verlaten. Of dat onze huid deel is van ons immuunsysteem door ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Maar dan gaan we aan iets belangrijks voorbij.