interieur

Maak je interieur af met een stukje kunst!

Een nieuw interieur geeft een frisse aanblik. Een nieuwe draai geven aan je interieur voelt als een nieuwe start. Vol trots kun jij genieten van je kersverse aanwinsten, maar vergeet je niet iets? Het laatste detail, de finishing touch, de kers op de taart… maar wat? Een plant? Een leuk bloemetje op tafel? Een mooie manier om je interieur af te maken, maar die geregeld over het hoofd wordt gezien, is door kunst in je huis te plaatsen.

Belang van kunst

Hoe gelukkig word jij van een kersvers interieur? Kunst is een toegankelijke manier om je interieur een opfrisser te geven op een zeer persoonlijke manier. Het brengt leven in je huis en kan verschillende meubelstukken en accesoires bij elkaar brengen. Een kunstwerk is daarmee een versterkend detail, dat zowel emotioneel als praktisch een meerwaarde heeft. Zoek bijvoorbeeld een schilderij uit waar je een persoonlijke binding mee hebt. Of laat een kunstwerk maken naar eigen smaak door een beginnend kunstenaar.

Soorten kunst

Kunst is te vinden in allerlei soorten en vormen. Het kan moeilijk zijn door de bomen het bos te zien. Begin dan bij het nadenken over wat past bij jouw smaak en interieur. Zoek je iets heel kleurrijks, met harde kleuren? Of passen natuurlijke tinten en materialen beter bij jouw stijl? Zoek je iets met grote contrasten zoals zwart-wit, of wil je juist een zachte, realistisch stilleven? Denk ook na over of je het belangrijk vindt dat het kunstwerk tijdloos is, of dat je het niet erg vind na een periode te vervangen door iets moderners.

Plek vinden

Wanneer je weet wat je ongeveer wilt, is het ook belangrijk aandacht te hebben voor de locatie. Want waar gaat het kunstwerk komen? Dat bepaalt mede hoe groot het schilderij of kunstwerk kan zijn. Maar ook kun je een bepaalde stijl accentueren. Misschien wil je een heel klassieke ruimte contrasteren met een modern werk, of zoek je juist iets dat de klassieke stijl benadrukt. Of zoek je juist iets dat je op veel verschillende plekken zou kunnen plaatsen, zodat je kunt variëren.

Handige richtlijnen


Iedereen heeft zijn eigen smaak. Dat is natuurlijk juist zo mooi! Om jouw favoriete kunstwerk zo mooi mogelijk uit te laten komen, zijn er bepaalde richtlijnen die je kunt hanteren:
Tip 1: goede belichting. Een kunstwerk dat in een donker hoekje staat, zal zijn kracht verliezen. Daarom is het aan te raden om te kijken waar het licht het felst en het mooist is of hoe je met kunstlicht het werk kunt accentueren.
Tip 2: geef het ruimte. Zodra jij een plek hebt uitgezocht, maar daar veel decoratie omheen staat, kan het kunstwerk wegvallen. Als je wenst dat je kunstwerk opvalt, is het werken met lege ruimtes of vlakken belangrijk.
Tip 3: kunstwerk benadrukken. Wanneer je een schilderij als kunstwerk hebt, kan je het eruit laten springen met een lijst. Dit benadrukt de kleuren en de vormen. Een kunstwerk op een mooie sokkel kan ook extra aandacht krijgen.

Ontmoet Annemieke


Wil jij je interieur afmaken met een kunstwerk, maar weet je niet goed wat bij jou past? Interieurontwerpster en – stylist Annemieke Bezemer helpt je graag verder om je huis volledig in balans te krijgen. Het belangrijkste is dat de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Misschien ben je op zoek naar een accentstuk, of wil je juist een volledig nieuw interieur. Annemieke helpt je graag bij een goed advies. Neem gerust contact op en begin aan een interieur waar jij blij van wordt.

Datum: 07 juni 2021