observ

Wat voor huid heb jij? Ontdek het met de Observ

Het wordt buiten kouder, de zon laat zich minder zien. Dat is natuurlijk van invloed op je huid. De zongebruinde kleur neemt langzamerhand af, en het gebrek aan vitamine D kan je huid doffer doen ogen. Mogelijk vallen onzuiverheden daardoor ook meer op, zie je rode vlekjes, rimpels en lijntjes nog duidelijker terug in de spiegel. Maar er fris en stralend uitzien hoeft niet seizoensgebonden te zijn. Je moet alleen ontdekken wat jouw huid nodig heeft.

Verschillende huidtypes

Dat klinkt makkelijk, maar hoe weet je nu wat voor huid je hebt? Wat in ieder geval duidelijk moge zijn, is dat geen huid hetzelfde is. Wel zijn er een aantal verschillende huidtypes aan te wijzen, maar het kán lastig zijn deze van elkaar te onderscheiden. Bij het indelen van de verschillende huidtypes kan er in ieder geval gekeken worden naar de hoeveelheid vet en vocht die in de huid aanwezig is, en hoe het huidoppervlak eruit ziet.

Normale, vette of droge huid

Je kunt een normale huid hebben, die niet uitgesproken vet of droog is. De poriën zijn klein en de huid voelt zacht en soepel. De huidtypes waarbij de meest duidelijke verschillen aan te wijzen zijn, zijn de droge of de vette huid. Een vette huid voelt ook daadwerkelijk wat vettig aan. Vaak zijn de poriën wat vergroot en de huid glanst. De onzuiverheden die je kunt aantreffen zijn bijvoorbeeld puistjes en mee-eters. De droge huid heeft juist een fijne structuur, niet heel zichtbare poriën. Vaak kun je merken dat je een droge huid hebt aan het trekkerige gevoel dat je overhoudt aan een wasbeurt. Dit huidtype kan soms wat schilferig ogen.

Gecombineerde huid

Maar al snel wordt het moeilijker om het onderscheid te maken. Want als je een gecombineerde huid hebt, kun je zowel droge als vette huiddelen in het gezicht hebben. Meestal is er sprake van een vettige T-zone (het gebied tussen voorhoofd, neus en kin) en drogere huid op de wangen. Verder kun je een meer of minder gevoelige huid hebben. Wanneer je huid gevoelig is, reageert deze veel sterker op invloeden van buitenaf. Zo kunnen er sneller irritaties ontstaan door cosmetica, zonlicht of stress.

Hoe is jouw huidconditie?

Los van je huidtype kan ook je huidconditie verschillen. Want ook een vette huid kan vochtarm zijn, en een droge huid hoeft dat niet perse te zijn. Dat klinkt misschien raar, maar waar je geboren wordt met een bepaald huidtype, is je huidconditie afhankelijk van de omstandigheden. Je huid is vochtarm op het moment dat de huid een tekort aan vocht heeft. Dat kan komen doordat je bijvoorbeeld veel in ruimtes met droge lucht bent, de huid het vocht niet goed vasthoudt of je niet de juiste cosmetica gebruikt. Andere huidcondities waar je mee te maken kunt hebben, zijn bijvoorbeeld onder andere onzuiverheden, mate van pigmentatie, mate van veroudering en de roodheid van je huid.

Met de Observ huidanalyse wordt jouw huid onder de loep genomen

Ontdek het met de Observ

Goed, zover de theorie. Maar hoe ontdek je nu in de praktijk wat jouw huidtype en huidconditie nu precies is en hoe je die kunt verbeteren? Veel huidaandoeningen beginnen namelijk in de diepere lagen van de huid en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. Deze diepe huidlagen zijn niet te zien met het blote oog. Met de Observ-technologie is het mogelijk het onzichtbare zichtbaar te maken, en te ontdekken wat voor huid jij nu precies hebt.

De analyse

De Observ toont de huidtextuur. Bij het analyseren van de huidtextuur kan er gekeken worden naar de mate van droogte van de huid, huidveroudering, infecties, ontstekingen, verlies van stevigheid en veerkracht. Ook kan het apparaat huidverkleuringen aan het licht brengen. Denk hierbij aan pigmentatiestoornissen, ontstekingsreacties en gesprongen vaatjes en roodheid. Tot slot wordt er gekeken naar huidafscheidingen. Dit is bijvoorbeeld een verstoorde zuurmantel of acne.

Kennis is macht

Een huidanalyse geeft je inzicht in jouw eigen huid. Jeanette Veldhuizen van JV Clinic vertelt: ‘Doordat de analyse wordt uitgevoerd door een specialist op het gebied van huidverbetering, kun je meteen een gedegen advies meekrijgen over hoe je met je huid om kunt gaan.’ Want kennis is macht, zegt men wel eens. En met de kennis in huis over wat jouw huid nodig heeft, heb je ook de macht om de huid er op haar best uit te laten zien!

Nieuwsgierig?

Wil jij ook weten wat voor huid jij hebt? Jeanette Veldhuizen en de andere huidspecialisten van JV Clinic staan voor jou klaar. Tijdens een intakegesprek krijg je informatie over de behandelingen, en zal worden nagegaan welke methode het meest geschikt is voor jou. Wist je dat je in de kliniek ook goed zit voor nog veel meer om schoonheidsgebied? Bijvoorbeeld als je graag wilt afslanken en van een strakker figuur wilt genieten. Maar je bent hier ook in de juiste specialistische handen voor rimpelinspuiting, cryo, huidverbetering, huidverjonging en permanente make-up.

Datum: 03 oktober 2019